Byggahus.se

Fast pris på badrumsrenovering

 1. L
  Medlem · 178 inlägg

  lawpan

  Medlem
  Hej

  Vi har skrivit ett kontrakt med ett företag som ska renovera vårat badrum och kök. Priset för renoveringen är överenskommet till fast pris.

  I kontraktet skrev vi vad som ska göras och företaget i sig ville skriva att elen(elektrikern) INTE ingår och kommer att debiteras per timme. Detta är okej, nu börjar killarna bli lite sena och försöker hitta kryphål för att debitera för saker som dom påstår vara extra utöver avtalet. Helt plötsligt säger han att rörmockaren och avstägning av vatten kommer att debiteras extra. Dom visste att köket kommer ha fläkt, nya kranar och nya vitvaror. Borde dom inte skrivit in saker som inte ingår i fast pris?
   
 2. volvo
  Medlem · Södra sverige · 2 771 inlägg

  volvo

  Medlem

  Re: Fast pris på badrumsrenovering

  Du har rätt att anta att du fått pris på allt.
  Det är upp till dem att bevisa att det fanns undantag och att du visste om dem.
  Stå på dig!
   
 3. L
  Medlem · 178 inlägg

  lawpan

  Medlem

  Re: Fast pris på badrumsrenovering

  Citerar en del av kontraktet:

  "The necessary water and electricity conncetions/cables/pipes are to be created in order to suit new kitchen design. (But electricity price is NOT included in the total price below)."

  Sen sa han att för badrummet så ingick inkoppling av vatten och rör. Varför ska man inte anta att det ingår även i köket?

  Han påstår att eftersom köket levererades 1 dag för sent så kan han inte utnyttja samma rörmockare. Jag ser det som hans problem och ingen annans.
   
 4. Z
  Medlem · 1 432 inlägg

  zankan

  Medlem

  Re: Fast pris på badrumsrenovering

  Det är entreprenörens bekymmer att samordna sina egna arbten...Jag menar han kan plocka dit rörisen i smaband med köket och skjuta badrummet osv...Hans taskiga upphandling är inte ditt bekymmer om du nu inte på något sätt är involverad i köksleveransen/inköpet
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.