Ekonomi

Husföretag blåser människor på miljonbelopp

Ett husföretag i Norrland har satt i system att lura av husköparna pengar för att sedan inte uppfylla kontraktet.

Företagets hemsida ger ett seriöst intryck.

Företagets hemsida ger ett seriöst intryck.

Husföretaget Laplandsvillan är i blåsväder. Enligt en artikel i Norrbottens-Kuriren har ett par polisanmält företaget efter att de blivit utlovade ett hus som skulle stått klart i november förra året, men hittills är det bara en husplatta på tomten. Paret ska ha betalat 1,3 miljoner kronor för tomt plus hus, men har nu tvingats teckna avtal med en annan husleverantör.

– Men även om det kommer upp ett hus, kommer det kommer inte att vara ett hem. Vi kommer ha höga lånekostnader och alla våra sparade pengar har nu gått till den nya handpenningen. Vi kommer inte ha råd med ens matjord till en gräsmatta, säger paret.

Enligt tidningen är det inte första gången som Laplandsvillans ägare, Greger Sundman i Älvsbyn, lurar människor på husbyggen. Det ska tidigare ha varit problem med kontraktsbrott, obetalda försäkringar, varor som inte levererats och undermåliga byggen.

– Vart våra pengar har gått vet vi inte. De flesta inblandade i vårt husbygge har inte fått några pengar av byggaren, säger paret.