Byggahus.se

Altanbygge radhus - ta bort jord eller inte?

 1. N
  Medlem Nivå 2
  Hej,

  Jag har tagit bort den vedervärdiga s.k altanen som fanns på baksidan av mitt radhus. Under denna fanns en blandning av jord/sand/sten, samt någon form av duk som låg lite här och lite där. Dvs, ser ut som ett hafsjobb. (Jag har också stökat runt en del..)

  Den gamla altanen var i jämnhöjd med altandörren, så jag skulle nog helt sonika kunna slå nere 8 plint, ny bärlina och sen slänga på nån duk, på med lite sten, och göra ett nytt hafsjobb, som grund till den nya altenen. Då slipper jag krångla.

  Alternativ 2 är att schakta bort 30 cm jord x 28 kvm (ca 10-12 kubik) för ca 6500kr (minigrävare+dumper via en kille jag känner). Och då anlägga den nya altanen i jämnhöjd med asfaltsvägen som finns mellan våra radhus. Och då får det bli en trappa ner till altandäcket från vardsrumsdörren. Alternativet köra höga plintar...

  Jag är kluven, för jag har inte tänkt och bo i radhuset mer än 2-3 år till, och ingen kommer ju se undersidan/underlaget. Men å andra sidan gillar jag inte att göra "hafsjobb", där nån säger (vem i helvete har gjort det här?!).

  Vad tycker ni här på forumet? Vad hade ni gjort om ni var mig?

  Mycket tacksam för svar synpunkter.

  /Nisse
   
 2. I
  Medlem · Nivå 9
  Om du inte vill sänka ytan så gör enligt ditt enkla förslag. Bara duk räcker. Titta under vilken altan du vill, det växer inte gräs där.
   
 3. W
  Medlem · Nivå 7
  Gör enligt alternativ 1 det är ingen husgrund du ska anlägga.
  Sätt nya plintar och bärlina, altanen i höjd med altandörren.
  Bekvämare att ha altan i samma höjd som altandörren.
   
 4. N
  Medlem Nivå 2
  Hej,

  Tack för svaren!

  Jag gör som ni säger, gräver ner mina plintar, sätter duk, och kastar på lite sten. Och sparar 7.000kr :)

  /Nisse