Granne talar ut om grannfejden med Göran Persson

Övre Torp, Göran Perssons gård i Sörmland.

Övre Torp, Göran Perssons gård i Sörmland. Foto: Wikipedia

Den bittra grannfejden mellan före detta statsministern och hans arrendator fortsätter, och nu talar en av dem ut i SVD:s podcast.

Under flera års tid skrevs det i media om grannfejden mellan en fritidshusägare som arrenderade mark från Göran Person och Anitra Steen. De senare försökte säga upp arrendet en tid efter att de köpt marken, och därefter har bråken avlöst sig. Det har handlat om allt från båtplatser till latrintunnor. Nu har grannen Kaj Persson - således den som arrenderar marken - valt att tala ut i SVD:s dokumentärpodd Blenda.

Fejden har pågått i drygt tio års tid och varit uppe både i tingsrätten och arrendenämnden vid två olika tillfällen. I podcasten berättar Kaj bland annat hur han använt dold inspelningsutrustning för att spela in sina samtal med markägarna.

– Det var en krigföring från deras sida hela tiden. De försöker med allt för att för att vi ska tröttna och ge oss därifrån, säger Kaj Possler.

Gillar du att förkovra dig i bittra och långdragna grannfejder kan detta bli kvällens nöje. Du hittar hela avsnittet "Göran Perssons oönskade granne" här.