Sveriges allra mest fascinerande drömhus

Om två veckor börjar ett nytt tv-program där vi får följa jakten efter Sveriges mest fascinerande hus. Första avsnittet innehåller bland annat ett ombyggt vattentorn som numera är ett sex våningar högt hus.

Tycker du, precis som vi, att husbyggen är superspännande så kanske det nystartade programmet Hustoppen är något att se fram emot? 23 januari drar första avsnittet igång på TV8. I det får vi följa programledarna Jannika Hernelius och Andreas Forsberg, till vardags inredningsarkitekt respektive arkitekt, när de hälsar på i ett ombyggt vädertorn i Skåne samt i ett omdebatterat minimalisthus som ligger mitt i ett pittoreskt villaområde i Göteborg.

Hustoppen går ut på att programledarna ska finna Sveriges mest fascinerande hus. De åker land och rike runt i en gammal Volvo P-1800 och knackar på så att vi får följa med in och se hur det ser ut på insidan och höra vad det är som driver husbyggarna att skapa alla galna och spännande husbyggnationer. Alla hus som medverkar bedöms av en jury ledd av Gerth Wingård. Vad vinnaren får är än så länge oklart men gissningsvis kommer ägaren åtminstone kunna skryta med att ha Sveriges mest spännande hus.