Tomt

Grannbråk ledde till sabotage

En tomtgräns har blivit föremål för en rättegång efter att en fritidshusägare vid upprepade tillfällen fått sitt staket saboterat.

Från Polisens material.

Från Polisens material. Foto: Polisen.

En kvinna i Norrtälje åtalas för att ha saboterat sin grannes staket. Bland annat har staketstolparna lyfts upp och kastats in på granntomten, och det har även förekommit skadegörelse mot själva staketet.

Grannarna hade, enligt Aftonbladet, tidigare en god relation. Konflikten blossade upp då ena fritidshusägaren ville sätta upp ett staket. Trots att fritidshusägaren tagit hjälp av Lantmäteriet för att markera ut tomtgränsen störde sig grannen så pass mycket på staketet att den gick dit och rev ner det i smyg.

Sabotaget skedde vid upprepade tillfällen, men till slut lyckades både staketägaren och en annan granne bli vittne till händelsen och filma den.

– Jag vet vad jag såg och är säker, sambon ryckte upp en staketstolpe närmast proppskåpet och slängde in den på målsägandes tomt. Fyra stolpar slets upp.

Grannen själv hävdar att det inte alls handlar om skadegörelse. Enligt henne hindrar staketet henne från att komma åt elskåpet och området runt det. Hon har dock medgivit att hon vid ett tillfälle lyft upp stolparna för att komma åt en vattenledning under dem.

Hennes advokat låter hälsa att stolparna inte är cementerade och därför enkelt kan lyftas tillbaka.

Fritidshusägaren yrkar på 100 000 kronor i skadestånd.