Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Försäkringar

 1. H
  sep '17

  Om försäkringar vid bygget

  7 svar · 37,1k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson
  okt '07

  Kontrollera informationen i försäkringsforumet

  0 svar · 33,2k läst
  ·
 3. L
  3d

  Total vattenskada i hus från 2010

  Lechuza: [citat] Normalt torkas de bara upp imed det är tätskikt under, de kan ju inte bli skadat… dom menade kanske panelen i bastun ?
  5 svar · 537 läst
 4. H
  3d

  Varudeklarerat -har jag en chans i knipan?

  hempularen: Jag tror att skadan på syllen är en marginell kostnad i förhållande till ny fasad (ny puts?). Man skulle ju möjligen kunna försöka hävda att skadan på syllen inte har med den dåliga fasaden att göra, utan att det beror på fukt underifrån som bes. mannen också borde varnat för. Men jag tror att skrivningen om fördjupad undersökning helt friar förs. bolaget här.
  3 svar · 317 läst
  ·
 5. S
  4d

  Ersättning från försäkring

  Staffan-N: Vet inte hur mycket av kalkylen som är material eller arbetstid, men om du räknar allt som timmar så ger kontantregleringen mer pengar i fickan för dig än vad hantverkaren skulle få ut efter skatt ;) En win-win för både dig och försäkringsbolaget, men staten går miste om skatteintäkter. 65% av skadekostnaden vid kontantreglering verkar vara standard.
  10 svar · 779 läst
  ·
 6. E
  12d

  Vattenskadat ett rum

  Erik Alvstjärna: [citat] Icke en aning. Är som sagt okunnig gällande nästan allt. Måla en vägg eller byta en innerdörr är var min expertis slutar. Läste om det dock, blöta syllar ska kunna avge dofter och extremt giftiga ämnen i luften. Har alltid haft luftrenare påslagen och de har aldrig visat något men ja nu är där i alla fall en lukt som är oangenäm.
  38 svar · 1,8k läst
 7. MultiMan
  13d

  Absurd höjning av försäkringspremien

  MultiMan: Jag trodde också jag skulle få höjt i år, men istället blev det 100 kr lägre premie och med mindre förändringar dels till det bättre och lite till det sämre, men inga stora saker. Dock blev summa summarum nästan 600 kr lägre årspremie eftersom Folksam äntligen tog sig samman och erbjöd en rimlig premie på bilen, och därför fick jag extra rabatt på alla försäkringar pga det
  33 svar · 4,0k läst
 8. insubrf
  18d

  Ersättning för parkettgolv vid vattenskada

  insubrf: [citat] Försäkringen ersätter ”fram till naturligt avslut”. Vad som är ett naturligt avslut, hur brett det är eller hur det ser ut skulle jag säga är handläggarens högst personliga åsikt som avgör. Typ.
  9 svar · 2,7k läst
  ·
 9. yonna
  13 jun

  Trygghansa samlingsrabatt

  yonna: [citat] Rabatten beror väl på hur många försäkringar som ligger hos dem och om du har ngt speciellt medlemsskap? Jag får tex ingen rabatt på olycksfallsförsäkring etc utan bara på sakförsäkringar.
  1 svar · 706 läst
 10. T
  13 jun

  Vad räknas som "lösöre"

  TypRätt: Håller med, ingen hjälp till TS men hade själv varit nöjd om det fanns en billig villaförsäkring som i princip enbart täcker för total katastrof dvs kostnader över 100.000:- typ. (Inte en självrisk på 100.000 men i de krokarna kickar försäkringen in oavsett vad som hänt) Ska ju inte sättas i kronor men haveri i helt badrum, brand, översvämning (även utifrån) hussvamp mm. Men
  7 svar · 1,2k läst
 11. R
  6 jun

  Skador på fordon i Bauhaus drive in arena

  Rkarlsson: [citat] 400 meter från mig. Jag får tyvärr ändra priset till 150 per hjul, ställde frågan till verkstadsägaren. För mig gäller ju 200 kr för alla 4 hjulen fortfarande :P
  168 svar · 56,6k läst
  ·
 12. C
  5 jun

  Hedvig villaförsäkring

  cpalm: [citat] Det låter kanske självfallet, men det är rimligtvis en minoritet som i praktiken har orken att "rida" på en konstant våg av nyteckningsrabatter, annars skulle inte rabatterna kunna existera, eller åtminstone inte vara så stora som de är. Givetvis är det de nya och okända bolagen med de mest ambitiösa tillväxtplanerna som ger de bästa rabatterna.
  3 svar · 645 läst
 13. GK100
  31 maj

  Ansvarsförsäkring vid elektronikskador (fasnolla)

  GK100: [citat] Det är ju att skydda mot felfall som både är ovanliga och som kan undvikas genom bra och sorgfälligt arbete med tex anslutningar, avgreningar, undvika onödiga kopplingsställen osv. Men om man ändå vill skulle jag hellre än att lägga till skydd likt de cpalm nämner vilka jag ser som ganska osäkra välja ett aktivt och parametrerbart. Har man vilket man bör ha JFB i avsnittet
  38 svar · 4,5k läst
  ·
 14. M
  3 maj

  HJÄLP! Vi får inte teckna nybyggnadsförsäkring!

  mlkjhr: Om ni gör bedömningen att försäkringen kommer att behöva utnyttjas som du skriver så gör ju försäkringsbolaget helt rätt i att tacka nej. För hög risk helt enkelt.
  5 svar · 3,8k läst
 15. M
  29 apr

  Försäkringsbolag ersätter inte vattenskada

  Marcus123456: [citat] Ja, du har helt rätt!
  13 svar · 1,8k läst
 16. perra i skogen
  26 apr

  Ersättning vid vattenläcka hos Folksam

  perra i skogen: Har själv inte folksam, men haft hjälp av FB och då har det endast varit att dom på ett eller annat sätt fixat skadan och inget mer. Dvs du ska inte "tjäna" på att få skadan fixad. Vilket du kommer göra om bolaget fixar nya tapeter i hela rummet. Utan det blir du som får stå för detta. Om sen hantverkarna kanske fuskar med sin skaderapport och fixar nya tapeter i hela rummet, men
  1 svar · 1,2k läst
 17. D
  25 apr

  Pälsänger i shurgard

  d32andersson: Packade upp våra kartonger som legat på shurgard lager och hittar pälsänger larver som går runt bland våra saker! Började fort som tusan att gå igenom allt, slängde sedan kartongerna och dammsög ordentligt. Vi har fortfarande vår säng kvar på lagret och vågar inte ta hem den. Hur funkar pälsänger? Är det dom larver man ser med blotta ögat som existerar eller kan det finnas små
  0 svar · 918 läst
 18. O
  23 apr

  Hemförsäkring vid kärnkraft olycka?

  oldtimersmc: [citat] Yess de är byggda för att i bästafall producera energi, inte för att krocka med flygplan = Skönt för det borde bli ganska kompliserat att få dem att krocka med flygplan... Förlåt men jag kunde inte hålla mig :-)))
  311 svar · 40,6k läst
  ·
 19. BerraBo
  8 apr

  Nekad ersättning vid omfattande vattenläckage pga frysning

  BerraBo: [citat] Du har helt rätt i att anslutningar inte följer standard och inte är korrekt gjorda. Det som bör vara i fokus i en försäkringsskada, anser jag, är om bristen i sig är orsaken till skadan. Bara för att röret kommer upp genom golvet betyder ju inte mad automatik att det inte är tätt. Det finns ju regler kring rör i golv från GVK.
  73 svar · 14,5k läst
  ·
 20. Ge mig ett rep
  6 apr

  Rimlig ersättning vid skada i samband med takbyte?

  Ge mig ett rep: [citat] Jag ser nu att jag inte nämnde det i trådstarten, men ja, det är för ett nytt gipstak som dom har räknat på.
  10 svar · 2,8k läst
 21. MathiasS
  29 mar

  Villa hemförsäkring!

  MathiasS: [citat] min erfarenhet är att billiga bolag oftast är billiga för att de försöker ta marknadsandelar under en period. Året efter är det ett annat bolag som är billigt, ett som var ”dyrt och bra” förra året. sedan finns det förstås de som har en mer slimmad organisation men jag har inte sett att det visar sig i sämre kundservice. Jag har fått samma hjälp oavsett om det är
  3 svar · 1,4k läst
 22. useless
  23 mar

  Försäkringar och 'Göra det själv'

  useless: [citat] Dels finns branschorganisationer som svenskt trä, bkr, bvk, säker vatten, etc som har olika konstruktionsexempel och dels har alla tillverkare av produkter monteringsanvisningar som ska följas. Bryter man ned bygget i olika detaljer så är det inte så svårt att hitta exempel. t ex för vindsbjälklag: https://www.isover.se/applications/vindsbjalklag
  8 svar · 1,5k läst
 23. H
  23 mar

  Anpassad villahemförsäkring?

  hempularen: Det finns ju försäkringar med begränsningar i åldersavdraget.
  3 svar · 977 läst
 24. A
  14 mar

  Bästa hemförsäkring för sommarstuga & fritidshus ?

  AndersS: [citat] Och att inte glömma bort bort var fastigheten ligger geografiskt som kan göra stora skillnader mellan olika bolag.
  5 svar · 1,2k läst
 25. V
  12 mar

  Tvåårsbesiktning- vad kan åtgärdas?

  Villaägarenr1: [citat] Varför skulle de belasta målarens plånbok när ditt hus rör sig.
  15 svar · 13,4k läst
 26. G
  1 mar

  WC från 1994 saknar tätskikt i golv - "byggfel" eller ej?

  grodis: [citat] Nej, dom skrev ju inte det.... Texten jag kommenterade påstod ju att man fick renovera enligt gamla regler som gällde när badrummet ursprungligen uppfördes och det är helt fel! Sen gäller även BBR, boverkets byggregler.
  25 svar · 6,7k läst
 27. J
  23 feb

  Försäkringsfråga inkommande vatten

  jonaserik: Ja du var kan det vara. Läck är det. kommunens VA *gubbar brukar ha ett instrument som dom sätter mot marken och höra hur det brusar, detta vid läcksökning i mark. Kolla om du kan få hjälp av dom.
  3 svar · 1,4k läst
 28. I
  22 feb

  Spara in på nybyggnadsförsäkring

  Ingolainen: [citat] Nu är det 10 år sen jag byggde men då sa min kommun att anlitar man hantverkare för mer än 10 prisbasbelopp så behövde man ha den försäkringen. Jag byggde i princip allt själv så jag slapp den.
  22 svar · 2,7k läst
 29. Bästerortarn
  10 feb

  Gjensidige och Anticimex

  Bästerortarn: [citat] Jag har haft mycket stök privat och har i ärlighetens namn glömt bort detta lite. Men bra att få en påminnelse, ska ta tag i detta och boka tid.
  20 svar · 2,3k läst
 30. A
  6 feb

  Trasig duschblandare bostadsrätt

  AndersS: Då gäller mitt tidigare svar.
  9 svar · 1,7k läst
 31. Claes Sörmland
  4 feb

  Kostnad om man åberopar dolt fel?

  Claes Sörmland: [citat] De flesta försäkringar har den tråkiga sidan. Åldersavdrag och olika undantag gör att många tror att de är betydligt bättre försäkrade än de i själva verket är. Man brukar få ett uppvaknande i denna fråga när man väl står där mot skadan. Se till att ha pengar på banken för en inbetalning till försäkringsbolaget ersätter inte detta.
  46 svar · 7,3k läst
 32. Jonatan79
  25 jan

  Dolda fel försäkring - köpa in sig på säljarbesiktning

  Jonatan79: [citat] Klokt! Bit ihop och kom igen. Lycka till med nya huset och renoveringar.
  12 svar · 2,2k läst
Laddar...
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.