Bastu

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. Marlen Eskilsson

  Att tänka på vid bastubygget

  Då försöker vi igen ...
  Marlen Eskilsson · maj '12 · 4 svar · 40,5k läst
  ·
 2. A

  Renovering av bastu. Nyttan med brandvägg.

  Idag blev det mer panel spikad. När jag spikade den första väggen panel hade jag lite för bråttom. Jag glömde att ordna reglar att fästa lavarna i bakom panelen. En ände på en lav kommer att behöva fästas på annat sätt. Jag överväger gipsexpander i panelen. Fast kanske håller det att skruva direkt i panelen också om man bara använder rätt skruv. [media]
  Avemo · 12h · 16 svar · 790 läst
  ·
 3. holmberg87

  Hur har vi byggt våra fristående bastuar?

  Kom igen nu gott folk och visa upp era bastuar! Det måste finnas fler bidrag än 2
  holmberg87 · 15h · 12 svar · 739 läst
  ·
 4. murak

  Frågor ang Bastuns tak och väggar

  [citat] Helt ok, man bygger till sig själv, ingen annan ;) Jag ska också bygga ved-bastu i en friggebod och det enda som inte är helt spikat är hur jag ska få till golvet. Vi kommer tvätta oss i bastun vilket betyder att fall, tåligt golv och golvbrunn är ett måste. Lycka till med bygget!
  murak · 1d · 23 svar · 502 läst
 5. Bo.Siltberg

  Bastu EL anslutning

  Se mitt svar i #2. På låg höjd, under en meter, ställs inga speciella krav på värmetålig elmateriel så du kan välja installationskabel fritt men jag rekommenderar EXLQ, EKLK eller annan alu-mantlad kabel.
  Bo.Siltberg · 16d · 5 svar · 215 läst
 6. M

  Bastubygge, från början snik o simpelt, men blev något annat

  Nu har jag haft min bastu några år, men tyvärr har jag blivit tvunget att riva taket. märkte en sur doft för nån vecka sedan, o fläckar i taket. Konstaterade snabbt att det var mus/råttpiss i mängder. tydligen var isoleringen gosig o bygga bo i. bastun ligger i ett uthus av enklare modell. så möss e nog svårt o komma runt. känns svårt o få ditt nät som täcker 100%. vad göra?
  meckis · 17d · 60 svar · 43,6k läst
  ·
 7. C

  Köpa färdig utebastu

  Jag ska köpa en färdig utomhusbastu med vedeldad ugn. Jag har hittat ett företag i Sundsvall som ser ut att bygga en prisvärd 7m2 stor bastu som passar mig. Företaget heter AB Bygg & Konstruktion Sundsvall? och det är denna bastu jag är sugen på. [media] Informationen om den finns på: http://bastukonstruktion.se/produkt/bastu-7kvm-funkis/ Är det någon som köpt från företaget förut
  carlotto · 22d · 0 svar · 321 läst
  ·
 8. F

  Kaklad bastu i källare

  [citat] En fråga! Gerade du i hörnen på glas fästet eller hur gjorde du? Har du möjlighet till en närbild så vore det extremt tacksamt. Ska upp med en sån jag med
  flippan83 · 22d · 25 svar · 11,7k läst
  ·
 9. J

  Bygga bastu hemma. Använda befintliga målade väggar?

  Det funkar med trall. Har varit i en sån bastu. Men varför svarar ingen på min fråga? Jag frågar inte vad ni tror det skall kosta. För övrigt är jag snickare och har byggt flera bastus och räknat på kostnaden. Hur svårt skall det vara :)
  JohannesP · 23d · 6 svar · 683 läst
 10. Nettan75

  liten bastu - snedtak

  [citat] Blev det någon bastu? Skulle gärna se lite bilder i så fall.
  Nettan75 · 25d · 7 svar · 8,4k läst
  ·
 11. Nettan75

  Bastu på vindsvåning - snedtak...

  [citat] Har du bilder på denna bastu?
  Nettan75 · 25d · 4 svar · 6,9k läst
  ·
 12. M

  Fråga om bastuaggregat och duschbehov

  [citat] Jag tror att den där på bilden bara kan eldas från ett håll, det är alltså bara i yttre rummet du har någon lucka, man ser ingen eld inne i bastun. Jag har aldrig sett någon bastukamin med två eldstäder
  mlkjhr · 25d · 7 svar · 598 läst
  ·
 13. H

  Böjd anslutningskanal?

  Det blev 2st 30 graders vinklar och två raka rörbitar. Håller tummarna att jag räknat rätt och får ihop det ;-)
  HeloBE · 20 jun · 3 svar · 245 läst
 14. A

  Natursten på vägg, vilket skivmaterial?

  Hej! Jag håller på att bygga en bastu och ska ha offerdalsskiffer 2-4cm oregelbunden på två av väggarna. Detta väger relativt mycket väggen är idag uppreglad CC 60 och det sitter en osv skiva, räcker en vanlig gips på det eller ska jag sätta en plyfa också, vad tror ni? /Alve
  Avle · 18 jun · 0 svar · 189 läst
 15. J

  Behandla bastu och badtunna

  Trätjära eller tjärvitriol kanske?
  Jonatan79 · 11 jun · 1 svar · 303 läst
  ·
 16. T

  Tvättlinor

  Rostfritt stål finns i olika kvaliteer. Du kan välja syrafast eller L316. Svårt att säga vad Kinagrejer innehåller men även svenska produkter kan innehålla dåligt stål. Tänkte du att hänga tvätt där för självtorkning eller använda bastun som torkskåp, dvs torkning med aggregaget påslaget?
  Thomas_Blekinge · 9 jun · 13 svar · 1,5k läst
  ·
 17. A

  Gasol Bastu? (Gasoldrivet bastuaggregat)

  [citat] Hej och tack för svar. Nu kanske jag vågar köpa aggregatet.
  Adell · 29 maj · 27 svar · 6,0k läst
  ·
 18. T

  hjälp med golv i vedeldad bastu!

  Tack! Har läst och kommer säkert ha hjälp av detta i mitt bygge! Är dock fortsatt inställd på att inte ha trall som golv.
  Tony Dahlgren · 24 maj · 4 svar · 894 läst
  ·
 19. T

  Bastu med lergolv

  Jag startar en ny tråd istället där jag svarar på det här och ställer lite nya frågor :)
  Tony Dahlgren · 23 maj · 13 svar · 780 läst
 20. S

  Bygga tältbastu!

  Mobiba Deutschland och Mobiba Hamburg är som du skriver två helt skilda företag. Mobiba Hamburg hade till och med bokat frakten efter tjat men sedan så... ja... firade de väl nyår eller så... :-) Jag köpte min Mobiba i Litauen för lite drygt halva priset inkl frakt jämfört med Sverige.
  Saelen · 22 maj · 23 svar · 17,0k läst
  ·
 21. Raskus

  Underlag bakom väggsten

  Byggmax har nu svarat att denna väggsten INTE lämpar sig för bastu. Skit. Vad kommer hända om man sätter den där ändå? Spricker den? Ramlar den ner?
  Raskus · 21 maj · 5 svar · 818 läst
 22. V

  Mitt bygge av fristående bastu

  Tror jag är inne på 4e designen nu av detta och det växer varje gång. Nu har det blivit lite mer än en bastu. Det är en relax/matrum samt ett loft där man kan övernatta. Två frågor: -Hur tjock isolering behöver man i väggarna/tak? -Måste denna typ av hus ha någon sorts värme på hela tiden ?
  Viktor Eriksson · 2 maj · 9 svar · 1,3k läst
  ·
 23. J

  Regeldimensionering för lång bastulav

  Om man betraktar det som ett renodlat hållfasthetsproblem, dvs bara beaktar risken för brott och struntar i nedböjningen, så bör 2 st (en i framkant och en i bakkant) 45x145 klass C14 räcka. Med klass C18 räcker 45x120 och klass C30 45x95. Jag har då räknat med en maxbelastning på sex 100 kg gubbar med var sin pilsner i handen.
  justusandersson · 24 apr · 5 svar · 790 läst
 24. V

  duschväggar 90x90 till bastu?

  Oj, såg att några bilder hamnade på smiskan när jag laddade upp via mobilen. Tack för era trevliga kommentarer, jag är väldigt nöjd med utfallet än så länge. Höjningen blev inget problem när båda dörrarna har monterats rakt. Dvs att snickaren gjorde kortsidan på väggen där dörren är fäst i en vinkel som gjorde att dörren hamnade 90 grader mot den kortväggen. Jag har ej
  vanhaniemi · 18 apr · 13 svar · 2,3k läst
  ·
 25. Nötegårdsgubben

  Planering bastu och ventilation

  Hur brett bygger rören mot duschväggen? Om vi ponerar att det är 30–40 cm skulle du ju kunna sätta aggregatet lika långt ut. För det är väl inte taket i sig som är lägre, utan det blir lägre med rörinbyggnaden. Och skälet till att jag tjatar om det är alltjämnt för att få djupare nedre lavar (utom just vid aggregatet då).
  Nötegårdsgubben · 18 apr · 15 svar · 1,6k läst
  ·
 26. HasseTeknik

  Bastuhjälp!

  [citat] Det går att sitta 2 personer i bredd, men det skulle inte skada med någon dm till, men det gäller ju också att laven är styv nog för att inte få för stor svikt om spännvidden ökar. Kan tillägga att det är en stor fördel om lavarna med lätthet kan plockas bort helt, när man ska städa ( = inga extra stöd mitt på ). Det är löst genom att göra lavarna extra styva och att
  HasseTeknik · 17 apr · 16 svar · 1,2k läst
  ·
 27. K

  Bastugolv

  Apropå golv, glesgolv som jag förstår i detta fall. Ett tips från norrbotten. I min tredje utebastu så blev det dubbla glesgolv. Det undre i princip gles blindbotten. Det blev betydligt varmare och behagligare vid -10 och kallare. Varmare för fötterna och mindre drag under lavarna. Kanske lite overkill, men jag badar mycket bastu vintertid. Så jag är glad för det varje vinter.
  kirves · 9 apr · 7 svar · 4,8k läst
 28. A

  Bastu i Källare, val av konsturiktion

  Ah, tänkte inte på det. Jag har ju liggande panel så det är inte ett problem jag tänkt på.
  Anaii · 8 apr · 5 svar · 1,1k läst
  ·
 29. T

  Val av kombiaggregat?

  Jag köpte.bastuaggregat online från sauntainter det ligger i estland. Fick bra.pris jämfört med.att.köpa lokalt. Hemochbastu osv har jag.beställt ifrån också nångång, dock inget aggregat men ser inte varför det inte skulle vara några.problem dom är seriösa
  TheGame · 30 mar · 1 svar · 822 läst
 30. V

  Tips omkring golv i bastu

  [citat]Bra illustrering med vettig golvlösning. Och det där med mer miljövänliga alternativ känns helt klart som något som kan vara värt och investera i. :)
  vold · 29 mar · 19 svar · 2,1k läst
  ·
 31. Nötegårdsgubben

  Bastukamin för klen?

  Jag har en m3, ca 2,1 m i alla tre ledder, fönster, trall och glasdörr. Ingen isolering, bara vindduk. Tar en dryg timme att få fart på det på vintern, men inget problem att hålla temp sen. Med asklådan på glänt för extra drag funkar det för mig i alla fall. Har testat ner till -10 i utetemp. Sen är det nog på gränsen, så en lite större ugn skulle inte gjort någon skada.
  Nötegårdsgubben · 29 mar · 4 svar · 847 läst
Laddar...