Låglutande tak?

1k läst  20 svar

 1. GoC
  Medlem · Nivå 4
  Enligt vilken definition läcker ett låglutande tak?? Skulle vara kul att få reda på den.
   
 2. useless
  Självbyggare · Nivå 22
  Ett korrekt utfört tak läcker inte, men det är betydligt enklare (och billigare) för en hempularen att få till ett tätt tak med lite mer lutning.
   
 3. GoC
  Medlem · Nivå 4
  Så är det, men den där pappen från Byggmax var väldigt lättarbetad. Att klara av att få läckage i dom skarvarna kräver en rejäl klåpare. Som bla är analfabet och inte klarar läsa anvisningarna och ett fullständigt handhavandefel. Enda som man kanske kan klara av att misslyckas med är skarvning av våder eller tätning vid takgenomgång.
   
 4. Y
  Medlem Nivå 1
  Är lite orolig för hur det kommer att se ut när man lyfter på plåttaket, lär vara mögelsporer och svarta fläckar på reglarna lite här och där med tanke på att det antagligen har läckt igenom i flera år utan att gå igenom innertaket som det till slut gjorde. Kanske får byta ut en hel del reglar förutom takomläggningen. Det är klart, då kanske man kan höja taket lite när man ändå håller på. Mycket att fundera kring, särskilt när man kunde noll om tak för bara några månader sedan. Vill inte att det skall läcka igen bara.

  Var tveksam till papp pga mer underhåll och lägre livslängd, men många säger nu att det kan vara ok.

  Så här ser skorstenen ut, den gröna presenningen är ditlagd för att skydda mot läckor.
   
 5. H
  Medlem · Nivå 17
  Korrugerad plåt på 5 graders taklutning och ingen ordentlig genomföring. Inte konstigt att det regnade in.

  Tyvärr är det så att nästan alla låglutande tak som har hängt med i låt oss säga 50 år har läckt åtskilliga gånger under tiden. Däremot brukar tak med brantare lutning ha klarat sig bra förutsatt att man inte har ignorerat underhållet helt.
   
 6. Y
  Medlem Nivå 1
  Redigerat

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: