personstar

Fritidshus

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. E

  Fuktig källare/krypgrund i sommarstuga

  Plast och eventuellt dränering runt huset. Ökad ventilation hjälper nog bara om den är markant. Annars är ju problemet att varm uteluft kommer in och kyls av, vilket ökar fuktigheten.
  Erik_Hansson · 18h · 9 svar · 400 läst
 2. P

  Ny ytterdörr till vinterstuga (Härbre)

  Vi har ett Härbre i fjällen som vi använder vintertid, denna stuga behöver en ny ytterdörr då låset börjar bli slitet och själva dörren. måtten på dörrbladet är 80cm x 165cm vilket inte är standard! var kan man beställa speciella mått på ytterdörrar. vi vill ha ett fönster bra dörr coh lås. tacksam för hjälp.
  PontusM · 2d · 0 svar · 124 läst
 3. useless

  Elmätare för att dela elen i ett hus?

  Elmätare? Kollade du på länken i mitt första svar? Eller är det nån annan apparat du tänker på?
  useless · 3d · 5 svar · 191 läst
 4. J

  Byta ut golvet för att bli av med sommarstugelukten?

  Kommer du åt att lukta på jorden? Min stuga står på plint med bra drag under, men jorden under luktade kraftigt av jord, vilket såklart även satte sig inne. Känslan på jorden är också svårbeskriven, men nästan som blöt sand men betydligt finare korn. Ingenting jag stött på tidigare. Lukten försvann när denna krafsades bort och markduk + grus lades på. Ett tips i all välmening.
  Jotsat · 4d · 20 svar · 782 läst
  ·
 5. Sammy_j

  Byta ut fjällpanel

  rekommenderar att läsa på denna länken https://www.traguiden.se/konstruktion/konstruktiv-utformning/stomkomplettering/utvandig-bekladnad/liggande-utvandig-panel/
  Sammy_j · 4d · 2 svar · 161 läst
 6. A

  Ventilationskrav

  Mekanisk frånluft är aldrig ett krav, kravet är enligt BBR: "6:251 Ventilationsflöde Ventilationssystem ska utformas för ett lägsta uteluftsflöde motsvarande 0,35 l/s per m 2 golvarea. Rum ska kunna ha kontinuerlig luftväxling när de används. I bostadshus där ventilationen kan styras separat för varje bostad, får ventilationssystemet utformas med närvaro- och behovsstyrning av
  Alias_Olle · 7d · 1 svar · 157 läst
 7. Stenolofanders

  Värmepumpar i Sverige

  Skrå är väl ett bättre ord kanske. Tendenserna att bygga skrån förekommer ju lite varstans i olika branscher och får märkliga effekter, vanligen att rätt person har mindre sannolikhet att hamna i rätt yrke och att utvecklingen stannar av i takt med att murarna blir högre. Proffesionalisering är ett finare ord för typ samma sak, mest använt på personnivå.
  Stenolofanders · 9d · 11 svar · 483 läst
 8. K

  Separett Villa 9000

  Vi har en i en sovstuga vid Höga kusten och den stör inte fast närmaste sängen bara är på andra sidan väggen :)
  KJE · 9d · 2 svar · 139 läst
 9. ricebridge

  Musskrämma för 12v?

  Känner allt igen det där med att musskrämmor inte skrämmer några möss, både från forskning och från egen erfarenhet. Det enda som hjälper är dels att se till att de inte kan ta sig in, dels att se till att de inte lockas dit av mat eller sopor. Allt annat är bortkastad tid.
  ricebridge · 9d · 13 svar · 326 läst
 10. Daggen84

  Bästa uthyrningssajten för stuga?

  Jag har kört en del AirBnB med mitt sommarhus och jag tycker det fungerar kanon. Testade första gången förra sommaren och kommer köra i sommar igen, aldrig haft något strul med hyresgäster än så länge (peppar peppar). Vad jag märkt är att ganska många planerar sin vistelse med relativt kort varsel som 2-3 veckor före ankomst allt mellan 3 till 9 dagar. Intressant också att ingen av
  Daggen84 · 10d · 3 svar · 190 läst
 11. HasseTeknik

  Hydropress AGA T 100 ROBOTA

  Eftersom alla liknande pumpar med hydropress har bara små skillnader i utförande och bygger på samma funktioner, så börja med att läsa en bruksanvisning till en sort, så får du en inblick i vad som kan vara fel. Om du har svårt att hitta just Robotas anvisning, så ta någon från t.ex Clas Ohlson, Jula, Biltema eller liknande hemsidor ( sök på " pumpautomat" ). Att söka " hydropress"
  HasseTeknik · 14d · 6 svar · 180 läst
 12. N

  Projektet "Dröm Stugan" - Eller är det bara vatten över huvudet!?

  Jo den funkar, men får dock inte hela tempskalan på pumpen i sommarstugan att funka. Men jag ställer ner den med fjärren när vi åker och att höja funkar bra. Under 18 grader vill inte funka. Kan ju ca min kombination som krånglar.
  Noseone · 16d · 85 svar · 34,5k läst
  ·
 13. Oldboy

  isolera mullbänk i torp

  Mullbänkarna sjunker ihop med tiden, och behöver fyllas på. Smågnagare kan också hjälpa till och göra gångar där vinden får spelrum. Har du tur är de yttre golvplanken lösa, bara att lyfta och fylla på mtrl. Kan också vara att grundmuren behöver lagas/tätas.
  Oldboy · 18d · 1 svar · 223 läst
 14. B

  Fritidshus,villa,attefallhus/el,vvs

  [citat] Och du är beredd på att behöva flytta väggen mellan köket och badrummet för att få badrummet så stort att det uppfyller tillgänglighetskraven? Kanske behöva göra andra ändringar för att kök och matplats ska vara tillgänglighetsanpassad?
  BirgitS · 21d · 19 svar · 698 läst
  ·
 15. Johannes Carlsson

  Nøkkelferdige hytter i Sverige?

  Totalentrepenad brukar användas när man inte gör något själv över huvud taget. Västkuststugan erbjuder fritidshus med totalentrepenad på vissa platser
  Johannes Carlsson · 21d · 3 svar · 166 läst
 16. M

  Rekommenderad tjocklek på tak- och väggisolering i sommarstuga?

  Stort tack för svaren! /Martin
  Martin Hejdesten · 22d · 7 svar · 558 läst
  ·
 17. GoForIt

  Hallrenovering – dra om el och bygga hörngarderob

  En vanlig innervägg med 70mm regel och gips på båda sidor bygger ju 95mm, så den får ju precis plats. Självklart lär det ju bli mer tidsödande att exempelvis byta VVB, när det blir trångt. Kanske kan du slopa skivan på insidan, som då ger lite manöverutrymme? Elen hade jag nog passat på att uppdatera när du ändå renoverar utrymmet. Infällt är förstahandsval för mig, men beror
  GoForIt · 23d · 1 svar · 204 läst
  ·
 18. S

  Totalrenovering av sommarstuga

  [citat] Låter som en bra och smidig lösning. Tack!
  stephenson · 25d · 15 svar · 1,6k läst
  ·
 19. Å

  Ovanlig panel?

  [citat] Tack för tipset.
  Åminne · 25d · 15 svar · 838 läst
  ·
 20. H

  Läckage i innertak, sommarstuga

  vet ni hur taket är gjort?
  henke_benke · 25d · 1 svar · 162 läst
  ·
 21. L

  Cinderella förbränningstoalett som krånglar

  [citat] Ja, de bytte motorn som öppnar och stänger luckan. Det hade fastat en massa sot mm i den i och med att toan inte blivit rätt underhållen och rengjord. Sedan dess har den funkat bra! :)
  Limajo · 28d · 8 svar · 1,7k läst
 22. F

  bok - renovering en fritidshus

  [citat] Jomen visst försvann länken Denna var det jag menade. Mycket praktiskt och bra förklaringar om olika moment och tekniker Precis kommit ut en uppdaterad utgåva också https://www.bokus.com/bok/9789113080413/husets-abc-en-handbok-for-husagare/?gclid=EAIaIQobChMIi5KLos3r2AIVyZAYCh2s7QN8EAAYASAAEgL7aPD_BwE
  flipflash · 22 jan · 11 svar · 277 läst
 23. E

  Attefall på plintgrund - Bärlina - Bjälklag - Stolpskor? Hjälp!?

  [bild] [citat] Inte än men tanken är att lägga upp lite bilder sen när allt är klart. Men en liten teaser kan jag väl bjuda på!
  EI30-SaC · 22 jan · 7 svar · 5,3k läst
  ·
 24. A

  Fritidshus, frågor och funderingar av dragning avlopp/vatten

  Hej! Jag är ny här på forumet, men har läst mycket i trådarna dock. Jag håller på att renovera familjens sommarstuga efter att vattnet har brustit pga en kran som inte var stängd och därmed har alla radiatorer rostat/satt igen sig, detta hända ca 5 år tillbaka.. Huset är byggt ca 1920 (2-familjs hus) med torpargrund, typ tilluft. Huset är beläget högt uppe på en "sand kulle" och
  Andreashh · 18 jan · 0 svar · 674 läst
  ·
 25. prototypen

  Flytt av hus på tomten. Är mitt förslag rimligt?

  Sök på youtube "flytta hus" Protte
  prototypen · 15 jan · 10 svar · 588 läst
  ·
 26. Johannes Carlsson

  Planlösningsförslag

  Struntade i att rita ut fönster. Som jag ritat kan man både titta bekvämt på tv på kvällen eller umgås med dom som är i köket. Möjlighet att vrida soffan finns ju också ;)
  Johannes Carlsson · 13 jan · 7 svar · 401 läst
  ·
 27. T

  El i Attefall

  [citat] Om du menar med lös sladd en skarvsladd eller sladdvinda så är svaret nej, Eller snarare NEJ! Om du vill hyra ut huset så kan jag rekommendera att installera en mätare för separatdebitering. Det kostar inte många pengar om du ändå installera en normcentral, och undviker en del diskussioner med hyresgästen.
  Thomas_Blekinge · 13 jan · 10 svar · 376 läst
 28. mexitegel

  Attefallshus som fjällstuga i Sälen, endast 1,3msek.

  Skistar-tumstocken har mätt upp det till 92 cm. För första gången verkar de ha kalibrerat den :crysmile:
  mexitegel · 13 jan · 27 svar · 6,1k läst
 29. T

  Furugolvet går in under ytterväggen...

  Konstruktionen i min 5 år gamla friggebod är likadan, golvsponten ligger under väggarna. Fördelen är att du då slipper en extra stödregel utöver bjälklagsramen. Nackdelen har du ju stött på... Men det ska väl inte vara något problem att såga av golvbrädorna jäms med väggarna oavsett hur långt in under väggarna brädorna går tänker jag. Vad kan hända? En fråga: Är det helt
  ToRy · 10 jan · 4 svar · 374 läst
 30. J

  Material i vägg?

  [citat] Av flera skäl. Det går inte att underhålla på ett bra sätt. Sedan tror jag att det är lite fuktkänsligt. Dessutom hatar jag sådana fuskmaterial som är billiga att tillverka men som säljs dyrt... Träpanel står sig otroligt bra i den typen av miljö, men den skall vara målad. Jag har nog sett för många gillestugor med klarlackad fur på väggarna.
  justusandersson · 6 jan · 7 svar · 297 läst
  ·
Laddar...