Byggahus.se

Larminstallation Siemens SPC, LARMSKOLA!?

 1. G
  Medlem Nivå 5
  Har ju haft DSC i ca 10 år i gamla huset, blandat trådat och trådlöst. Har funkat perfekt, inte ett enda fellarm. Fortsätter gärna med DSC men det får inte bli fööör dyrt ;)
   
  • Laddar…
 2. xdigger
  Renoverare · Nivå 10
  Dra ner på antalet detektorer och komplettera längre fram är mitt råd. Jag gillar också DSC, jobbar med det dagligen och gillar allt förutom appen. Jag har tänkt att jag ska koppla upp det mot Securitas och sen ska jag ha sms notiser från larmet har jag tänkt.
   
 3. G
  Medlem Nivå 5
  Pengarna finns väl för att köpa rubbet, men det svider mer än jag tänkte. Får börja med att se hur dom gamla telefonledningarna och ringklockan är dragna oavsett om det blir DSC eller SPC. Fanns ett telefonjack i garaget som kan lösa dragning dit ut och till friggeboden. Där kan jag leva med utvändig kabeldragning, men inte inne i huset.
   
 4. A
  Medlem · Nivå 9
  Vad är kostnaden för falsklarm med utryckning om ett billigare system inte fungerar? Kan du som xdigger sa börja försiktigt? Eller finns det ett billigare system som duger? Men köp inte skräp, du bara retar dig hela tiden.

  Antingen gråter du en gång när du betalar för systemet eller så gråter du varje dag när det falsklarmar.
   
 5. gol
  Medlem Nivå 6
  Och väljer man ett larm som är lätt att integrera med hemautomation, så får du även nytta av din investering även när du är hemma.
   
 6. D
  Medlem Nivå 1
  Varför går det inte att tillkoppla eller frånkoppla med SPC connect appen?Är det nån inställning som är fel, konstigt har ju funkat förut,däremot så har Siemens gjort reset av min encryption key ,så efter det så kan jag bara övervaka vad som händer i appen..
  Är det nån som har nåt tips?

  Mvh: Daniel
   
 7. gol
  Medlem Nivå 6
  Kontrollera i kommandoprofilen, som din Connect-anslutning använder, att "Ändra läge (till/från) på ett område" är ikryssad. Naturligtvis inget som ska ha ändrats vid återställning av nyckeln, men kolla ändå. Du kan även testa om det är någon skillnad om du istället loggar in direkt på Connect via en webbläsare.
   
 8. D
  Medlem Nivå 1
  Ja till/från läge var i kryssad under kommando profilen.Kan det vara nån mer inställning som man ska kolla upp också,jag loggar in via ip-nummer som installatör.

  Ska säga det också att jag gjorde en fabriksåterställning för en tid sen för jag hade problem med SPC Offline men det hjälpte ju ingenting förutom att skaffa massa merjobb...var reset av encryption key som löste det..så det var långtid sen appen funkade...

  Har loggat in som admin på spconnect hemsidan ,eller ska man logga in som installatör där ,har glömt bort hur det är,var nåt år sen
   
 9. gol
  Medlem Nivå 6
  För att logga in på Connect-portalen så använder du samma användare och lösenord som du använder i Appen, dvs en användare som normalt inte är definierad i SPC-systemet. Däremot använder Connect en av dina SPC-användare för FlexC-kommunikation. Denna användare bör vara av typen manager för att få fulla rättigheter. Kan eventuellt vara detta som är fel i ditt system.
   
 10. G
  Medlem Nivå 5
  Det blev ett SPC system. Beställt igår. Så snart kommer alla frågor ;)
   
 11. ltfrebac
  Medlem Nivå 6
  Har också ett SPC på väg efter mkt funderande. Vill minnas att larmet ska aktiveras eller nått sånt? Har för mig att nån av trådskaparna här hade möjlighet att resetta? nycklar eller liknande? Är detta något som måste göras med ett nytt larm?
   
 12. ltfrebac
  Medlem Nivå 6
  *Edit* larmet är köpt av privatperson,men ska vara nytt kartong.
   
 13. J
  Medlem Nivå 5
  Undrar ang trådlösa rörelsedetektorer finns en som heter WPIR och en som heter WRIP-CRT.
  WPIR är husdjursimun men de har olika betraktningsvinkel Är 90 grader betraktningsvinkel på wpir och 6 grader på CRT.
  Vilken ska man välja? Är CRT säkrare detektering. Har inga husdjur men om man skaffar iframtiden blir ju CRT värdelös som jag tolkar det.
   
 14. xdigger
  Renoverare · Nivå 10

  Den med 6 grader använder man i långs korridorer osv, du ska ha den med bred betraktningsvinkel.
   
 15. J
  Medlem Nivå 5
  Oki kanon tackar! Likadant med magnetkontakten tar man den utan ingång för extern larmgivare då den är mindre storlek på eller?
  Kan man montera en rörelsedetektor i uterum för att förhindra för tjuven att ens komma in där innan larmet går eller är risken för falsklarm för stor?
   
  • Laddar…