Byggahus.se

Gardena Sileno - Den enda stora tråden

 1. Nötegårdsgubben
  Husägare · Nivå 17
  Det var ingen rolig tomt för en klippare med bara en guide. Jag skulle nog sätta en strömställare på guiden och ena dagen låta klipparen gå ut åt ena hållet och andra dagen åt andra. Och hålla tummarna för att den hittar tillbaka själv.

  Knepig tomt, helt klart.
   
 2. johan63
  Elektroniktokig Nivå 10
  Jag kan fixa verktyg till dig. 4 st för 139:- inkl frakt.
   
 3. B
  Medlem Nivå 1
  Jag skulle placera laddstationen i B och sedan dra guidekabeln hela vägen till A?
   
  • Laddar…
 4. M
  Medlem Nivå 2
  Ok, förstår inte riktigt hur du menar. Men o
  Tack, japp jag får nog göra så. Tänker mest på att man ser den från gatan då och blir mer stöldbegärlig.
   
 5. B
  Medlem Nivå 1
  Jag har haft samma problem med gatan och trädgården. Gardena har en garanti förlängning på 5 år då de också ger dig en ny gräsklippare om den blir stulen. Den kostar 1000 kr inklusive 27 knivar. Jag tyckte det var värt det
   
  • Laddar…
 6. J
  Medlem Nivå 1
  Hej, det är rea idag på Gardena smart sileno + 1600m2. Jag hade först tänkt köpa en Husqvarna med GSM uppkoppling då jag tänkt ha den i stugan utan bredband. Ca 1000m2 gräsmatta. Funkar smartRoutern så jag kan ha en gsmrouter som den kopplar upp sig emot istället? Är det någon som kör så? Så jag kan ha koll på den hemifrån?
   
 7. G
  Medlem · Nivå 7
  Det funkar. Jag har två Gardena smart sileno life och en av dom är uppkopplad via en router med ett SIM-kort.
   
 8. J
  Medlem Nivå 1
  Bra, inga problem med att routern tappar uppkoppling? Vad är det för router du har? Vet du vad den kräver i datatrafik på ett ungefär? Det kan ju inte vara några stora mängder kan jag tänka mig..
   
 9. G
  Medlem · Nivå 7
  Det är en Huawei B593. Uppkopplingen är stabil men det är väldigt bra täckning där den står.
  Jag har ingen aning om datamängden som krävs, jag var ett abonnemang med obegränsad data. Jag har svårt att tro att det är några större mängder.
   
 10. J
  Medlem Nivå 3
  Tog precis fram min Gardena Smart Sileno Life 1250 för att underhållsladda, och det visade sig att batteriet var helt tomt och alla inställningar nollade. Jag har satt den i viloläge, eller vad det heter, via appen, och sen stängt av den med offknappen. Tog in den för lite drygt två månader sedan och blev förvånad att den var helt slut redan. Är det något annat jag borde gjort för att verkligen stänga av den?
   
 11. G
  Medlem · Nivå 7
  Höll du in off-knappen så att den stängde av sig helt? Jag startade upp min nyss för att kolla läget och den visar fullt på batteriet fortfarande. Eventuellt att en pixelrad på ikonen var borta.
   
 12. M
  Medlem Nivå 3
  Var placeras gardena smart gatewayen bäst? Nära laddstationen eller snarare så mitt i tomten (men ändå i huset såklart) för att garantera kontakt med robotgräsklipparen? Har en U formad tomt.

  Edit: Förtydligande i min frågeställning
   
  Redigerat
 13. E
  Medlem · Nivå 20
  Låter nästan som du ska ha den utomhus? Jag hade satt den så att den får så god yttäckning över klippområdet som möjligt, kanske vid ett fönster.
   
 14. W
  Medlem Nivå 3
  Hmm, pratar inte gatewayen med laddstationen bara?
   
 15. G
  Medlem · Nivå 7
  Den kommunicerar med klipparen bara.