Byggahus.se

Försäkringar

 1. H
  sep '17

  Om försäkringar vid bygget

  7 svar · 32,1k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson
  okt '07

  Kontrollera informationen i försäkringsforumet

  0 svar · 28,2k läst
  ·
 3. M
  5h

  Vad gör man, ev. fuktskada

  Magnusrex123: [citat] Blir så glad av alla som peppar mig, tack :) om det är snyggt eller fult är helt irrelevant egentligen, tack för svar!
  3 svar · 200 läst
  ·
 4. SågspånPappspikEternit
  22h

  Knarrande golv

  SågspånPappspikEternit: [citat] Ett knarrande golv är inte en ersättningsbar skada, det är en normalitet för golv där det ingår trä i konstruktionen. Om ni river upp golvet och hittar en skada, t ex ett angrepp av hussvamp eller ett läckande vattenrör, kan ni få ersättning för skadan, men det knarrande golvet? Nope.
  4 svar · 250 läst
 5. D
  9d

  Folksam eller IF?

  Dixies: Har haft Folksam i många år förr genom facket men som pensionär har jag fortsatt med dem. Under alla dessa år alltid fått ett bra bemötande, genom mängd rabatter och återbäring blir prisbilden ungefär likartad med andra bolag. Men valet är ditt.
  6 svar · 307 läst
 6. F
  15d

  Vattenläckage i badrum

  felipe: [citat] Precis, det var i protokollet som fuktutredningsfirman gjorde (bifogad övanför). Skada : Tätskiktet i badrum har troligen nått sin tekniska livslängd. Men som sagt, FB har pratat med dem redan och sedan svarade fuktutredningsfirman så här : " Vi har inte kunnat fastställa skadeorsaken, utan att det måste rivas för att fastställas. " Men det här känns fel eftersom det har
  4 svar · 390 läst
  ·
 7. Mor Anna
  18d

  Försäkringsunderlag.

  Mor Anna: Tack för svar! Ja det lutar nog åt det. Har kontaktat han som gjorde underlaget och han hade ringt försäkringsbolaget och frågat om att ta hit en som filmade rören och om vi kunde få hjälp med att tömma o maganisera. Men vi har hemförsäkring genom facket då det fick vi ta med dem. Vi har fått ut det mesta själva. De vill inte filma utan menar att både rör rörläggning
  7 svar · 469 läst
 8. V
  23d

  Kabelbrott av stolpsko

  ViktorHg: [citat] Om det är kabeln före dina första säkringar och elmätare så ska du ringa nätbolaget direkt så kommer dom och lagar, sen får du se faktura och ev. Kontakta försäkringsbolag.
  4 svar · 416 läst
 9. B
  27d

  Vattenskada i fritidshus

  BirgitS: Gissningsvis inte eftersom ni har en annan bostad. Men visst kan du fråga de(t) inblandade försäkringsbolagen (-t).
  1 svar · 333 läst
 10. T
  28d

  Kostnad om man åberopar dolt fel?

  Tomte_i_hus: [citat] tack jag kommer avsluta innan det blir rättsligt. Men det är inte så att försäkringsbolaget kan säga till mig att det kostar 5000 att utreda ...?
  36 svar · 2,8k läst
 11. T
  20 maj

  Återställande efter inspektion när försäkringen inte anses gälla?

  toma25: [citat] Tack, bra tips. Rollad MDF, ger det samma struktur/yta som rollad gips?
  18 svar · 1,0k läst
 12. H
  20 maj

  Hedvig villaförsäkring?

  hahnson: [citat] Du har helt rätt, det där har jag missat, men ja de står "om försämring av ditt hälsotillstånd beror på samma eller liknande symptom som du sökt vård eller behandling för de senaste tre månaderna innan avresan" är ju jävligt lurigt, liknande symptom kan man ju täcka in väldigt mycket i.
  9 svar · 1,7k läst
 13. Hemmakatten
  18 maj

  Översvämning från garage över halva tomten

  Hemmakatten: Tycker du ska anlita någon professionell besiktningsman eller byggare som kan bedöma vad skadorna på garaget kostar att åtgärda. Men det lösöre du hade kan ingen annan än du själv sätta ett pris på.
  6 svar · 4,1k läst
 14. useless
  4 maj

  Dolda fel försäkring

  useless: [citat] Rent juridiskt är säljaren alltid ansvarig och försäkringen skyddar säljaren mot oförutsedda utgifter. Om försäkringen inte täcker ett specifikt fel så är säljaren fortfarande ansvarig.
  12 svar · 1,7k läst
 15. Erik Fremred
  30 apr

  Varudeklarerat Anticimex dolt fel

  Erik Fremred: Så himla skönt att höra! Grattis! [citat]
  219 svar · 41,4k läst
  ·
 16. B
  28 apr

  Försäkring badrum

  BirgitS: Vad som gäller just din försäkring bör du ju fråga Folksam om.
  5 svar · 569 läst
  ·
 17. J
  25 apr

  Vilken hemförsäkring - svarta våtutrymmen

  Jompa94: Nu är jag kanske lite "sen på bollen", men sitter med exakt samma funderingar. Det känns som att så som det svenska systemet är upplagt så köper man ju grisen i säcken så fort man köper ett våtrum, såvida man inte har gjort jobbet själv eller om det finns fotodokumentation och intyg på att jobbet är utfört enligt branschregler. Om man har utfört jobbet själv så återstår det
  8 svar · 1,7k läst
 18. Henrik.woll
  21 apr

  Har du fått ersättning på en "dolda fel" försäkring?

  Henrik.woll: Tätskikt i tvättstuga som var felaktigt utfört föll pga ett bomljud i platta vid dörren. Inte i närheten av skadat område eller ens relaterat. Men Notering om bomljud gjorde att vi fick fördjupad undersökningsplikt enligt jordabalken.
  1 svar · 636 läst
  ·
 19. T
  20 apr

  Vem får bära kostnaden vid en vattenskada på annans egendom?

  tergo: BRF föreningen försäkring tar skadorna på huset, hemförsäkringen tar skador på lösöret
  2 svar · 807 läst
 20. G
  15 apr

  Förrådet bran ner, något att tänka på?

  gaidin: Byggarna kommer nästa vecka och skall börja riva och slänga allt skräp som är brandskadat. Jag kommer att ta bilder och göra någon form av lista i samband med det. Som det är nu ligger det en stor hög med svart skräp ute på baksidan och jag vill inte riva i det, man blir mer än lovligt svart över hela kroppen när man gräver i det. Överlåter det till byggarna och deras hjullastare
  5 svar · 875 läst
 21. F
  8 apr

  Försäkring Varudeklarerat konstruktionsfel

  Fanny_fanny: Vi tog hit en snickare som bedömde att takbjälkarna var kraftigt underdimensionerade och rekommenderade att vi skulle sätta dit en tvärgående balk. Han räknade ut vilken dimension det borde ha varit och skickade oss det underlaget som vi skickade till Anticimex tillsammans med en offert på jobbet. De ändrade sig då på en gång och godkände det. Så det lönade sig att stå på sig!
  7 svar · 1,5k läst
 22. P
  1 apr

  Försäkring när man bygger själv ett tips tack!

  Pegasusus: Är det någon som vet om denna finns kvar, och vad den heter?
  2 svar · 2,9k läst
 23. P
  1 apr

  Försäkring när man bygger själv ett tips tack!

  Pegasusus: [citat] Hej! Ett antal år senare så har jag exakt samma fråga. Någon som vet?
  1 svar · 3,6k läst
 24. Fotografen
  30 mar

  Bilförsäkring jag inte beställt – känns som en enda stor scam

  Fotografen: [citat] Det finns någon slags "oändlig-scroll-visnings"-läge där det är lätt hänt, en del inlägg som hamnar fel blir lattjo på rikigt.;)
  19 svar · 4,2k läst
 25. KribbaLar
  22 mar

  Vattenskada badrum?

  KribbaLar: [citat] Kan fixa imorgon :)
  31 svar · 3,3k läst
  ·
 26. A
  4 mar

  Gar-Bo, ett fantastiskt bolag!

  Autodidak1: [citat] Nä det är dom inte, men dom ersätter enligt försäkringsvillkoren som alla andra. Och grattis!
  1 svar · 860 läst
  ·
 27. G
  23 feb

  Fuktskadad bostadsrätt pga takläckage

  globaljuggler: Ett tips i all välmening så gör det mindre ont att läsa dina inlägg TS. https://panang.se/tips-guider/sa-enkelt-skiljer-du-mellan-de-och-dem/
  6 svar · 1,3k läst
 28. perra i skogen
  23 feb

  Har bilförsäkringar blivit mkt dyrare?

  perra i skogen: [citat] Att bara jämföra priset och inte innehållet i försäkringen, kan bli dyrt den dagen man behöver använda den. Har själv haft en lite billigare försäkringar på bilen tidigare, men när det blev dax för rutbyte så blev det ca 3000kr dyrare än om jag valt den lite dyrare (ca 500 kr/år extra) försäkring som jag har nu. Men behöver man inte utnyttja försäkringen, spelar det
  14 svar · 1,5k läst
  ·
 29. B
  19 feb

  Bygga hus - vilka försäkringar

  bergigtomt: [citat] Hej, Det blev de två försäkringarna som entreprenören tecknade, dvs. ingen ytterligare försäkring.
  4 svar · 1,4k läst
 30. P
  18 feb

  Skadad trädgård efter trafikolycka - föraren avliden

  Parkeringsvakten: Hur har det gått?
  17 svar · 2,5k läst
 31. useless
  13 feb

  Försäkrings giltighet vid elarbete utanför firma?

  useless: Frågan var huruvida det kan bli problem med försäkringen. Om jobbet är korrekt utfört så spelar det ingen roll vem som har gjort det. Blir det problem och det är en alldeles ny anläggning så kan det säkert utredas vem som har gjort fel, men när det har gått några år så blir det omöjligt då det inte finns några krav på att spara någon dokumentation om vem som har gjort vad i
  9 svar · 1,6k läst
 32. Mellankärr
  13 feb

  Husbrand

  Mellankärr: [citat] Vi får stå för 50% själva vid uppbyggnad byggnaden men den första brandorsaken var kaminen den andra, dåligt släckningsarbete och kabelbrand i luftvärmepump Så vi är tacksam för den hjälpen av fb.
  33 svar · 4,1k läst
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.