Byggahus.se

Boendeutgifterna varierar kraftigt med ålder och bostadsform

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 2 302 inlägg
 2. K
  Medlem · 2 178 inlägg
  När ska de sluta se amortering som en kostnad? Det känns fel att kalla det för sparade men det är ju vad det är. Hade de sparat pengar före köpet hade de inte behövt amortera.
   
 3. P
  Medlem · 594 inlägg
  Varför är boende kostnaden alltid bara kapitalkostnader och löpande utgifter? Att bo i ett hus KOSTAR pengar. Livslängden på det mesta i ett hus är 20-40 år. Jag vet inte hur många "pensionärs" hem jag sett där precis allt är slut. De har i princip bott sönder huset. Men visst, de har bott billigt. Det är väl de stackars köparna i yngre medelåldern som måste låna upp en extra mille bara för att åtgärda det mest akuta. Det ska dräneras om, bytas tak, renoveras badrum och så vidare. Räkna in det i boendekostnaden så landar man någon helt annanstans.
   
 4. K
  Medlem · 2 178 inlägg
  Fast grejen är väl dock att du kan välja när du ska göra underhållet och precis som med sparandet ta det i klump den dagen du känner att det finns ovanligt mycket pengar på kontot ...

  Men med de 6000 kr i månaden som det kostar enligt artikeln för pensionärer måste v väl innehålla en del till underhåll, vad är det egentligen som kostar om du har ett avbetald villa? Försäkring, el, sophämtning, skatt och va.. Något mer?
   
 5. D
  Medlem · 630 inlägg
  Planerar man arbetet med underhåll inför pensionen?
  Tänker man gör mycket av det större så man inte ska behöva göra det under pensionen tänker både ur arbetsinsats men även kostnad så man slipper det under pensionen. Tänker med högre ålder kan ju vada svårt veta vad man orkar eller klarar och då kanske blir större kostnad om man måste leja bort.
   
 6. L
  Medlem · 248 inlägg
  En amortering är en utgift och inte vare sig kostnad eller sparande.
   
  • Laddar…
 7. P
  Medlem · 594 inlägg
  Underhållet ska hanteras löpande, så att det blir en del av boendekostnaden. När man går i pension är det försent. Då får man snällt bo i huset i det skick det är. Inget läge att tokrenovera då.
   
  Redigerat 20 dec 2018 14:56
 8. K
  Medlem · 2 178 inlägg
  Fast är sparade också en utgift då? Eller gäller det bara om man månadssparar?
   
 9. D
  Medlem · 630 inlägg
  Jag förstår det ska skötas löpande och tänker inte någon tokrenovering. Man köper hus när man är säg 45 och planerar pensionera sig vid 65. Att man funderar vad som behöver göras och man gör planering att få gjort de större kostnaderna som kanske inte behöver göras omgående men att få de avklarade innan man pensionerar sig var lite så jag tänkte eller om man tänker man har mer tid när man är pensionär så man skjuter på renovering tills då förutom det mest nödvändiga.
   
  • Laddar…