Juridik, Ekonomi

Före detta statsministern i grannfejd

Konflikten mellan ett grannpar och Göran Persson och hans fru har fördjupats.

Göran Persson och Anitra Steen. Källa: Wikipedia

Göran Persson och Anitra Steen. Källa: Wikipedia

Den före detta statsministern Göran Persson och hans fru Anitra Steen har, av ett grannpar, blivit anmälda för hemfridsbrott. Enligt den ena grannen, Kaj Possler, ska de ha betett sig helt hänsynslöst mot dem i samband med en ansökan om uppsägning av arrende.

– De har gått in på vår tomt och tittat in i vårt hus utan att fråga om lov. De har också uttryckt sig oerhört nedsättande och sagt att det är skräpigt och ovårdat. De har varit helt hänsynslösa, jag blir förbannad, säger Kaj Possler till Aftonbladet.

Konflikten bottnar i att Göran och Anitra behövt frigöra mer betesmark åt sina kor. De vände sig då till arrendenämnden i Nyköping för att dra tillbaka mark som de i dagsläget arrenderar ut till ett grannpar, och hävdade i ansökan att grannarna inte skött om tomten vilket gjort att den förfular området. De hävdar även att grannparets fritidshus är uppfört utan bygglov. Arrendenämnden avslog dock ansökan.

Men grannparet är förbannade över hur det hela har gått till. Enligt dem handlar det inte alls om något behov av mer betesmark, utan om att marken ligger fint vid en udde. Utifrån detta, och bilder som visar att Göran och Anitra ska ha varit inne på deras tomt och undersökt utan att först fråga om lov, anmäler de nu den före detta statsministern för hemfridsbrott.

Paret har lämnat in en stämningsansökan där de skriver att Persson/Steen, någon gång mellan 15-19 maj, "tillsammans och i samråd alternativt samförstånd olovligen inträngt där paret har sin bostad". Som bevis har de bilder som Göran och Anitra har tagit.

Aftonbladet ska ha talat med Anitra Steen som uppges ha skrattat då hon hörde anklagelsen, och sedan meddelade att hon ej ville lämna någon kommentar.