Fritidshus

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. F

  Kolonistuga solceller

  Solcellerna är den billiga delen i installationen. Dem kan man hitta för 0,50-0,60cent/watt. Jag har denna inverter: https://www.ikh.fi/sv/spanningsomvandlare-12v-1000w-sinusvag--inverte-crx333s Den har fungerat bra i flera år nu, är väldigt tyst och ger ren sinusvåg i oscilloskopet. Kopplad på utsidan av stugan bredvid batteriet. Hade jag köpt en idag så hade jag dock kört på 24volts
  Finndjävel · 13h · 14 svar · 420 läst
 2. slacker

  Projektet "Dröm Stugan" - Eller är det bara vatten över huvudet!?

  Slutet på dag tre - inte mycket gjort i värmen då man skall hinna med och bada 3 gånger per dag! Sponten på! [bild] [bild] [bild] Överhäng på baksidan för vedförvaring!
  slacker · 1d · 106 svar · 41,6k läst
  ·
 3. Krilleman

  Rotavdrag för installation av förbränningstoa?

  Nu är jag ingen expert på skattefrågor, men du får ju dra ROT på installation av vanlig vatten WC så jag gissar att det hamnar under samma sak.
  Krilleman · 3d · 1 svar · 66 läst
 4. M

  Investering och uttnyttjande?

  Jag tror ni kommer vilja åka på semestrar även om ni köper en stuga. Det blir snabbt ett andra hem och ni kommer snart leta semestermöjligheter igen. Nackdelen är att det blir ett måste, ni måste ta hand om fastigheten inklusive tomt, annars förfaller det snabbt.
  maximm · 4d · 3 svar · 330 läst
 5. I

  kallställa fritidshus med källare

  Hej Jag har blivit erbjuden att köpa ett fritidshus 75kvm 1-plan med källare under halva huset, andra halvan av grunden är typ torpargrund, huset finns i tornedalen ! Elpanna med radiatorer som minst 2 radiatorer ev oxå pannan frusit sönder på förra vintern, Kommer ev att försöka tillbringa helger där under vintern då elda i öppen spis och stödvärma med nåt passande Så till
  icemask · 5d · 0 svar · 98 läst
 6. Anna_H

  Fritidshus till permanent boende

  [citat] Nej, det är inte alls självklart! Du får inte under några omständigheter göra en förstörande undersökning, även om du återställer efter dig förrän efter att du faktiskt köpt huset!
  Anna_H · 7d · 30 svar · 2,4k läst
 7. C

  Fixa bättre ventilation i kök i sommarstuga.

  Har funderar kring det men varit krångligt att se lösningar med monteringar av köksfläkt i hörnet sådär
  ceciliasea · 8d · 2 svar · 133 läst
  ·
 8. G

  Brandèns innerpanel isolering

  En 6mm mdf skiva...
  guggen · 9d · 1 svar · 93 läst
 9. Kan inget om bygg

  Laga murbruken runt vedspisen

  Tegelstenar ligger det under ! Funderat lite på betong ? Skulle det funka ?
  Kan inget om bygg · 10d · 3 svar · 178 läst
  ·
 10. Oldboy

  Råttor/möss vid översvämning?

  [citat] Förmodligen inte. Det är väl därför de flyttat till grunden. :) Har själv sett hur en mus klättrar/springer dryga 2 m rätt uppför en vägg (oputsad lättbetong) på 1 sek blankt... Så om inte din puts är väldigt slät så kan de kanske ta den vägen. Annars är väl överhängande trädgrenar, större buskar eller kläng-/klätterväxter den normala vägen upp. Har du
  Oldboy · 10d · 7 svar · 426 läst
 11. Åsa Lund

  Flytta ett fritidshus.

  Om du vill ha ett fast pris måste den som lämnar priset väga in alla risker och ta höjd för det. Be om nån som har referenser och gjort liknande jobb. Kolla vad det kostar per timme och be personen att gissa tiden. Köp sedan på löpande
  Åsa Lund · 13d · 1 svar · 150 läst
  ·
 12. J

  Åstak

  @Macarus Det låter ju lovande! Tack för svar :)
  JLindeman · 14d · 23 svar · 7,2k läst
  ·
 13. S

  Hudikhus, kostnad för allt utom huset?

  Vad jag läst om åretrunthus så är arbetskostnaden 70 procent och 30 procent material.
  Sylvestris · 15d · 3 svar · 211 läst
 14. T

  Nytorpet 15 och 19 Skidstahus priser?

  Vi kolla på Nytorpet 15 eller 19 från Skidstahus. Någon som har aktuella priser på dessa eller åtminstone vad de låg på för 2017? Kommer skriva papper på tomten snart och behöver få en hum om kostnaden. Är rädda för att det blir dyrare än vad vi tänkt.
  Tjolahoppsan · 15d · 0 svar · 119 läst
 15. Q

  CINDI Basic Förbränningstoalett kombinerat med fläkt

  jag är själv så det är inga problem det är när man har gäster som man får tänka till . Har en ventil precis intill toan som man ska .
  qvintus4 · 15d · 7 svar · 219 läst
 16. A

  Isolering

  Jag äger en stuga, som det är problem med tjäle skjutning, då det inte går att komma till och gräva under stugan, den står på trä pålar Vad kan jag bäst använda för material för att isolera under stugan, så tjälen ej går ner, bor i norr norrland :tacksam för svar
  annkakolina · 18d · 0 svar · 131 läst
 17. K

  Svart mögel på fog runt fönster

  Jag skulle ta skurborsten och en alg och mögeltvätt och skrubba för att se vilket resultatet blir. En del kan vara smuts. Jag skulle även kunna tänka mig att skura med yes för att känna på ytan och se vad som händer. När det gäller mögel som aktivt växer på färg är det nog bra att följa färgtillverkarnas instruktioner om man skall måla en hel fastighet. Det finns många som
  Kalle_A · 19d · 8 svar · 325 läst
  ·
 18. K

  Måste lockläkten bort vid isolering, och vattenledning under krypgrund

  Wow, vilken förbättring i elförbrukning! Tack för goda råd! [citat]
  Kajsanyfiken · 19d · 14 svar · 497 läst
 19. M

  Får jag ta vatten från grannens kommunala vattenanslutning?

  Jag har det så. När grannen byggde krävde kommunen att förbereda till min tomt med. Så hon grävde ner 300m VA, som jag senare kunde ansluta till. Hon får VA-räkningen, och sen så delar vi lika. Avgifterna står som "två lägenheter", under en anslutning.
  -MH- · 21d · 4 svar · 1,9k läst
 20. Carolina Wahlberg

  Bubblor i papptak...

  [citat] Tusen tack! :)
  Carolina Wahlberg · 23d · 4 svar · 357 läst
  ·
 21. Slarvfel

  Separett för torrdass, regler för urininfiltration

  [citat] Jag hade samma fråga men hittade inget svar så jag testade. Separetten (jag har villa 9000) kommer med 35mm slang men hålet i Mulltoas ejektordunk är något mindre, kanske 32mm eller så. Jag förstorade hålet lite så funkar det jättebra.
  Slarvfel · 23d · 14 svar · 3,5k läst
 22. T

  Värsåsvillan, Hälsinge eller Hudikhus?

  Vi har en tomt där vi ska bygga fritidshus, 70 + 30. Får inte bebyggas större. Vi väger mellan Mattehus från Hälsinge, Ladan från Värsåsvillan och någon från Hudikhus. Kvalitetsmässigt och erfarenheter?
  Tjolahoppsan · 24d · 0 svar · 150 läst
 23. E

  Hjälp mig döpa mitt fritidshus :)

  Nu får vi allt höra ett domslut!!
  elpaco · 25d · 66 svar · 2,3k läst
  ·
 24. harry73

  Sommarnöjen?

  Jag kan såklart inte säga något om deras kvalitet eller hur TS är som person, men att välja bort kunder för att man tror att de kommer att bli besvärligt för medarbetarna är kanske det bästa man kan göra om man värnar om sin arbetsmiljö. Nu säger jag inte att TS skulle bli en besvärlig kund men ibland måste man lite på sin magkänsla och det verkar VD:n ha gjort.
  harry73 · 26d · 4 svar · 545 läst
 25. K

  Avrame, någon som byggt?

  Är det någon som byggt eller hört något om http://avrame.com ? Verkar ha samarbetspartner i Norge i alla fall.
  kodrod · 27d · 0 svar · 173 läst
 26. B

  Elektricitet i fritidshus - vilket alternativ?

  Man kommer väldigt långt med solceller och gasol + vedkamin. Kolla https://greenakku.de/ för priser på solcellsanläggningar. Jag köpte därifrån, kör off-grid. Men jag bad de plocka ihop ett eget paket, 24V. Kylskåp hittar du på husbil/båtmaknaden. Lycka till!
  BalooMannen · 28d · 3 svar · 376 läst
 27. S

  Stuglukt eller mögel

  "eftersom grundproblemet som orsakar lukt kvarstår. " Grundorsaken här är väl att huset står ouppvärmt om vinterhalvåret och det i sig orsakar fuktproblem och luktproblem som följer i dess spår. Den maskin jag tipsade om hjälper mot luktproblem utan att störa som en normal luftrenare gör för nattsömnen. Stugor som missköts med ouppvärmning luktar ngt så in i vassen om de är helt
  Sylvestris · 19 jun · 6 svar · 487 läst
 28. Stickan56

  har en skorsten att renovera , är det kalkbruk o kalksten som gäller ?

  Bra läsning om skorstenar http://www.kanerva.se/Skorstenar.html Stickan
  Stickan56 · 17 jun · 6 svar · 285 läst
 29. Nötegårdsgubben

  Fritidhus

  Är det ett koloniområde måste man alltid ha bygglov. Hur stort du får bygga finns det regler om i detaljplanen eller i koloniföreningens stadgar eller något liknande regelverk. Prata med någon i styrelsen i föreningen, för det skiljer sig mellan olika städer och koloniområden vad man får göra.
  Nötegårdsgubben · 16 jun · 3 svar · 252 läst
 30. useless

  Torrtoalett - ingen el, vatten...

  [citat] Till toaletten är det overkill, den klarar sig på ett betydligt mindre batteri en helg så länge man håller batteriet varmt.
  useless · 15 jun · 18 svar · 583 läst
Laddar...