Fotografen
Fotografen: [citat] Kontrollera hus och markplätt noggrant, från skorsten till källare till dränering och avlopp och håken vet allt. Ta hjälp av folk om inte egna kunskaper finns.
6 svar · 243 läst
Erik-R
Erik-R: Ok, så Om det går skulle jag vilja ta bort pappen där jag ser att den spruckit (för att kontrollera att råsponten är ok) och sen om det ser bra ut lägga ett helt nytt lager Ytpapp uppepå den gamla. Verkar det rimligt? Är det någon speciell Ytpapp man ska välja? ( lutningen inte så stor, ett litet tak ca 5 m2, det är en kallfarstu på ett sommarhus)
2 svar · 220 läst
P
perarne123: [citat] Jag har installerat två Separett, en med utblåset under nock och den andra bara ett par meter över marknivån. Har aldrig märkt någon lukt från dem ö h t.
15 svar · 445 läst
·
R
Rickard.lj: Tiger såg eller nya 45x45 å ny gips
1 svar · 218 läst
·
P
plan-g: Bump. Överväger denna fönstertillverkare till en utbyggnad. Någon som kan fylla på med erfarenheter?
13 svar · 4,0k läst
·
B
BellaF: Köp en de-icer så slipper du isbildning runt bryggan.
1 svar · 746 läst
B-A
B-A: [citat] Hur gick det för dig att få igång E1200 klipparen? Demmpa har en väldigt bra förklaring och åtgärd på ditt problem och skulle kortet vara trasigt så finns det som reservdel, det är däremot viktigt att man får en version som stämmer överens med versionen på elektroniken som klipparen har. Av vad jag kan se så saknas ett skyddslock över elektroniken på
12 svar · 1,9k läst
·
J
jonaserik: Vet inte hur det går, men vassrötter vet jag efter grävning runt ett hus. Kom ner till ca 3 meter och det knäppte i rötterna, dom går djupt. Skriv in "" döda vass "" så kommer det upp en del om det. Det blir till att läsa på många ställen.
3 svar · 310 läst
·
D
David__11: [citat] Jag har borrat några lufthål, vet inte om det är rätt. Vi har stor skogstomt så jag har tunnorna stående på behörigt avstånd.
8 svar · 1,2k läst
HasseTeknik
HasseTeknik: Jag har uppfattat det så att det helst ska vara vanlig jord tagen från naturen. "Konstgjord jord" kanske innehåller färre "jordbakterier" och man vill ha så många varianter som möjligt av dessa, för att de ska slå ut ev. farliga tarmbakterier. Själv tar jag bara "en halv spade" med vanlig jord och lägger på toppen i påsen innan lagring. Har köpt ett antal extra tunnor, där påsarna
14 svar · 3,4k läst
·
H
Henrik Hed: [citat] Tack för snabba bra svar - då är det en hydropress vi har.
4 svar · 250 läst
·
Kashew
Kashew: [citat] Blev det en båtslip tillslut? jag är också i startgroparna för att bygga en. Äger en crescent 42 som är alldeles för tung för att dra upp själv. Hade jag ägt den där 4 hjulen som jag egentligen inte behöver hade jag kunnat vinchat upp båten på land.
23 svar · 38,2k läst
·
T
ToreJ01: Jag kan nog ordna detta.
1 svar · 397 läst
S
Sommarhuset74: Hej! Tack för återkoppling! Tittar även i Värmland vilket är betydligt längre från Stockholm och där går man mer för pengarna 🤗
5 svar · 534 läst
L
Libloa: [citat] Det eller vispen! 😂
28 svar · 2,4k läst
·
A
Anders Ho: [citat] Ja. En platonmatta är nog en bra tanke
2 svar · 200 läst
·
Jonatan79
Jonatan79: [citat] Otroligt märkligt om det inte vore minsta lilla påverkan på trossbottnen efter ca 40 år!
10 svar · 344 läst
·
H
Hybro: Du får nog ge det en tid, kanske upp emot en månad, innan det stabiliserar sig. Hos mig varierar RF med årstiden beroende på temperaturen i grunden och om nederbörden är frusen så klart.
13 svar · 806 läst
·
S
Stugmannen: [citat] Det visade sig att det var cuprinolbehandlat golvbjälklag som var orsaken till lukten. Jag bytte ut bjälklaget och har nu ett fräscht, luktfritt hem :)
6 svar · 3,2k läst
·
M
Maledictus: Så länge grund och tak är skapliga (och har varit det hela tiden) så brukar det andra vara lösbart. Fukt är ju (utöver brand) det värsta som kan drabba gamla hus.
3 svar · 331 läst
spikplanka
spikplanka: [citat] Återkom gärna med hur det gick och lite bilder.
3 svar · 288 läst
C
CBR: Vi har ett fritidshus med tillhörande friggebod/gäststuga uppe i norr med öppen plintgrund. Förra vintern drabbades vi av en rejäl tjälskjutning på friggeboden och plitarna gick åt skogen. Nu är det grunden tillfälligt fixad men plintarna går inte att rädda. Min fråga är om det är stor risk att även fritidshuset kan drabbas av samma dilemma? Husen står var ca 2-4 meter från
0 svar · 183 läst
norrbottenssnickaren
norrbottenssnickaren: Nu gjorde man antagligen en Royal fuck-up men beställde en wila med pumphus i gjutjärn för osannolika 2450 pix.
6 svar · 532 läst
A
Avemo: Har du någon värmekabel till vattenledningen? Dessa kan dra en del även på sommaren. Du har ju en elmätare redan. Det brukar gå att se förbrukningen i realtid. Ett sätt att leta förbrukare är att titta på förbrukningen, slå ifrån en säkring i taget och se när effekten sjunker. Det fungerar inte så bra om det är något som går med termostat dock.
1 svar · 268 läst
B
Björkskär: [citat] Hej Delar dina synpunkter men jag svarade bara på påståendet om att en handpump bara klarar ca 6m… Jag har själv demonterat handpumpar på över 25m. / Björkskär
10 svar · 511 läst
spikplanka
spikplanka: [citat] Medeltemperatur för Härjedalen.. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec -11,0 -9,5 -4,5 1,0 7,5 12,5 14,0 12,5 8,0 3,0 -4,5 -9,5 [citat] Tjocklek på timmer? tak? tjocklek på isolering? [citat] Planlösning? Glöm inte elabbonemang. Kanske E.ON..
2 svar · 433 läst
·
MultiMan
MultiMan: Min närmaste grannes hus kräver rörmokare och tryckluft varje gång det ska tömmas, annars fryser det sönder. Precis som hempularen skriver lutar inte alltid rören så att systemet tömmer sig självt. Tvättmaskin brukar räcka att tömma via evakueringsslangen bakom luckan nertill fram och skruva ur locket till avloppspumpen. Anslutningsslangen för vattnet måste också kopplas bort. Det
5 svar · 560 läst
A
AndersS: [citat] Du behöver även stoppa fuktvandring från marken. Men åter igen, ta hjälp av sakkunnig att på plats titta och ge förslag hur du ska göra, med stor risk, annars jan det bli bortkastat arbete. Jag är hyfsat händig, men har kunnig släkting att rådfråga om renovering i gamla byggnader
26 svar · 1,1k läst
·
spikplanka
spikplanka: [citat] Ev kommunikationsutrustning måste klara 4G eller 5G för GSM, 3G osv skall läggas ned. Det förekommer indikationer på undantag men det är osäkert att förlita sig på det.
7 svar · 423 läst
A
AndersS: Var vanligt förr på timrade hus för att hålla samman och förhindra utbuktning.
2 svar · 428 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.