Byggahus.se
Marlen Eskilsson
okt '07
Marlen Eskilsson: En del frågor eller problem som rör försäkringar kan få långtgående konsekvenser för de inblandade om de angrips på fel sätt. Tänk på att du ofta inte vet vem det är som har skrivit ett inlägg och att det är omöjligt för oss att bekräfta sanningshalten i varje inlägg. Ta därför inläggen och råden för vad de är och kontrollera själv innan du agerar utifrån något du
0 svar · 36,9k läst
·
Superfranka
14d
Superfranka: Hej. Min källare fylldes med lite vatten när de blev översvämning för några veckor sen. Hallen i källaren samt en garderob hade cirka 7-10 cm vatten när jag kom hem efter nattjobb. Fick bort allt vatten ganska snabbt och satt in en avfuktare. Hittade/ kände ingen fukt i gillestugan jag har (har någon form av matta där). Har golvbrunn i tvättstuga och dusch men inget av dessa utrymmen
0 svar · 628 läst
M
14d
Marida: En uppdatering för den som är intresserad. Försäkringsbolaget godkände ärendet som försäkringsärende efter en undersökning. Byggfirma har varit där och tagit upp ett h¨l för att se omfattningen. Byggfirman hittade ingen fukt i väggen. Försäkringsbolagets besiktningsman kom och undersökte och hittade inte heller någon fukt i väggen. Slutsatsen är att det var kondens från
28 svar · 2,9k läst
·
BirgitS
15d
BirgitS: Här kan man läsa om när det blev krav på att byta golvbrunn: https://www.gvk.se/fragor-och-svar/golvbrunnar2/golvbrunnsbyte.-nar-beslutades-att-golvbrunnar-aldre-an-1990-maste-bytas-ut-vem-beslutade
21 svar · 2,1k läst
H
20d
Harald Blåtumme: Jag pratar givetvis om effekter av de små droppläckage man kan få från långsam överfyllnad av kondenskärl under kyl/frys. Inte säkert att man kan se dessa, utan de smiter under kanten och suger in undertill av kapillärkraft. Om man valt att lägga en plastbalja undertill vilket jag aktivt avstått från. Har en under DM det är vettigt.
28 svar · 1,5k läst
H
21d
hempularen: Ur försäkringssynpunkt, så är det väsentliga att det är rätt utfört. Det krävs normalt inga bevis för hur eller vem som utfört arbetet. Men om en brand beror på ett felaktigt utförande, så kommer bolaget i första hand att försöka kräva "firman" som gjort fel. I andra hand kommer de att undersöka om du som anläggningsinnehavare varit försumlig, ex. tagit in en firma som var
2 svar · 619 läst
Fairlane
21d
Fairlane: Varmvatten på 40 grader är väl ingen höjdare med tanke på legionella. Övriga frågor har jag inget svar på tyvärr, men nu vet vi iallafall en frånluftsvärmepump, så kanske någon annan kan bidra med information.
13 svar · 1,3k läst
Dowser4711
31 aug
Dowser4711: Vill du se radioaktiva utsläpp i skorstenar kan du ta en titt på värmekraftverk, kolkraftverk och gaskraftverk.
393 svar · 47,8k läst
·
Brorw
29 aug
Brorw: Däck/färg är slitagedelar. Därför det är ett avdrag på dom.(oavsett stöld eller körskada) Ligger kostnaden av rep 60 % av beg priset av din bil så kommer den att lagas.
5 svar · 569 läst
N
28 aug
nissenilson: Kan nämna att vi idag (för första gången sedan golvet lades för 4 år sedan) har buktande laminatgolv. I vårt fall var det pga för små marginaler under en tröskel. Har ju, som andra skrivit, varit hög luftfuktighet sista tiden. Vi kommer ta något multiverktyg och kapa golvet då det uppenbarligen behövdes mer rum för det att expandera. Kanske är samma hos er.
14 svar · 1,8k läst
·
Maria T
26 aug
Maria T: [citat] Det var kanske en liten peng i det hela? Det är helt klart lurigt det här just med badrum. Badrum 1 som uppfördes i samband med husbyggnation är alltså 22 år gammalt, och förutom att en kakelbård kanske inte känns helt "nytt och fräscht" så är det ännu ett fint badrum men förstår ju att tätskiktsfrågan är det avgörande. Till viss del i alla fall. Badrum 2 gjordes 2006
101 svar · 12,7k läst
D
16 aug
Dilato: [citat] Jag lyckades hålla det stången såpass att det bara blev några millimeter som värst och inte hela källaren heller, så jag blandar inte in försäkringen. Jag har rent betonggolv och inget känsligt direkt mot golv längre, så våtdammsugare och avfuktare ( och fläkt som blåser på golvet) torkar ur rätt fort.
16 svar · 1,2k läst
R
11 aug
RetepG: Man skulle gärna se mer bilder på din väg som visar att den är ofarbar. Det kan ju knappast vara det som är på andra bilden som menas. Där kan väl alla bilar köra?
13 svar · 5,5k läst
·
Brorw
2 aug
Brorw: Som yonna säger. Det malen har rört kommer du inte få något för. Ev hjälp med sanering av skadedjuren kan du få om du äger bostaden. Bortdribblad blir man inte. Säger man som det är så får man den ersättning man är berättigad till. Sen i vissa fall är det noll kr och de är mindre tråkigt.
2 svar · 567 läst
Y
30 jul
YuGi: Det är inte din självrisk motparten ska betala utan hela skadan. Det är inte meningen att ditt bolag/försäkringskollektiv ska ta någon kostnad alls. Dock håller jag med några föregående att det kan bli svårt att få rätt även om du har rätt. Gå på uthyrningsfirman igen.
15 svar · 2,8k läst
useless
28 jul
useless: Folksam har i alla fall ingen begränsning på hur stor en friggebod kan vara.... [bild]
2 svar · 698 läst
·
RoTe
27 jul
RoTe: Du anmäler det till ditt så klart. Hon anmäler till sitt.
1 svar · 578 läst
useless
27 jul
useless: Har man saker med extra stort affektionsvärde så får man teckna en särskild försäkring för dom på valfritt belopp.
6 svar · 714 läst
P
20 jul
Pr Sn: Tack för svaren. Verkar vara för stor risk med att köpa en vattenskada utan att ha öppnat upp för att se hur utbredd den är. Vi kommer försöka få till att säljarna öppnar/river och om det inte är mycket omfattande skador tar vi huset för överenskommen summa.
5 svar · 1,0k läst
H
13 jul
hempularen: Att du får en följdskada på köket spelar ingen roll. Det är just följdskador som försäkringen ersätter (efter åldersavdrag). Just den detalj som orsakat vattenskadan ersät inte, bara det som skadas av vattnet. Vissa försäkringsbolag har "plus" varianter på försäkringar som begränsar åldersavdraget.
11 svar · 1,2k läst
plåtrickard
9 jul
plåtrickard: [citat] Märkligt,jag har fått ersättning för att bilen blev påkörd på gatan och fick bärgas därifrån, helt okänd förövare.. det är ju själva poängen med trafikskadeföreningen.. om man vet vem som gjorde det så har ju (oftast) vederbörande en försäkring som då löser skadan.. Men en polisanmälan är alltid det man börjar med..
12 svar · 1,9k läst
·
H
27 jun
hempularen: Det där kan man tolka på olika sätt. En grundprincip är att försäkringen för vattenskada täcker inte felet som orsakade skadan, bara följdeffekterna av det. Då är frågan om det är röret som orsakade skadan, eller hela värmepumpen. Inte självklart.
1 svar · 894 läst
F
26 jun
falkn: [citat] Inte ett litet villagarage. Kraven på EI30 är för att hindra brandspridning mellan byggnaderna om avståndet är mindre än 8 meter. Enklast är ofta att lösa detta på garaget då huset i regel har fönster som är dyra att köpa brandklassade.
8 svar · 575 läst
M
18 jun
Maxirati: [citat] Om det hade varit som i reklamen "IF HJÄLPER MYCKET" så hade det varit bra. Men i verkligheten hjälper dom inte mycket alls. Jag har blivit nekad all form av ersättning för den skada jag ådrog mig i en bilkollision. Har begärt omprövning av deras beslut och beskrivit mina besvär och det elände jag haft i flera år, men deras inställning är klar och tydlig - ingen ersättning.
67 svar · 18,6k läst
Z
13 jun
ZipLock: Update: Fick respons från försäkringsbolaget (If...) att min telefon + case värderades till 1300 kr och att självrisken var 1500 kr..... Som tur var hade jag pengar på mitt självriskkonto hos If... och fick därmed ut 1300 kr, som sattes in på mitt bankkonto. I skadeanmälan fick jag ange diarienummer på polisanmälan, spärrintyg från operatören samt kvitto på telefonen och case.
9 svar · 1,8k läst
love1986
13 jun
love1986: [citat] Hej! Lite sent kanske, men har du något tips på var man kan hitta en sådan? Vore väldigt tacksam!
59 svar · 26,9k läst
Snigla
8 jun
Snigla: För oss kom den "dealen" med, första året, när vi tecknade upp vår hus/gårdsföräkring. Tror den kallas "Anticimex Trygghetsavtal" numer. Första gången kom de och kollade på hela gården, andra besiktningen kollade de bara i huset.. (så jag blev lite osäker, om det var försäkringsbolaget som var och besiktigade.. eller Anticimex.. eller om det skilde mellan gångerna !?). Första
33 svar · 3,9k läst
insubrf
4 jun
insubrf: Vid vattenskada skulle jag säga att det i 90% av fallen även har blivit blött i konstruktionen, alltså föreningens underhållsansvar. Det är inte din väns ansvar att undersöka föreningens byggnadsdelar. Föreningen ska betala. Bara att bestrida fakturan.
7 svar · 1,3k läst
O
22 maj
Ossian44: Jag bygger inte själv det är en totalentreprenad.
2 svar · 652 läst