Byggahus.se

Fortsatt oroligt i småhusbranschen

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
  Branschorganisationen Trä- och möbelföretagen är oroliga att de ytterligare ska behöva sänka siffran för antalet tillverkade hus 2012.

  Du kan läsa artikeln här: Fortsatt oroligt i småhusbranschen
   
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  Det är tydligt att Leif H Gustafsson inte har förstått någonting! Vi kunder tycker ni är för jäfla usla! Sluta bygga fuskbyggen med usel kvalitet! Då återkommer vi kunder. Byggbranschen skyller på ALLT annat än sig själva! Kunderna är det fel på, bankerna är det fel på, världsekonomin är det fel på, bla bla bla! När ska ni förstå att det är god ekonomi i att ha nöjda kunder som sprider positiv feedback istället för att varna folk för hur lurade de kommer att bli?! När ska detta gå in i huvudet på personer som Leifi?!
   
  • Svara
 3. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  "Vd och anställda på Älvsbyhus bekräftar påståendet..." Jo, det känns ju tryggt när dessa rekorderliga människor bekräftar...!
  Det är otroligt glädjande att ett företag som Älvsbyhus numera bara lurar 4 kunder i veckan istället för 14!
   
  • Svara
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Niklas

  Inifrån ut. Avskärmad från omvärlden. Deras uttalande kring bolånetaket säger rätt mycket om hur korkade de är.
   
  • Svara
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: Jimmy

  Kan bara hålla med tidigare inlägg, verkligheten har hunnit ifatt byggbranschen. En rejäl sannering är det som gäller! Bort med alla rötägg. Pinsamt att hävda att bolånetaket är orsakande. Tack till program som fuskbyggarna som lyft fram denna ruttna bransch i ljuset! Dt behöver byggas upp en yrkesstolthet från grunden, en yrkesstolthet som innebär att göra rätt för sig och inse att en nöjd kund är den bästa säljare som finns.
   
  • Svara
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: Hans

  Är ju kunderna som väljer vilka man ska anlita. Kolla upp en firma ordentligt och ta inte bara det billigaste. Jag bygger hus själv nu (snickare) och jag inser att allt kostar pengar. Kostar det mindre än normalt är det ofta något som är knas. Det är alltså ni konsumenter som försöker komma undan billigare än vad det ska kosta som göder dessa oseriösa hantverkare. Anlita istället en bra hantverkare och inse att det kostar eller låt bli att bygga. En snickare kostar 4-500 kr per timme. En IT konsult kostar 1000 kr per timme... vad säger det? Är en snickare dyr då eller?
   
  • Svara
 7. E
  Anonym
  Skrivet av: Pelle

  Allt är relativt. Advokaten som hustillverkarna skickar fram när du ifrågasätter fuskbygget kostar 2500 Kr per timme. Har du som hårt belånad husköpare råd med det?
   
  • Svara
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  RE: Hans
  Du är så extremt typiskt byggare! Det är alltid kunden det är fel på! Det är alltid någon annans fel, aldrig byggbranschen! Gud vad patetisk du är!
  En IT-konsult har utbildning...
   
  • Svara
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Byggankan

  Faktum är att även de seriösa hustillverkarna försvinner tillsammans med rötäggen i denna utrensning och då återstår bara de stora drakarna som Skanska o NCC som då står utom konkurrens och då snackar vi överpriser framöver.
   
  • Svara
 10. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  Finns det seriösa hustillverkare...?! Möjligen mindre usla! Nämn gärna EN hustillverkare som du tycker är seriös! Med minst 25 anställda.
   
  • Svara
 11. E
  Anonym
  Skrivet av: Clas

  Det finns många seriösa hustillverkare DG. Jag jobbar med att prata med folk som ska bygga hus och det är skrämmande hur grymt okunniga dom är och hur lite information dom tar reda på. Tror man att det går bygga nyckelfärdigt hus med massa extra lyx för 10-12 tusen / kvm så har man inte mycke koll.
   
  • Svara
 12. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  Nej det finns det inte Clas. Som en typisk byggare så skyller du på kunden! Så är det med alla byggare! Patetiskt!
   
  • Svara
 13. E
  Anonym
  Skrivet av: Husbocken

  Men det finns faktiskt ett problem med att unga inte har 400'-600' att lägga upp kontant för att skaffa ett eget boende, oavsett småhusbranschen. Sedan kan man tycka att det har varit för bra innan när man kunnat lägga allt på amoteringsfritt bottenlån. Bankernas nya politik stänger ute förstagångsköparna från marknaden och andragångsköparna sitter kvar i sina gamla hus och väntar på bättre tider. Hade bankerna velat ha in pengar så hade de krävt att man amoterade på lånen, men antagligen ville de stoppa en skenande prisbild i de hetare områdena med en efterförljande krasch.
   
  • Svara
 14. E
  Anonym
  Skrivet av: DG

  Re: Husbocken
  Varför har inte unga kontantinsattsen tror du? Därför att alla unga anser att det är en männsklig rättighet att köpa senaste Iphonen (samt betala 5-600:- i abonnemang), Ipad, PS3, senaste klädesmode, osv osv samt att dom anser sig endast kunna acceptera det splitter-nya huset som ligger i rätt område á 4,5 mille! Därför går inte dagens ungdomars planer ihop! Alla ska ha ALLT NU!
   
  • Svara