Byggahus.se

Larminstallation Siemens SPC, LARMSKOLA!?

 1. xdigger
  Renoverare · Nivå 10
  Alltså jag kan inte spc specifika delar, jag kan enbart larmteknik, har aldrig jobbat med spc, ska du inte ha extern larmgivare så känns det ganska onödigt att välja en sån som har en sån ingång.

  Antar att uterummet är i glas, rörelsedetektor fungerar om man placerar den rätt. Men är det låsbart utrymme så hade jag hellre valt en glaskross.

  Om du kör trådlöst så hade jag inte monterat något trådlöst därute, dom drar slut på batterierna fortare i vinter sen.
   
  • Laddar…
 2. A
  Medlem · Nivå 8
  Behövs ingen aktivering. Om du klantar dig kan det däremot behövas en återställning av en nyckel. Det finns hjälp att få här isf. Börja streckläs tråden nu så har du svar på alla frågor :)
   
  • Laddar…
 3. M
  Medlem Nivå 8
 4. C
  Medlem Nivå 2
  Ja, om du vill kunna återställa rök via map eller app måste du kunna bryta strömförsörjningen till detektorn genom att sätta en reläutgång i serie med strömförsörjningen. Dvs utgången du markerat är ett relä som kopplas i serie med 12v.
  Edit: Och använd två motstånd, ett i serie och ett parallellt med detektorn om du vill kunna skilja på larm och sabotage. Koppla så slingan bryts helt om du tar ur detektorn så får du sabotage istället för larm då.
   
  Redigerat 12 jun 21:39
 5. M
  Medlem Nivå 8
  Tänker att det vill man väl. Kunna återställa via appen.

  Så strömmen tar jag från 12V > COM (UT) > BRAND (2) och tillbaka till - på E652
  Och Larm på en ingång (I8) med 4,7K i serie vidare till 6 och tillbaka från 4 till E652 (COM)
  Och ett motstånd 4,7K mellan 6 & 4.
   
 6. C
  Medlem Nivå 2
  Yes. Enda lilla nackdelen med att göra så är att du får brandlarm om du plockar ner detektorn. Vet tyvärr inte hur man ska komma ifrån det utan att använda power supervisior relä vilket kanske är overkill? Det hade varit bättre tänker jag om man kunde sätta motståndet mellan 4 och 6 på detektorn istället för i basen, då hade man sluppit det problemet, men jag tror inte det går.
  Edit: Isåfall är det kanske nästan lika bra att bara göra den enkelbalanserad och låta alla avbrott vara larm som du tänkte från början, men jag vet inte...
   
  Redigerat 12 jun 22:56
 7. M
  Medlem Nivå 8
  Ja det hade ju varit smidigt om det fanns en lösning på det. Men nu är det uppe och rullar.

  Ingången ligger som brand på område brandvarning och utgången ligger konfigurerad som Område Brandvarning och då Brand. Nu skall det bara testas hur det fungerar i praktiken.
   
 8. ltfrebac
  Medlem Nivå 6
  Hej

  Uppgradering av ett SPC, från ver. 3.6.6 | R.21359 till 3.8.5 eller 3.9.1. Kan man uppgradera direkt till dessa nya versioner från 3.6 eller måste man mellanlanda på nån interim-version?

  //Fredrik
   
 9. RilleRock
  Medlem · Nivå 11
  Du måste mellanlanda då det är ett nytt filsystem, ta backup innan.
  Alla dokumentation hur du gör finns med i fw-paketet du laddar ner från https://www.spcsupportinfo.com.
   
 10. J
  Medlem Nivå 5

  Hej
  Hur gick det för dig med detta fel.Har precis samma problem. Har version 3.9.1 och tolkar det som att den ska funka med spcw120. Får dock inte heller upp den i sändarlistan eller kan förbinda RD eller MK med den.
   
 11. A
  Medlem Nivå 1
  Jag skaffade en ny SpcW 120 och då fick jag igång det.
   
 12. A
  Medlem Nivå 1
  Jag skaffade en SPCW 120 och fick då igång det.
   
 13. J
  Medlem Nivå 5
  Ok så det var fel på enheten tror du?
  Kör du med 3.9.1 versionen än alltså?
   
 14. J
  Medlem Nivå 5
  ingen mer som har någon input om detta,får verkligen inte igång SPCW120 sändaren. Ska det lysa mer än grön diod på den? Nått i spcconnect som jag missat?
   
 15. C
  Medlem Nivå 1
  Jag tycker att audio/video-verifikation är en användbar funktion och jag har fått det att fungera i appen för en installatörs-användare, men i artikeln nedan står det:
  "If an SPC panel is part of an SPC connect installer account then a new feature will activate on the user device which will allow the user to view verification data."
  https://www.spcsupportinfo.com/SPCConnectPro/?page_id=4755
  Jag tolkar det som att
  a) jag måste ha ett installatörskonto med en kostnad om 1€/månad.
  b) användare av panelen ska kunna se verifikationsdata.

  Hittills har jag alltså bara lyckats se verifikationsdata i appen om jag loggar in som installatörsanvändaren. Vanliga användare kan inte se verifikationsdata. Hur har ni som använder audio/video-verifikation konfigurerat?

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  verification.jpeg