Byggahus.se

Försäkringar

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. H

  Om försäkringar vid bygget

  Men det betyder att du förskottsbetalat, och då gäller inte försäkringen.
  hempularen · sep '17 · 7 svar · 29,4k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson

  Kontrollera informationen i försäkringsforumet

  En del frågor eller problem som rör försäkringar kan få långtgående konsekvenser för de inblandade om de angrips på fel sätt. Tänk på att du ofta inte vet vem det är som har skrivit ett inlägg och att det är omöjligt för oss att bekräfta sanningshalten i varje inlägg. Ta därför inläggen och råden för vad de är och kontrollera själv innan du agerar utifrån något du
  Marlen Eskilsson · okt '07 · 0 svar · 25,5k läst
  ·
 3. A

  Försäkring eller inte?

  Är man ansvarig som markägare om ett träd faller över en tex. kraftledning vid tex. en storm ?
  a128 · 11h · 5 svar · 1,0k läst
  ·
 4. B

  Skada vid renovering

  [citat] Det ska åtgärdas på ett eller annat sätt av det företag som orsakade skadan. Sen är det nog snarast en förhandlingsfråga om ni accepterar en kontant ersättning som plåster på såren, ni accepterar att firman gör något annan som behöver göras hemma hos er eller om firman ersätter det som är skadat. Firman behöver inte byta ut produkter så att ni har något som är
  BirgitS · 2d · 1 svar · 133 läst
 5. M

  Anticimex

  Du kan bli helt utan. Det är en omfattningsbestämmelse...
  Mikael K. · 4d · 4 svar · 248 läst
 6. M

  Försäkring eller förlikning? Hantverkare välte spis

  [citat] Fullt rimligt med semesterfylla men till nästa gång kanske du borde installera ett alkolås på datorn. Jag har kontakt med en hantverkare om du behöver hjälp.
  mortenbolle · 6d · 14 svar · 846 läst
  ·
 7. F

  Säljaren ljugit, har ni någon rättighet?

  Alltså ingen har ju bott i huset. Det är precis så att dom köpte huset billigt för att helrenovera det.Men vi har inte haft nå problem eller tvivlat på något annat i huset.
  Falurödrut · 9d · 123 svar · 28,9k läst
  ·
 8. Fotografen

  Ägarbyte under pågående försäkringsärende?

  Mja...du tecknar ju en ny försäkring när du äger bilen, försäkringen är bunden till ägaren. Eftersom skadan inträffade när din far ägde bilen är det din fars försäkring och din far som sköter alla kontakter med försäkringsbolaget, det blir bara lite krångligare när han inte längre äger bilen. Du kan inte sköta ett gammalt ärende från förra ägaren och dennes försäkring
  Fotografen · 19d · 2 svar · 505 läst
 9. D

  Fullvärdesförsäkring täcker inte brand pga lågt marknadsvärde

  Det ät visserligen en gammal tråd. Men fullvärde betyder just fullvärde. Du får ersättning för husets fulla värde.
  Daniel 109 · 20d · 40 svar · 10,3k läst
  ·
 10. T

  Ersätter försäkringsbolag förstörd mat?

  [citat] Jo, om han 2012 köpte Imperial Finest Kaviar för 5 papp så behövde han en enorm frysbox om hela 1,25 deciliter för att kunna frysa in alltihop. ;)
  Tokskalle · 21d · 28 svar · 1,7k läst
 11. yonna

  Vilken försäkring gäller med annans lösöre?

  Dottern lånade solcellsskivor för test i sin koloniträdgård och dessa var inte fast monterade och blev således stulna. FB ersatte inte dessa eftersom det inte var hennes egna. Nu har hon lagt nytt tak med integrerade solceller - rejält fixerade för att undvika stöld än en gång.
  yonna · 24d · 18 svar · 1,2k läst
 12. H

  Badrum med fel - försäkringsbolaget vill inte ta det

  Det ser ju ut som det är anslutningen av tätskikt till tröskel som de anser är felatigt. I så fall ett väldigt vanligt fel. Om det sedan är en korrekt observation är ju en annan sak.
  hempularen · 20 maj · 8 svar · 847 läst
 13. P

  Vattenskada badrum

  Har nu talat med försäkringsbolaget och det verkar som det inte blir något åldersavdrag efter som allt är så pass nytt. Återkommer om det är något som ändras.
  Parkeringsvakten · 14 maj · 8 svar · 648 läst
 14. F

  Olika försäkringsbolag för färdigställandeskydd

  [citat] hej det blev Garbo försäkring ändå till slut. Fick lämna in priser på allt och det tog tid men fanns ingen annan lösning på det vad vi fick fram. Lycka till
  Flors · 4 maj · 15 svar · 8,7k läst
 15. Å

  Bankgaranti vid tillbyggnad

  Kan nån förklara varför kommunen kräver bankgaranti eller färdigställandeskydd vid tillbyggnad? Byggfirman kan fixa det via deras bank, men de har inte varit med om det tidigare att privatkund behövt vid kostnader under 1 miljon. Kommunen säger att det ska finnas när kostnaden för tjänster och material överstiger 10 prisbasbelopp.
  Ådala · 4 maj · 0 svar · 346 läst
 16. N

  Extra värmepumpsförsäkring?

  Tack för tipsen!
  Nikki · 3 maj · 4 svar · 511 läst
 17. pegee

  En positiv historia, i allt elände

  Vattenrören till köket (som anas till höger i första bilden) kommer utifrån pumphuset och går igenom väggen från pumphuset. En koppling gav upp och lossnade. Det är ett av nöjena när man har med gamla hus och installationer att göra. Finesser som golvbrunnar var inte ens på tanken när huset byggdes. Så när katastrofen var ett faktum så var det även dags att modernisera
  pegee · 3 maj · 2 svar · 943 läst
  ·
 18. F

  Nibe värmepanna

  [citat] I det finstilta står att det måste vara en IVT auktoriserad firma som lagar vp, (Har IVT bergvärmepump) "Skada skall i första hand repareras. Är reparation inte möjlig kan försäkringsgivaren (Arctic) besluta om utbyte av värmepumpen. Detta gäller även i de fall villa/hem försäkringen gjort 100% avskrivning av värdet på vp" Ordet "kan" vet man ju inte hur man skall tolka
  fusion · 30 apr · 6 svar · 482 läst
 19. J

  Krockad grindstolpe - anspråk

  [citat] Absolut, ingen är gladare än mig. Tråkigt att de haft offerterna sen länge och jag ska gå via konsumentvägledning för att de ska acceptera priset.
  Joehag · 29 apr · 9 svar · 831 läst
  ·
 20. KnockOnWood

  Bygga hus - vilka försäkringar

  När vi byggde för 10 år sedan tecknade byggfirman en byggfelsförsäkring med Försäkrings AB Bostadsgaranti. Denna försäkring gäller i 10 år alltså till i sommar. Premie 22000 kr. Sedan, inför inflyttning, tecknade vi en villahemförsäkring med Moderna. Det är väl ungefär det hela. Och, off topic, Moderna har varit mycket bra att ha som försäkringsgivare, både för hus och bil.
  KnockOnWood · 24 apr · 2 svar · 448 läst
 21. SiggiGBG

  Bankgaranti färdigställandeskydd

  Om byggaren är relativt ny så är bankgaranti det enda alternativet och ett helt ok sätt göra det på om en googlar på det finns det bolag som specialiserar sig på detta.
  SiggiGBG · 22 apr · 3 svar · 8,7k läst
 22. Keiller

  Kan man påverka priset på villaförsäkringen?

  [citat] Jag har redan högsta självrisken men det är ju ett bra tips för någon annan som kanske läser det här.
  Keiller · 20 apr · 5 svar · 646 läst
 23. Razmus

  Avvikelse efter vattenskada

  [citat] Dom kommer ta dom 2 nya rören från andra sidan väggen av badrummet vilket är i hallen ☺️
  Razmus · 11 apr · 3 svar · 513 läst
 24. K

  Trygg Hansa och livförsäkring

  En uppdatering om denna livförsäkring. Försäkringen är tagen genom en fackförening, som begravningsförsäkring, och hanteras numera av Trygg Hansa. Jag kontaktade fackföreningen som ställde en fråga till Trygg Hansa. Efter detta blev jag uppringd av en handläggare från Trygg Hansa så det gav effekt att facket tryckte på, den kontakt som tidigare varit omöjlig att få kom nu. Han
  klimt · 7 apr · 10 svar · 765 läst
 25. Nötegårdsgubben

  Entreprenör in konkurs

  Most of the time that is a dead end though. If something is done on behalf of the company it is usually the company that is economically responsible. There are of course exemptions, but with the company being the entity gaining from the fraud, I don’t think suing the individual would amount to much.
  Nötegårdsgubben · 6 apr · 27 svar · 6,3k läst
 26. D

  Fuktskador, dolt fel?

  Jag tror också att du har rätt, jag sitter mest och affektpustar i garderobsbyggandet. Det är orimligt att det är ett dolt fel i lagens mening, men eftersom det är en besiktningsman som har gått igenom hela huset och dokumenterat alla uppenbara grejer som riskkonstruktioner och felvända falsar på stuprör som på sikt kan ge fuktskador vid en eventuell spricka i fasaden etc. men då
  Drutten2000 · 6 apr · 2 svar · 458 läst
  ·
 27. F

  Vattenskada badrum konkurs

  Eftersom företaget har gått i konkurs hänvisas du till dit försäkringsbolag. De lär inte bry sig om något kvalitetsdokument utan kommer undersöka hur skadan har uppkommit. Beror skadan på ett felaktigt eller regelvidrigt utförande (med de regler som gällde för 9 år sedan) så kommer du få kraftigt sänkt ersättning om någon. Oavsett kommer du få en självrisk samt åldersavdrag
  falkn · 1 apr · 6 svar · 677 läst
 28. T

  Duschvägg kakel direkt mot spånskiva.

  Jag antar att det överskridit tiden kakelfogarna klarat,och nertill är det ju mest vattenpåverkan. När jag inte använt duschen på några månader så är det helt torrt.
  Träbocken · 26 mar · 9 svar · 1,2k läst
 29. S

  Villaägarna Villahem Max försäkring, bra?

  Okay bra info - tack! Vilkoren ser bra ut i Villamax via villaägarna/Gjensidige, men jag har läst väldigt mycke kritiske kommentarer på nätet om just Gjensidige. det gäller i for sig dom andra också..
  simontrabjerg · 25 mar · 4 svar · 665 läst
 30. A

  Inför husköp: Våtutrymme inte fackmannamässigt utfört- hur ställer sig försäkringen?

  Tack så mycket för att ni tog er tid att besvara mina frågor, uppskattas mycket!
  Arian · 13 mar · 6 svar · 961 läst
  ·
 31. S

  Undersökningsplikt försäkringsbolag?

  @Andreas Ludde Lundell Vilka är villkoren? Det spekuleras helt vilt nu...
  sunqan · 27 feb · 18 svar · 1,7k läst
 32. C

  Vad är försäkringen skyldig att ersätta?

  [citat] Jag skulle ta upp det med försäkringsbolaget. Då får du förhoppningsvis åtminstone en bra förklaring på varför det inte ingår i ersättningen. 40 000 är ju ändå två hela arbetsveckor för en person om vi förutsätter att det är före ROT-avdrag och att materialkostnaden i sammanhanget är obetydlig.
  cpalm · 21 feb · 11 svar · 1,1k läst
Laddar...