Byggahus.se
Hej,

Vi är intresserade av ett fritidshus men stugan lutar några centimeter.

Huset är ett trähus på ca 40m2 och står så det har en nedförsbacke bakom det.

Troligen så har det tagit ca 20 år för huset att sätta sig dessa centimetrar.

Frågan är nu, är det dyrt att lyfta upp huset och fixa till lutningen?

Tack på förhand.

Andy
 
Låna ett par rejäla domkrafter och höj det själv.
 
.... är det så enkelt? Vi har samma problem med ena hörnet på stugan, som står på plintar. Skorstensstocken, hur mycket klarar den? Hur mycket går att höja åt gången, om man tar det stegvis?
 
Har du en skorstensstock så kan det bli klurigare - den höjer man ju iaf inte inte så lätt iaf :)

Men resten av huset borde gå att fixa med en domkraft eller ett par. Ta det försiktigt. Öppna alla fönster (så dom inte spricker) och kolla till mellan höjningarna så inte några större sprickor bildas.

Efter en höjning, om ni har en murstock som står på marken, så kanske ni komemr få fixa till lite kring den - men det kan det kanske vara värt :)

/K
 
Fritidshus är klart mycket enklare att justera höjden på än ett vanligt hus.
Enklare grundläggning och inte så stora krav på exakthet (oftast). Men som klaskarlsson skrev, var noga med dörr och fönsterspringorna och hissa inte gärna mer än 1-2 cm per gång.

Den enklaste varianten:
En granne vid vår sommarstuga berättade att han har fått justera höjden på huset lite då och då genom att hissa upp och lägga under en trädgårdsplatta. Huset står på lite lerig mark . . . tydligen med dålig grund.

Själv har jag just på en bod grävt upp 8 plintar som stod för grunt. Riktat upp boden med hjälp av en enkel domkraft, några trädgårdsplattor och lite bastanta träklossar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.