personstar

Försäkringar

Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. H

  Om försäkringar vid bygget

  Men det betyder att du förskottsbetalat, och då gäller inte försäkringen.
  hempularen · sep '17 · 7 svar · 27,4k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson

  Kontrollera informationen

  En del frågor eller problem som rör försäkringar kan få långtgående konsekvenser för de inblandade om de angrips på fel sätt. Tänk på att du ofta inte vet vem det är som har skrivit ett inlägg och att det är omöjligt för oss att bekräfta sanningshalten i varje inlägg. Ta därför inläggen och råden för vad de är och kontrollera själv innan du agerar utifrån något du
  Marlen Eskilsson · okt '07 · 0 svar · 22,7k läst
  ·
 3. R

  Villahem-försäkring If kontra Länsförsäkringar?

  Jag tecknade en villaförsäkring hos ICA-Försäkring då denna sida rekommenderade mig det. Kanske något du kan ta hjälp dig av. :)
  Rickmax · 4d · 25 svar · 1,1k läst
 4. H

  Går det under dolda fel?

  Iom. att besiktningsmannen nu såg detta, så kan man lätt se att det borde synts och anmärkts på redan när du köpte. Alltså ligger det under din undersökningsplikt att upptäcka. Inte dolt fel. Men granska pappren du fick vid köpet. Vissa varianter av dolda felsförsäkringar (framförallt, kanske bara, sv. fastighetsföärmedling "varudeklarerat") ersätter även fel som borde
  hempularen · 4d · 2 svar · 181 läst
 5. V

  Försäkringar med ABS09

  Försäkringen ska gälla för entreprenörens åtagande, som även omfattar den tvååriga garantitiden.
  Vanbeasten · 10d · 1 svar · 108 läst
 6. Solari

  Försäkringsproblematik avlopp

  Jag får återkomma i ärendet efter kontakt med dem. Tack för all input!
  Solari · 12d · 16 svar · 567 läst
 7. L

  Mjöbäck, slutbesiktning, Gar-Bo

  [citat] Vi har precis byggt med annan husfirma och besiktningsmannen skulle vara godkänd med alla intyg och så men behövde inte vara ansluten till Gar-bo. Vi har alltså även Gar-bo på vårt hus. Vår KA-var även med på slutbesiktningen tillsammans med representant från husfirmas som fixade de anmärkningarna han kunde på direkten.
  lundsbo · 12d · 7 svar · 350 läst
 8. H

  Vad gäller om muren rasar?

  Tveksamt om något moment i en normal villaförsäkring täcker. OM det är något fel som skulle gått att reklamera ifall firman fanns kvar, så gäller troligen deras ansvarsförsäkring fortfarande Den skall täcka fel som gjordes när försäkringen var tecknad. OM de var försäkrade. Men då behöver du nog hitta ett riktigt fel i utförandet.
  hempularen · 12d · 1 svar · 164 läst
 9. H

  Byte av avlopp i radhus - granne fick vattenskada - försäkringen täcker inte

  Men deras eget bolag borde ersätta skadorna, bortsett från själva badrummet, i rummet under, och i taket under. Fast det kanske är en försumbar del av kostnaden.
  hempularen · 13d · 9 svar · 916 läst
 10. A

  Gar-Bo försäkring - Ja eller nej??

  [citat] Hej Ja exakt. Men vi har ju olika företag för olika delar av bygget o är ansvariga. Skulle ej betala i förskott. Vad kan vara nackdelarna? Bankkreditiv, försäljning av huset? Är det godkänt vid besiktningen så borde det väl inte vara problem
  Anna1388 · 13d · 2 svar · 129 läst
 11. M

  Vattenläcka i garage, vad åtgärdas?

  Kolla med bolaget om dom löser hela skadan med ett belopp och sen fixar du allt själv. Vad beträffar åldersavdrag så görs det bara på ytskikten, dvs målning, tapeter och liknande. Själva stommarna och skivmaterialet i väggarna är det inget åldersavdrag på.
  mlkjhr · 17d · 1 svar · 855 läst
 12. Q

  Fukt på vinden från badrummet

  [citat] Okej :) ! Väntar på slutgiltiga utlåtandet från polygon så ska jag kontakta försäkringsbolaget igen sen :)
  QJossan · 19d · 4 svar · 362 läst
 13. B

  Läckage från innertak?

  Orsaken måste hittas oavsett om fb ersätter eller inte
  Byggdjuret · 21d · 6 svar · 435 läst
 14. Robinvvs

  Dolt fel?

  Vi dränerar för fullt just nu, det är vatten från tomten som tryckts in i huset :), ska även lägga lokalt fall på marken utanför med brunn då det faller från vägen tyvärr. Men till något annat, isolering på insida vägg i källare är jätte dåligt, men, hur är det med isolering i källartaket samt i väggarna på insidan våningen ovanför?
  Robinvvs · 22d · 18 svar · 1,2k läst
  ·
 15. B

  dolda fel ?

  [citat] Tja... Du kan ha otur med att diskmaskinen går andra gången ni använder den på andra dagen. Sedan bara för att man alltid har otur så lägger ugnen av samtidigt. Så roligt är det att bo i villa. Tja... om det nu skulle vara dolt fel med värmepumpen, då kommer vi till problemet att det är stor risk att säljaren inte bara känner för att öppna upp plånboken å säga hej.
  Byggdjuret · 22d · 4 svar · 272 läst
 16. R

  Rensbandet åkte ner i röret

  Rensluckor e bra ibland....om nu inte projektören och rörläggaren missat det... Har dom nått det med kamera vet du ju hur långt och vilken riktning...
  Rigor · 25d · 19 svar · 1,8k läst
 17. E

  Fuktskada men försäkringsbolaget vill inte undersöka fukt i grund

  Flödet har jag uppskattat genom att simulera en motsvarande rännil från kranen som jag såg när det läckte från kopplingen innan kopplingen byttes. Jag samlade vattnet i litersmått och tog tiden. Jag bedomer uppskattningen riktig inom plus minus 50%. Huset har nog byggts så att man lagt bottensyllar och satt väggar på golvplattan och gipsat det invändigt och sedan gjutit överbetongen
  ebonita · 25d · 2 svar · 215 läst
  ·
 18. Sammy_j

  Vad betalar ni i hem/villaförsäkring?

  Vi har allting hos Länsförsäkringar och får då 25% rabatt på bil- och villahem försäkringen. Villa försäkringen blir då 4100kr per år. Huset byggt 71, 100m2+100 m2 biyta (källare)+garage+kamin. Största försäkringen samt div avdrag för larm, brandsläckare etc
  Sammy_j · 27d · 10 svar · 2,6k läst
 19. M

  Villaförsäkring, TH eller IF?

  Ersättningar har jag ingen erfarenhet av och kan inte bidra med info om. Men attityden IF har till en skada visade dom i sin reklam för ett antal år sedan. "Lugn, det ordnar sig" och så ett nerbrunnet hus. Inte en tanke på eventuell förlust av personliga saker med affektionsvärde eller liknande. Bara att bygga upp igen, hurra vad bra! Patetiskt :thumbdown:
  MagHam · 27d · 39 svar · 4,6k läst
 20. P

  Tvåårsbesiktning

  https://www.gar-bo.se/bygga-hus/tvaarsbesiktning
  Poxeman · 17 feb · 1 svar · 114 läst
 21. R

  Försäkringar för delad entreprenad?

  I kontraktet ABS09 tycker jag att försäkringens nr skall stå med.
  RoBo · 17 feb · 5 svar · 189 läst
 22. J

  Länsförsäkringar - nedbrunnet hus

  Supersmile ger intrycket av den typen av skadereglerare man inte vill råka ut för - osympatisk, nedlåtande, lyssnar inte. Har haft väldigt bra skadereglerare som gjort exakt vad de ska - hjälpt till med återuppbyggnad efter en traumatisk händelse. Har också råkat på sådana som av någon anledning bara försöker komma undan sitt ansvar. Sånt känns inte bra när man betalat in
  Jehu · 12 feb · 83 svar · 14,4k läst
 23. danne9

  Vanlig hemförsäkring eller försäkring genom facket?

  [citat] Tack för bra info. Nu håller ja mig mest "hemma" men bra info om man ska ut och resa. Jag har ett funktionshinder så skadeförsäkringar osv brukar sällan gälla trots att skadan är ifrån födseln. [citat] Jag bor ju i hus så jag har en Hem och villa försäkring. Jag var lite otydlig. Jag hade fått för mig att försäkring genom facket bara gällde lösören osv, alltså inte
  danne9 · 6 feb · 4 svar · 286 läst
 24. Björn Melander

  Badrum felaktigt utfört - täcker försäkring?

  Tack för svar! Huset är byggt 1989 och jag köpte det 2009. Vid besiktningen anmärkte jag på brister i utförande vad gäller badrummet och därför sänktes köpeskillingen. Ser att jag i köpekontraktet friskrev säljaren från brister i våtrum.
  Björn Melander · 5 feb · 6 svar · 435 läst
 25. G

  Dubbelförsäkrad villa pga facket. Vad har man rätt till?

  Insplanet har funnits sedan 1999 och råder om villa, hem och bilförsäkringar.
  Granne421 · 2 feb · 12 svar · 6,9k läst
 26. Karl_Pedal

  Länsförsäkringar - dolda fel försäkring

  Tyckte plåtslagaren också att det var omöjligt att se eller misstänka fel? I så fall kan ju ett sådant utlåtande ligga till grund för framtida krav.
  Karl_Pedal · 1 feb · 6 svar · 326 läst
 27. P

  Telefonterror från Länsförsäkringar fastighetsförmedling

  Jag blev uppringd för några år sedan och tackade jag till en gratis värdering. Hade ingen tanke på att sälja men det frågade dom inte om. Det kom en mäklare och gick igenom huset och efter nån vecka kom en skriftlig värdering på posten. Inga frågor om jag funderade på att sälja. Sen dess har jag inte hört något. Väntade ju på ett uppföljningssamtal men det kom aldrig.
  para · 31 jan · 4 svar · 297 läst
 28. K

  Färdigställandeskydd - bankgaranti eller kanske ett lånelöfte?

  Tveksamt att man skulle kunna lösa det via ett lånelöfte. Men det var ju bra att det löste sig. Här var kravet att vi inte skulle ha någon entreprenad på över 10 basbelopp.
  Kallebo · 13 jan · 2 svar · 460 läst
 29. GoForIt

  Dränering avsliten vid fiberplöjning, översvämmad källare

  Ja, det lät som en mycket jobbig situation.. Har ni försökt att tala med entreprenören som utförde grävningen? Vad säger lantbrukaren? Finns det några avtal?
  GoForIt · 10 jan · 1 svar · 666 läst
 30. D

  Försäkringsbelopp ladugård?

  Kolla kostnaden för industrihallar, det borde vara något åt det håller som skulle kunna vara aktuellt att bygga vid en totalskada. Edit: 700kkr kan kanske vara rimmligt. http://lovangersbygg.se/sortiment/maskinhall/96-x-228-m/
  Daniel 109 · 10 jan · 1 svar · 177 läst
 31. anders07

  Fruktansvärt dålig värdering på dator av Trygg Hansa...

  [citat] Vore nästan värt det... :)
  anders07 · dec '17 · 23 svar · 3,1k läst
 32. S

  Länsförsäkringar dolda fel köpare och säjare

  De flesta "fel" är inte dolda i lagens mening. Det finns ju hur många trådar på BH som helst om att det är väldigt sällan man kan åberopa doldt fel. Vi menar samma sak.
  sinuslinus · dec '17 · 22 svar · 4,7k läst
Laddar...