Byggahus.se

Bauhaus svarar på anklagelserna

 1. M
  Medlem · Stockholm · 1 170 inlägg

  Matstj

  Medlem
  Ok, Bo
  Du är mycket mer kompetent än jag gällande el arbetet. Då finns det ingen anledning för mig att kommentera det.
  Trevlig att du är här.
   
 2. G
  Anonym

  Gäst

  Anonym
  Vad gäller ärendet så låter jag det vara osagt vem av Hans och företaget som har rätt och fel. För lite information finns helt enkelt för att vi ska kunna döma eller fria. Är det något historien lärt mig att man ska undvika att sitta och säga vem som har rätt och fel innan man har tydliga bevis. Vilket vi uppenbarligen saknar.

  Däremot Anna1984 så måste du se över ditt sätt att diskutera. Du beter dig som en mobbare/troll när du slänger ut dina anklagelser om att någon är "pinsam", "inte begriper" och "förvränger sanningen". Detta trots att du själv inte sitter på någon absolut sanning. Det känns nästan som om du har någon form av egen intresse (känner Hans?) och måste bryta ner alla meningsmotståndare till varje pris. Så sätt inte dig själv på höga häster och påstå att någon inte går att diskutera med bara för att personen i fråga har en annan åsikt. Det är inte ett vuxet beteende att göra så och skapar endast dålig stämning.

  Nu blir jag säkert angripen för att jag är gäst. Men brukar inte hänga här vanligtvis. Råkade klicka mig in här av en slump då Hans pumpade ut länken och jag klickade på den. Men efter att ha läst allt så känner jag väll att bara för att företaget anlitat advokater så behöver inte de ha rätt. Bara för att Hans översvämmar internet med massor med länkar och en tråkig historia så behöver inte han ha rätt heller. Den som skriker högst behöver inte alltid ha rätt :)

  Trevlig helg gott folk!
   
 3. T
  Medlem · VG · 11 291 inlägg
  Du, anonyma gäst, är snäppet värre, som hoppar på Anna1984 med falska anklagelser och felaktiga citat!
   
  • Laddar…
 4. osiris
  Byggnadsvårdare · Stockholm · 1 208 inlägg

  osiris

  Byggnadsvårdare
  Du har köpt en tavla av Rembrandt. Du blev loval ett äkthetsintyg, men fick inget, och blir både misstänksam och missnöjd. Du går till en expert som säger att det inte är säkert att den är falsk. Säljaren hittar "en snubbe" som skriver ett äkthetsintyg "så är det ju inga problem om du vill sälja den". Så varför är du fortfarande missnöjd? På forumet köpakonst.se hävdar användarna att du har orimliga krav och att man inte kan säga vem som har gjort fel. Ridå.
   
  • Laddar…
 5. D
  Anonym

  DIY_freak

  Anonym
  Eller den här.... Du har köpt en dator, en MacBook Pro 15" med 1 Gb SSD och retina-skärm. Du misstänker att de förinstallerade programmen har smittat datorn med virus, så du lämnar in den för undersökning vid två separata tillfällen till två olika virusexperter. Båda säger att det inte finns något som tyder på att den är smittad av virus, men du är inte nöjd med detta. Du vägrar göra den sista avbetalningen på datorn och begär istället en prisnedsättning.

  Vill inte påstå att ovanstående bild skulle vara helt representant för fallet ifråga, men det är inte din jämförelse med Rembrandt heller och oavsett, så finns det alltså lite olika sett att se på det beroende på om man är kund eller leverantör i fallet.
   
 6. AndersPS
  Renoverare · Skåne · 2 019 inlägg
  Helt orelevant, såvida det inte finns något av följande:

  1. Lag som säger att ett intyg som hävdar att datorn är utan virus
  2. En branschorganisation, Säkert datoranvändande, som man avtalet om att följa, som säger att ett intyg om virusfrihet finns.
  3. Ett avtal mellan dig och säljaren där säljaren garanterar dig att ge dig ett sådant intyg.

  Hade köparen fått Apple att gå med på ett sådant intyg *innan* köpet hade det i allra högsta grad varit ett problem om intyget inte fanns.
   
  • Laddar…
 7. T
  Medlem · VG · 11 291 inlägg
  Har säljaren lovat att tillhandahålla en garanterat virusfri dator, och har säljaren förbundit sig att tillhandahålla ett skriftligt certifikat från en auktoriserad person som styrker detta? Om ja, och jag inte får det, och dessa två ytterliggare specialister inte heller kan garantera virusfrihet, så ja, då har säljaren inte levererat vad som överenskommits.

  Du får allt se upp lite med påhittade analogier som helt saknar de relevanta delarna i jämförelsen!

  Liknelsen med Rembrandt funkar just därför att i bägge fallen är det på ett eller annat vis avtalat om ett skriftligt intyg, vilket det inte inte är i din liknelse!

  Om jag köper en chokladkaka med texten "Garanterat fri från nötter", och det sedan visar sig att den innehåller nötter, då har jag rätt både till reklamation och skadestånd, till och med det är en mer relevant jämförelse än din med datorn ovan.
   
  Redigerat 29 aug 2015 10:20
 8. Appendix
  Husägare · Roslagen · 3 800 inlägg

  Appendix

  Husägare
  Nu är jag gravedigger och skriver i något som är gammal.

  Men hur gick det för familjen Walter?
  Bauhaus är ju kvar iaf :)
   
Rekommenderat från shoppen

Varför visas rekommenderat från shoppen?

Rekommenderat från shoppen är en annons från Byggahus egen shop. Produktrekommendationer visas automatiskt baserat på nyckelord som nämns i foruminlägget. Vi matchar innehållet med relaterade produkter som kan hjälpa läsare med sina byggprojekt. Inläggskaparen har inte själv lagt in produkterna i inlägget.

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.