Byggahus.se

Erfarenheter av altangolv

 1. S
  Medlem Nivå 1
  I sommar ska förhoppningsvis vår balkong stå klar. Det blir en större balkong utan tak. Vi funderar över vilken typ av golvtrall vi ska använda?
  Har någon av er erfarenhet av träkomposit? Hur blir den efter några år? Vi gillar egentligen trä, men är ganska missnöjda med den tryckimpregnerade furun vi har använt till övriga altangolv. Har någon testat ceder? Lärk?:)
   
 2. C
  Medlem · Nivå 8
  Nej men kärnfuru... o det är bra....legat i 4-5 år nu,behandlas inte o har grånat fint....O.k. lite resningar i ytskiktet men helt acceptabelt....Aldrig mer tryckt virke i altangolv..... golvet är cirka 100m 2
   
 3. M
  Medlem Nivå 1
  Ursäkta okunskapen, men varför inte tryckt virke? Hade själv tänkt lägga kanske brunimpregnerat sen.
   
 4. S
  Medlem Nivå 1
  Vår erfarenhet så här långt, är att det blir grön påväxt på det tryckta virket, trots att vi har tvättat och oljat varje säsong. Vi har testat olika oljor, men resultatet blir detsamma. Kanske har vi för höga förväntningar på virket, men som sagt i vårt fall är vi redo att pröva något annat.
   
 5. C
  Medlem · Nivå 8
  Om du fått en sticka i foten av däcket,o de får du förrr eller senare,allt trä flisar sig mer eller mindre... en liten sticka gör hemskt ont på en vuxen...samma sak på en liten mjuk barnfot gör MYCKET ont.....
   
 6. M
  Medlem Nivå 1
  Ok :) Är du sugen på lärk har ju Beijer kampanj nu, men ceder är väl lite dyrt :eek:
   
 7. H
  Medlem Nivå 9