personstar

Donald Trump

41k läst  1,2k svar

Status:
Stängd
 1. harry73
  Allvetare · Nivå 18
  Det gör jag faktiskt inte. Min erfarenhet är att många är liberal, så progressiv men inte vänster. Ann Heberlein som jobbade för Sydsvenskan gör nu karrier hos Moderaterna. Sedan finns det så klart även de som ligger åt vänster.
  Att tycka att Trump är hemsk gör inte bara vänstervriden media. Det gör nästan all media, men även de flesta europeiska politiker båda till höger och vänster.
  Även i USA har Trump begränsat stöd inom sitt eget parti:surprised:
   
  BirgitS gillar
 2. Fairlane
  Medlem · Nivå 8
  Presstöd kan man få oavsett politisk inriktning. Nazistiska tidningar har också fått presstöd.
  Det finns ingen koppling till bidraget och vad man skriver på det viset. Aftonbladet exempelvis sågar rätt hårt S hantering av personer med funktionsnedsättning.
  Om man jämför med Avpixlat så slussades pengarna genom Kent Ekeroths konto. Då var det kanske svårt att kritisera Kenth och SD.
   
  tompaah7503 och BirgitS gillar
 3. B
  Medlem · Nivå 13
  Hon har betecknat sig själv som liberalkonservativ, dvs högervriden med den traditionella meningen av höger och vänster.

  Men Alice Teodorescu har ju fått hålla i program i SR.
  Och det går att vara betydligt längre till vänster än Aftonbladet. Du var inte med på den tiden det fanns en större mängd extrema kommunister med KFML(r) t.ex.?
   
  tompaah7503 gillar
 4. B
  Medlem · Nivå 13
  och inte heller av någon annan anledning anser sig vara tvunget att följa ett visst partis åsikter.
   
 5. B
  Medlem · Nivå 13
  Man kan väl vara moderat och kritisera Trump eftersom han inte följer moderat politik. Det innebär ju inte att man plötsligt har en vänsteragenda utan att man fortfarande är moderat med en högeragenda.

  De hårda fakta finns ju där, t.ex. har jag många gånger sett exakta kopior av Trumps tweet eller videoklipp där Trump uttalar i artiklar i t.ex. DN.

  Och hur hans fru ser ut har någon betydelse för hur lyckad president man är? :rolleyes:
  Det du skrev lät faktiskt rätt sexistiskt, ungefär som när Trump uttalade sig om utseendet på hustrun till franska presidenten.

  Trump har fått många chanser det här året.
   
 6. Jarlingar
  Allvetare · Nivå 10
  Det blir ju aningens patetiskt att gå in å skriva i tråden igen när jag redan tackat för mig.. Och vi är väldigt off topic nu.
  Men eftersom du är en "ny spelare" så ska jag svara.

  Ja jag sa inte att AT var färdig med GP utan att hon börjat.

  Ja och vet du vad!?
  Jimmie Åkesson får faktiskt synas i tv-rutan.
  Men det gör inte SVT/SR mindre vänstervridna för det.

  Nu ska du få veta en sak..
  Dom finns fortfarande, och i om möjligt ännu större antal.
  Dom har bara blivit duktigare på att genomföra sin agenda, dom står inte på barrikaderna längre utan sitter i styrelserummen.
   
 7. B
  Medlem · Nivå 13
  Menar du att hon inte är vad hon säger att hon är utan att hon ljuger?

  Det gör det väl för i ett kommunistiskt samhälle får man inte propagera för en konservativ högerinriktad politik i nationell teve och radio.

  Undrar vilka styrelserum du besöker, jag tycker det mest verkar vara moderater utifrån vad de säger och gör.
   
  Valkyr gillar
 8. buspojken
  Renoverare Nivå 9
  Ja följer också mr Trump på Facebook, så har lite koll, men all information man matas med genom medier är negativ, om allt var så illa som de vill målas upp, borde landet ligga i ruiner nu, ändå når börsen top nivåer, enligt Trump själv så har massor med jobb tillfällen för befolkningen, så helt fel ute kan han inte vara.
  Lite kul är de med hans mur han ska bygga, där alla skriker rätt ut, när vårt grannland byggt en liknande fastän med taggtråd utan så mycket som en notis i media
   
 9. B
  Medlem · Nivå 13
  Tack och lov har ju inte Trump fått igenom så mycket av sina vallöften. Det är ju ingen som vet vilka börsnivåer som skulle nås idag om någon annan blivit president.

  När det gäller muren är väl det mest konstiga att någon annan ska betala den. Så om vi inte vill ha in flyktingar från Finland så är det Finland som ska betala en mur? :surprised:

  Sen är det en väldigt lång gräns mot Mexiko som delvis går i mycket oländig terräng och det var inte heller fråga om bara taggtråd så kostnaden skulle bli väldigt hög, samt att den väl också skulle patrulleras för annars blir den ju verkningslös.Extremt höga kostnader alltså.
   
 10. Snailman
  Medlem · Nivå 14
  Ja, det finns det nog, synd bara att det knappast är hos Trump felet sitter, utan snarare hos svensk så kallad press.
   
 11. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Det behöver väl knappast vara någon vänsteragenda.
  Det räcker gott med att de är humanister, att de inte vill döma grupper utan individer, att de är oroliga för instabilitet och krig, att de ser en fara för världens klimat, att de ser en risk att den välfärd som global handel medfört ska minskas, att oron för att instabila stater kommer få lättare att bli totala diktaturer (Turkiet, Saudiarabien, Ryssland, Filippinerna, USA för att nämna några).
  Åsså lite annat förstås.
  Man behöver knappast vara det minsta vänstervriden för att inse möjligheten för alla dessa tråkiga konsekvenser.

  Jag tror inte Trump bryr sig det minsta om "sitt folks" bästa.
  Jag tror att han till 99% ser till sitt eget bästa, och sen till 1% till de som hjälpt han till makten, dvs främst ägare av olika storbolag.

  Detta har jag inga bevis för, det är bara min personliga bedömning av Trump som person. (och lite av hur makthavare är i allmänhet).
   
 12. buspojken
  Renoverare Nivå 9
  Så helt ärligt så är en humanist de första som slår dig när du läser deras kolumner etc, och inte en vänsteragenda? Ja alla är vi olika, ja är iaf tvärless på den sk journalistiken, där åtminstone jag ser en mycket tydlig vänsteragenda, där oliktänkande är ”fel”
  Varför tror ni Marcus Oscarsson blivit så omåttligt populär? Han är en av få journalister som gör sitt jobb (återigen enligt mig) han rapporterar nyheter och politik utan att vinkla till någon favör, ger ris och ros till samtliga, de är vad en journalist bör göra, och inte agera valarbetare.
   
 13. blackarrow
  Elektroniktokig Nivå 6
  Att vara oberoende handlar om lite mer än bara ekonomi. Tidningar kan ha som mål att föra ut ett visst budskap.
  Några exempel på icke oberoende tidningar:

  - Internationalen är en veckotidning som ges ut av Socialistiska partiet.

  - Arbetaren, ägd av fackförbundet SAC-Syndikalisternna. (Syndikalismen tar avstånd från partipolitik och parlamentarism. De prioriterar fackföreningar och säger sig vilja förbättra löntagarnas villkor i nuet genom ekonomisk kamp men även på lång sikt förändra hela samhället, bryta ner det kapitalistiska systemet och förverkliga en fri socialism).
   
 14. Mikael_L
  Medlem · Nivå 25
  Jag menar bara att man behöver nog inte ha någon speciell vänsteragenda för att inte hålla med Donald Trump, ja rent av misstro honom.
  Man behöver ju bara använda hjärnan lite.
   
  tompaah7503 och scim gillar
 15. I
  Gäst
  Aaaaa, nu får du ge dig. Jag tycke faktiskt det, precis som jag kan tycka en bil, blomma eller ett hus är snyggt, och det är fullständigt normalt. Och precis lika lite som Trumps eget utseende, attityd har att göra med hans politik har hans frus utseende att göra med presidentskapet.
   
Status:
Stängd

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: