Badrum, ByggahusTV

Christel inreder badrum zenbuddhistiskt

ByggahusTV är med när Christel Månsson (Månsson Form & Inredning) inreder ett badrum i inbjudande och lugn zenbuddhistisk stil.

Inredningsarkitekt Christel Månsson vid Månsson Form & Inredning befinner sig i ett badrum som hon själv har ritat. De mest framträdande materialen i det badrummet är ljust grå kalksten och ek. Idag är badrummet tomt, men nu får vi följa när Christel visar hur man kan inreda det på ett zenbuddhistiskt sätt.

Målet är att badrummet ska bli trevligt och inbjudande, men också att ljudnivån ska sänkas. Idag ekar det nämligen väldigt mycket i det badrummet. 

Ljudnivån i badrummet sänks direkt när Christel lägger in mattor, morgonrock och handdukar. Textilier är en utmärkt ljudabsorbent. 

När Christel sätter in många frodiga växter blir badrummet genast mer inbjudande, dessutom försvinner mycket av det otrevliga ljudet.

Christels zenbuddhistiska inspiration till badrummet innebär en lugn färgskala i jord- och naturfärger. Hon har tagit in alla fyra elementen eld, vatten, jord och luft. Dessutom har hon ett ekologiskt tänk när hon har valt handdukar i ekologiskt material och ljus i bivax.

Inköpsställen
Leander Pehrson i Lund:  Matta, ljuslyktor

Granit i Lund: Bord, handdukar, badrock, doftljus,  ljusstake, sopborstset,  toalettborste, ljus, hylla med sugproppar,

schampoo, tvål, bodylotion och handkräm.

Udda Tina i Lund: Krukor, glasburkar, tvålar

Plantagen i Lund Växter, glaskrukor,  glaskupa, papperstyngd, och ljus 

Träburk med tvålar och parfymer privata.