Många fortsatt strömlösa efter stormen Egon

Många fortsatt strömlösa efter stormen Egon

Fler än 500 personer arbetar med återställningen efter stormen, men många hushåll är fortfarande utan ström.

Stormen Egon drog fram över landet i helgen och har orsakat kaos på flera håll. Enligt rapport från EON var 58 000 kunder utan ström under söndagen, och idag under förmiddagen var 12 000 kunder fortfarande drabbade. I Jönköping är det exempelvis, i skrivande stund, 2 094 strömlösa hushåll.

Hos familjen Arvidsson i Guthult har pappa Joel tagit ledigt från jobbet idag för att kunna hålla igång kaminen så att huset håller sig varmt. I en artikel i Dagens Nyheter berättar han att de lagar mat över ett gasolkök och att de fått låna ett reservkraftverk.

– Den mat vi har i frysen börjar bli för varm. Jag har lånat ett reservkraftverk av föräldrarna för att kyla ned den igen, säger han.

Det arbetas dock för fullt med att få igång allt igen. Hos EON arbetar cirka 500 personer med återställningen. Och hos Fortum, som uppger att de har omkring 800 hushåll som fortfarande är utan ström, är 70 personer igång med återställningen.

- Eftersom elnätet fått stora skador av nedfallna träd kommer röjnings- och lagningsarbetet att ta tid vilket innebär att ett antal kunder kommer att få tillbaka sin ström först under de närmaste dagarna, skriver EON till sina kunder.

Är du också drabbad av strömavbrott efter stormen, eller känner du någon som är det? Energimyndigheten listar förnödenheter du bör skaffa hem och hur du ska agera. Kika här: Se till att du är redo vid längre strömavbrott.