Sällsynt fågel gjorde att husägare fick oväntat besök

Ett par i Förslöv har haft tusentals på besök efter att en sällsynt fågel besökt deras trädgård.

Så här kan en Baltimoretrupial se ut.

Så här kan en Baltimoretrupial se ut. Foto: Wikipedia

Är du en blyg husägare är det förenat med stor risk att få en sällsynt fågel på besök. När Bo och Ros-Marie svarade ja till att ta emot åtta ornitologer i sin trädgård i Förslöv trodde de aldrig att uppslutningen skulle bli så väldigt mycket större. Vid det här laget har tusentals fågelintresserade vallfärdats till dem för att se den sällsynta Baltimoretrupialen, som paret upptäckte när de satt och spejade efter de koltrastar som brukar besöka dem den här tiden på året.

Som tur är tar de besöken med ro.

– Tre herrar hade tagit flyget ner på morgonen från Stockholm. En herre körde från Sälen och fotograferade innan han vände tillbaka. Vi har haft norrmän, danskar med flera och alla har varit så trevliga, säger Ros-Marie Jotsvik till Aftonbladet.

Uppståndelsen har varit så stor att en lokal sportklubb kunnat dra igång korvförsäljning i närheten.

Enligt paret har dock alla som besökt dem skött sig bra. De har stått utanför häcken och tagit kort. När det här skrivs har det dock lugnat ner sig.

– I dag har det nästan inte varit någon där alls. Vi har haft sex grader varmt och regn i dag och fågeln har inte varit här. Den kanske kommer igen, man vet inte med fåglar vad de ska göra.