Byggahus.se

Bastu i sektioner

 1. F
  Medlem Nivå 1
  Tänker bygga bastu i det gamla pannrummet nu när pannan är väck (värmepump på annat ställe). Huset är dränerat och har silikat på väggarna. Basturummet ska vara fristående (20 mm från vägg rekommenderas ju). Det är ju lätt att hitta ritningar på konstruktioner. Regelverk, isolering + 4mm träfiberplatta klädd med bastupanel verkar vara normen. Problemet är att jag vill att bastun ska vara demonterbar. Det behöver inte vara lätt att ta isär den (inget man gör om man slipper). Men huset är från -34 och skulle t.ex. något behöva göra med avloppet som går under golvet (fungerar bra idag, men man vet ju aldrig) - vill jag inte riva hela klabbet.
  Så frågan är om någon har en bra lösning på hur man bygger bastuväggarna som moduler som sedan fogas samman på plats. Finns ju färdiga sådan att köpa, men vet inte hur det är löst där. En färdig är i alla fall inget alternativ. Vill utnyttja det lilla utrymmet maximalt. Så ett fiffigt sätt att bygga efterfrågas.
   
 2. F
  Medlem Nivå 1
  Kanske finns någon som har satt ihop ett sådant där färdigköpt basturum. Finns ju flera sådan på marknaden. Både Tylös och billigare varianter. Hur löser de sammanfogning och tätning av väggdelar och tak?