Byggahus.se

Hur bryta offertavtal?

 1. N
  Medlem Nivå 1
  Har en fråga om hur men kan göra för att bryta ett offertavtal som man ingått?

  Problemet ser ut så här. För ett år sedan skrev vi på ett avtal med en firma om en ombyggnation i vårt hus. Bygget skulle starta under våren. Under rivningsarbetet upptäktes vissa fel som som gjorde att hela arbetet lades på is innan ens byggjobbet börjat. Vi sitter nu med ett halvrivet hus sedan ett halvår tillbaka i väntan på försäkringsbolag. Vi kan alltså inte fortsätta förren försäkringsbolaget har betalat ut pengarna för felet, och det lär vi få vänta på länge till. Byggfirman vill komma vidare eftersom dom har allt material till bygget i sitt lager, men inget kan göras innan försäkringsbolaget betalat och felet är åtgärdat.
  Det vi skulle vilja göra är detta. Köpa materialet som byggfirman köpt för vår räkning, sedan bryta deras åtagande gentemot oss, och när felet är åtgärdat göra byggjobbet själva. Detta eftersom OM det skulle visa sig att försäkringsbolaget inte tänker betala, så blir det väldigt dyrt för oss att åtgärda felet + sedan betala byggfirman för det jobb dom skulle lägga ner. Vi vill kunna åtgärda felet med dom pengar vi skulle betalat byggfirman för deras jobb. Sedan fortsätta bygga själva så att vi skall slippa sitta ett år till med halvrivet hus. Om vi sedan får försäkringspengarna så kan dom användas på annat håll.

  Är detta möjligt? Hur går man tillväga i så fall? Något vi borde tänka på?
   
 2. P
  Medlem Nivå 7
  Vad står det i ert avtal med byggfirman? Har du pratat med byggfirman om ert förslag?
   
 3. N
  Medlem Nivå 1
  Det står ingenting om detta alls i offerten.
   
 4. G
  Medlem Nivå 6
  Då de flesta byggfirmor har att göra både idag, imorgon och 6 månader framåt, så tror jag att du skall prata med byggfirman om att köpa loss materialet från dem och sedan bryta offerten, för byggfirman är nog inte så villig att göra jobbet för samma pris som det står i offerten om 1-2 år, de har ju garanterat höjt sina priser till dess.

  Så om du pratar med byggfirman så löser det sig säkert, det kanske till och med är så att det materail som de köpt in till er, kan användas till andra kunder, så ni inte behöver köpa loss allt.

  Prata med dem, det vore nog det bästa ställe att börja på.

  - M