Sveriges mest fuskbyggda hus?

Bild från programmet.

Bild från programmet.

Hon lade hela sin besparing på sitt drömhus men fick ett hus med över 40 byggfel.

Bitten Rödén har kämpat mot byggföretaget Nordingrå Bygg AB sedan 2013, men kommer ingenstans. Det som skulle bli hennes drömhus, som hon själv ritat och planerat, dras med över 40 byggfel konstaterade av två oberoende besiktningsmän - många av komplicerad karaktär så som för liten bottenplatta, felgjort tak och bakfall i badrummet.

Nu har det gått så långt att SVT:s programserie Plus tagit upp bristerna kring husbygget. Här hittar du hela avsnittet: Byggfiaskot.

Tyvärr valde byggföretaget att inte ställa upp på en intervju, men de har lämnat en skriftlig kommentar. De hänvisar till att parterna har olika åsikter i frågan och att saken måste avgöras i domstol för att de ska ta något ansvar för byggfelen.

– Vi har fått ett brev med förslag på saker de vill åtgärda. Men inget av de stora kostnadsdrivande finns med där, som badrummet, bottenplattan och vägen, säger Bittens advokat Erik Boberg till Allehanda.se.

Huset har kostat henne 1,2 miljoner kronor att bygga. Hon håller inne med 80 000 kronor, men det täcker inte ens en bråkdel av de fel som behöver åtgärdas. Nya fel tillkommer också i takt med att huset blir äldre. Bland annat ska ventilationen ha slutat fungera i augusti i år.

Bitten Rödén inser att hon måste stämma Nordingrå Bygg AB för att komma vidare i processen, men hade då programmet sändes inte gjort det ännu.