Byggahus.se

Arkitekternas badrum

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 9
 2. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  Är badrummen i fråga enbart designstudier eller är de tänkta att användas? Fönster inne i duschen, vanlig trägolv utan vare sig fall eller golvbrunn under ett badkar som inte ens har heltäckande stänkskydd. Vissa kommer att vara mycket besvärliga att städa.

  Så visst är det kul att titta på snygga badrum. Det tråkiga är bara att de är så långt ifrån verkligheten att de knappt ens duger som inspiration. Det hade varit mer nytta med badrum som fungerade i verkligheten, men ändå var så trevliga som var möjligt.
   
 3. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
  Jag håller med, det hade varit ännu bättre om vi fick inspireras av svenska badrum. Det är dock väldigt svårt/omöjligt att hitta bilder på svenska eller ens nordiska badrum. Förmodligen tycker vi att det känns för privat att lägga ut bilder på just badrummet.

  Badrummet med trägolv är naturligtvis från England. Man får se det som ett lyft att de har lagt trä istället för heltäckningsmatta :)

  Vi har faktiskt ett fönster vid vårt badkar med dusch, så det tror jag inte är så ovanligt.
   
 4. E
  Anonym
  Skrivet av: Gäst

  fina badrum; exotiska
   
 5. E
  Anonym
  Skrivet av: jessica

  dock med även kakel i taket i några badrum vid duschen - intressant och säkerligen bättre än här åtminstone..synd jag ska ha snedtak i vinkel just där..

  jag önskade personligen en artikel om badrumssäkerhet enligt säkert vatten där alla detaljer specialvisas det är det ont om i t o m böcker i ämnet badrum - endast flashiga bilder och planlösningar när de största skadorna i hus sker i badrum - goddag yxskaft säger jag då som person
   
 6. E
  Anonym
  Skrivet av: kajott

  Inte så svårt att kolla svenska badrum, titta på hemnet eller liknande.
   
 7. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 21
 8. E
  Anonym
  Skrivet av: Peter

  Jag säger bara "Våtzon 1". Glöm fönster i duschen och vid badkaret. Efter att ha haft närkontakt med en arkitekt under en tid så blir jag helt paranoid. Det kan väl för sjutton inte bara vara "form" som gäller. Kosten är ju att balansera "form" med "funktion". Det är ju det man vill betala för...
   
 9. E
  Anonym
  Skrivet av: Jonas

  Jag har själv ett fönster mitt i duschen i min funkislägenhet. Till råga på allt ett träfönster som inte ser allt för fräscht ut nu.