Hej!

Vi har en obebyggd tomt där vi gjorde några markarbeten (förbereda där ett blivande fritidshus ska stå) samt precis fått elanslutningen.

Tankar går att möjligtvis flytta ett timmerhus (eller annat litet hus, "container" eller liknande) till våran tomt - men hur löser man detta gällande bygglovsansökan?
  • Den som vill bli av med sitt hus kan ju inte vänta i upp till 10 veckor som ansökan kan ta.
  • Vidare vill vi inte köpa ett hus, montera ned det, transportera till tomten osv. som vi kanske inte kommer kunna bygga upp ifall vi inte skulle få bygglov för det.
Vad er era erfarenheter, tankar och tips i vilken ordning ni har löst ett sådant projekt alt. hur ni tror det kan gå till?
 
Det är precis på samma sätt som när du ska bygga ett nytt hus och riva ett hus. Det blir två ärenden, ett för att få ”bygga upp” huset på den ena tomten och för att ”flytta/riva” huset på den befintliga tomten.

Det bästa är att ringa till din kommun och fråga!

Lycka till med projektet!
 
Det fungerar säkert bra ifall den som säljer huset och jag som köper huset ansöka om resp. handling samtidig - med tanke på ungefär lika handläggningstider.
Skulle säljaren redan ha fått rivningslovet blir det ju väntetid.

Så klart få jag kontakta kommunen. Ville dock gärna höra om det finns erfarenheter/exempel hur processen gjordes för att kunna ställa "bra" resp. "rätta" frågor till dem ;-)
 
Vi la handpenning och skickade in bygglovsansökan när vi flyttade vårat sommarhus :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.