Juridik, Ekonomi

Löfven i blåsväder för sitt fritidshus - igen

När statsministern byggde om fritidshuset byttes avloppsanläggningen ut utan formellt tillstånd.

För en tid sedan avslöjades det att statsminister Stefan Löfven byggt om sitt fritidshus med arbetskraft som saknar kollektivavtal. Nu är han i blåsvädret igen. Allehanda.se kan avslöja att han bytt ut avloppsanläggningen till en ny som kräver ett särskilt tillstånd utan att först få en formell bekräftelse från kommunen, och att han än idag saknar formellt tillstånd.

Kommunen uppger dock att Löfven ska ha fått en muntlig bekräftelse. Men enligt Allehandas granskning är det mycket som verkar underligt. Dels ska anmälan och kontrollplan ha inkommit samtidigt och inte förrän efter det att anläggningen var byggd, trots att de är daterade flera månader tidigare. Dels har inte heller dokumentation och tillstånd givits i korrekt ordning. Det muntliga beskedet finns dessutom inte diariefört, och något formellt besked har än idag inte givits.

Enligt Stefan Löfvens pressekreterare, Dan Lundqvist Dahlin, ska hela förfarandet ha gått rätt till. Stefan Löfven kan dock inte personligen kommentera eftersom han befinner sig på resande fot.