Byggahus.se

Boxer IPTV, TV över fiber

 1. M
  Medlem · Västra Götaland · 213 inlägg

  Micc

  Medlem
  Vi tecknade ett s.k.Trippelabonnemang hos Boxer i vintras. Dvs ett TV-paket innebärande att vi fritt fick välja 8 kanaler utöver gratisutbudet + bredband 100/10 MB + IP-telefoni. Talade flera gånger med Boxer och fick info om hur det kommer fungera. Bra pris var det, men helt jävla kass visade det sig. Vi hade otroligt bra bild tidigare från vanlig TV-antenn, nu blev det jättedålig bild, som en grå slöja över hela skärmen. Text-TV:n försvann och bredbandet var inte ett skit snabbare än vårt gamla billiga mobila bredband från Telia ("sticka" i USB-porten). I god tid innan det drogs igång meddelade vi via mail när vårt tele-abb hos Telia skulle upphöra så att porteringen (det heter väl så) av telefonnumret skulle hinna göras,. Men det missade Boxer naturligtvis med följd att vi tvingades förlänga Teilia-abbet med viss kostnad som följd för att inte förlora numret. Och att Text-TV inte fungerar var tydligen självklart fick vi veta senare - men ingenstans hade man informerat om det.

  Efter att ha lagt över 5 timmar i telefon med mupparna på Boxer lyckades vi till sist säga upp skiten! Sämsta kundservice jag upplevt!
   
  • Laddar…
 2. Demmpa
  Husägare · Kalmar · 10 640 inlägg

  Demmpa

  Husägare
  Vi har haft Telia IP-TV i nästan nio år, har använt en och samma box hela tiden, en inspelningsbar, Motorola VIP 1963, det tog max en sekund att byta kanal (det tar alltid liten tid att byta digitalkanal, även marknätet). De enda problem vi hade med den boxen är att den senaste året började tappa hårddisken, då har ändå utrustning varit igång 24/7 nästan hela tiden, (under senare år iaf) har den spelat in senaste valda kanalen, den höll inspelningen 2 timmar bakåt i tiden.

  Vi har haft tappat ljud, pixelfel, fryst signal, men inget av detta berodde på IP-TV-boxen utan på tex nätaggregatet till fiberkonvertern, bredbandsdelaren, fiberswitchen i anslutningsnoden mm.

  Sedan några månader tillbaka har vi bara basutbudet via antennen och olika play-kanaler via internet.
   
 3. E
  Medlem · 70 inlägg

  Enplanaren

  Medlem
  Hej där, övergången till digital-tv var ett politiskt beslut. Statliga Teracom fick uppdraget att driva även det digitala marknätet. Teracom startade Boxer som skulle hantera kunder och abonnemang i det digitala marknätet. Förutom SVTs kanaler fanns även kanaler från andra bolag med redan från starten, t ex TV3 och TV4. SR (Sveriges Radio) hade ingenting med detta att göra.
   
  • Laddar…
 4. Demmpa
  Husägare · Kalmar · 10 640 inlägg

  Demmpa

  Husägare
  Hur försöker du använda text-TVn?
  Är det via TVn's text-tv så är det självklart att det inte fungerar när du tittar via annan ingång än TVn's kanalväljare. Om du däremot väljer tex SVT1 direkt på TVn (via TVn's kanalväljare) så kan du titta på SVT-text.

  Vissa (alla?) IP-TV-distributörer sänder ut text-tv, Telia gör det tex. Hos Telia IP-TV så kan du ha tex "kanal 11" igång och titta på vilken text-tv-kanal som helst tex SVT's
   
 5. B
  Medlem · GBG · 3 inlägg

  Breadshop

  Medlem
  Iptv via boxer är värdelös! Fick samma fel gång på gång på gång. Till slut var det bara att säga upp skiten innan ångerrättens tiden slut.

  Dock upprepade uppsägningar skicka dem ut faktura efter faktura. Värsta servicen jag har varit med om någonsin!
   
  • Laddar…
 6. hsd
  Medlem · Kalmar · 3 800 inlägg

  hsd

  Medlem
  Om Du har tv via marknätet fungerar text-tv men boxer via fiber ger icke text-tv trots att funktionen finns på boxens fjärr
   
 7. Demmpa
  Husägare · Kalmar · 10 640 inlägg

  Demmpa

  Husägare
  Då skickar inte boxer ut någon "text-tv" via IP-TV, anledningen kan vara att dom anser att dom som har IP-TV inte tittar på text-tv utan använder internet till nyhetsinformation.
   
 8. E
  Medlem · 70 inlägg

  Enplanaren

  Medlem
  En av de mest använda funktionerna i text-TV är programtextning genom t ex sidan 199. Det fungerar även hos Telia, men inte om du spelar in program på Telias egna boxar (eller andra IP-TV-boxar). En IP-TV-box spelar inte in text-TV. Det funkar dock på boxar till "vanlig TV" marknät, kabelnät och satellit-tv.
   
 9. M
  Medlem · Västra Götaland · 213 inlägg

  Micc

  Medlem
  Jo, det gick nog att få Text-TV genom att välja att tillfälligt gå över till marknätet och sedan gå tillbaka till fibermottagning, men det var ju en massa knappande och tog en god stund innan man var tillbaka i filmen/programmet så det var på tok för knöligt. Det är kanske som Du skriver Demmpa att de anser att det bara är idioter som kollar text-TV, men jag tycker det är enkelt och smidigt att väldigt kort bara trycka på TEXT-TV-knappen och hastigt se om det kommit in några färska nyheter... I min värld är smidighet och enkelhet fortfarande väldigt bra, även om det finns nyare sätt, är en gammal man:)
   
 10. hsd
  Medlem · Kalmar · 3 800 inlägg

  hsd

  Medlem
  Lugna ner Dig
  Du hade ett surt svar till Micc och jag föklarade varför inte text-tv fungerar.
   
 11. J
  Medlem · 2 742 inlägg
  Har dom modererat eller var är det sura? Eller olugna?
   
  • Laddar…
 12. Demmpa
  Husägare · Kalmar · 10 640 inlägg

  Demmpa

  Husägare
  Jag är lugn. Exakt vad är det sura i mitt inlägg till Micc ( https://www.byggahus.se/forum/threads/boxer-iptv-tv-oever-fiber.301099/page-4#post-2779407 )?

  Som jag ser det så var inte ditt svar någon förklaring till varför text-tv inte fungerar via fiber, i mina ögon är ditt svar bara "ett konstanterande".
  Följande text är saxad ur manualen "Gäller enbart dig som ser på TV via vanlig antenn, ej TV via Fiber.", https://www.boxer.se/siteassets/pdfer/smartbox-version-iptv-1510.pdf sid 18.
   
 13. T
  Medlem · VÄSTRA GÖTALAND · 35 inlägg

  tintin_se

  Medlem
  Hallå alla.
  Har haft Boxer i 8 års tid. Som som i stort sett alla säger så har mycket handlar om boxarna. Om man önskar använda andra boxar än "orginalförslaget" så ges möjligheten mot kostnad. Denna kostnad är förhandlingsbar på olika sätt och om man vet vad man vill så kan man få till bra avtal.
  Blev dock sur en gång när bara nya kunder fick olika erbjudanden. Inte gamla kunder värda lika mycket? Provade viasat som hade prisgaranti på bredband. Allt fungerade med viasat men deras box gick mig på nerverna så jag slänger tillbaka deras grejer mot att det inte fungerar som lovat. Sedan kunde jag förhandla mig till nytt bra avtal med boxer där de drog av kostnad lika mycket som inspelningsbar hd tv boxen för hd tv kostade jämfört med deras basbox. Och allt fungerar (marksänd hd) och inte fibertv. Lycka till och betala inte för skit!
   
 14. Mats-S
  Byggveteran · Sollentuna · 1 011 inlägg

  Mats-S

  Byggveteran
  Text TV ... finns det kvar?
  Vem tittar på det egentligen ... iofs flashiga färger på texten så det är ju lite cool 2017 ;-)
   
 15. C
  Medlem · Skåne · 18 inlägg

  CTL

  Medlem
  Text TV finns kvar. Inte så dumt om du vill ha resultattabeller, börskurser och liknande med vettig uppdatering. Finns också på nätet
  https://www.svt.se/svttext/web/pages/100.html
  Eftersom det bara är text laddar det blixtsnabbt även på den klenaste uppkoppling.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.