Hantverkarkultur och renoveringshets föremål för ny humorserie

 I huvudrollerna syns Måns Nathanaelson, Liv Mjönes, Anastasios Soulis och Leif Andrée.

I huvudrollerna syns Måns Nathanaelson, Liv Mjönes, Anastasios Soulis och Leif Andrée.

TV12:s humorsatsning hämtar inspiration från hantverkarbranschen och husägares renoveringslusta.

I höst kommer en ny humorserie på TV12 som knyter an till renovering och byggbranschen. Det är TV-kanalens första egenproducerade humorsatsning.

– Byggbranschen känns som en grymt rolig arena att bygga en humorserie på. Dels har de flesta ett förhållande till hantverkare och dessutom är de en av få yrkesgrupper som får full tillgång till våra hem, säger Måns Nathanaelson som är en av skaparna.

TV-serien handlar om en hantverkare och hans lärling som fuskar med arbetstiderna och lever ganska okomplicerade liv - tills en ny målare, med betydligt högre arbetsmoral, anställs och chefen samtidigt bestämmer sig för att företaget ska effektiviseras, moderniseras och bli mer transparent. 

De tio avsnitten ska sedan kretsa kring snickaren Dane, lärlingen Marre och målaren Weronicas märkliga uppdrag där de möter kunder som är allt från "krävande hemmasnickare" till "par som egentligen försöker renovera sitt förhållande".

- Vi lever ju i en tid där bostaden betyder så mycket och hela tiden ska utvecklas, men som en snickare sa till mig, ”Det kan ju också gå rätt fort att förstöra folks drömmar”. Så jag hoppas att "Jävla klåpare!” kommer att bjuda på dråplig och träffande igenkänningshumor, säger Måns.