Byggahus.se

En tillbyggnad: Arkitektritningen

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 356 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
  Här börjar artikelserien om Marlénes och Pers, dvs vår, tillbyggnad. Så här gick det till när vi tog fram en arkitektritning.


  Du kan läsa artikeln här: En tillbyggnad: Arkitektritningen
   
 2. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: I tillbyggnadstankar

  Hejsan! Vad kul att ni skall bygga ut!

  Har surfat runt på hela webben (i alla fall vad jag kan hitta) i jakt på att få ett litet hum om kostnader kring detta! Men det är näst intill omöjligt!!! Det hade vart rätt intressant om ni hade en kostnadskalkyl på detta kalas!

  Mvh Väldigt intresserad......
   
 3. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Marléne

  Man brukar ha 15 000 kr per kvm som riktmärke, men sedan varierar det kraftigt både ner och upp i pris beroende på hur mycket jobb ni gör själva, om ni väljer dyrt eller billiga material, var i landet ni bygger, mm. Det står om detta i artikeln "Vad kostar det att bygga?" http://www.byggahus.se/artiklar/pris-bygga-hus
   
 4. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Anonym

  Är själv mitt upp i en liknande situation, och vänta besked om bygglov när som helst. Jag har börjat ta kontakt med några byggfirmor, men undra om jag behöver anlita någon oberoende för att ta fram konstruktionsritningar innan jag ta "offerter" och väljer byggare, eller om det är ok att låta byggföretag ta fram k-ritningar (för bygganmälan, och för att man ska vara överens om vad som ska göras). Jag vill anlita byggföretag för att bygga "stommen" till huset (inkl tak, fönster, panel), och sedan tänka gipsa, inreda osv själv.

  Hur någon åsikt eller tips i detta fråga?
   
 5. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Anonym

  Vi är i tankarna att bygga till. Hur mycket kostade det att anlita arkitekter? Och hur gjorde ni med bygglov, anlitade ni aritekterna först och sökte bygglov sen? Vet inte riktig i vilken ände jag ska böeja i.
   
 6. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Erik

  tänkte bara ge mina tips om hur jag gick tillväga.
  Jag tog kontakt med en cadkonsult på blocket som utförde bygglovsritningar. han ritade upp exat så som jag ville ha det. jag frågade sen ett antal olika byggare om offerter, och var tydlig med att de var dom som hade konstruktionsansvar och skulle utföra byggnaden enligt gällande normer. och om dom hade synpunkter på ritningen skulle dom ange det. alla accepterade detta utan invändningar. då sökte jag byglov med hjälp av dessa handlingar och skrev kontrakt med den byggare som hade bäst referenser,
  kostnad: ritningar 5000:-
  byggnad 1700/kvm
  bygglov: 8000:-!
   
 7. Marlen Eskilsson
  Administrator · Skåne · 6 219 inlägg

  Marlen Eskilsson

  Administrator
  Först anlitade vi arkitekterna, sedan sökte vi bygglov när de hade tagit fram en ritning vi var nöjda med. Stadsbyggnadskontoret ger dig inte bygglov förrän du presenterar hurdan tillbyggnad du vill göra. Våra arkitektritningar kostade ca 70 000 kr.
   
 8. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Skall också bygga ut!

  Kära nån!

  Kostade er arkitekt 70 000?? I mina ögon är det rysligt mycket pengar. Jag har så smått börjat kolla upp och jag tycker 7000 är dyrt, vilket va ett ca pris jag fick. Då behövde de ha ca 16 timmar på sig.
  Jag har min ritning i stort sett klar men behöver givetvis en proffessionell hand som tittar på den och godkänner eller ev ändrar det som skall ändras.
  Men det är kanske jag som e ute o seglar. De kanske är så dyrt???
   
 9. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Anonym

  Ja men då får du ett slutresultat som ser rätt dåligt ut eftersom du gör det själv....svårigheten ligger inte i att rita som sagt utan att se idéer där inga andra ser dom, och att det hela blir smakfullt.
   
 10. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Byggnad 1700kvm verkar ju väldigt billigt. Vad har du byggt och hur mkt har du gjort på egen hand?
   
 11. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: bittan

  Det kan väl ändå inte vara sant att man kan bygga för 1700 per m2! Då skulle jag kunna bygga till 50 m2 för 85 000. Då får det nog dörr och fönsterlöst.
   
 12. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Resgarlokm

  Jag skulle villia Rita en skiss ( 10*20) m
   
 13. E
  Anonym

  Ej verifierad

  Anonym
  Skrivet av: Isak Goldstein

  Godag. Jag fick ritningar for 2740 kr. Bostadshus 121 kvm.
   
 14. C
  Medlem · 76 inlägg
  Finns uppföljning på detta? Hur gick det? Blev det en tillbyggnad och vad kostade det?
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.