Mest aktiva projekten 2022

Mest aktiva projekten 2022

Foto:Snoop-Dag/arkTecko/ulfben

Vi är många som älskar att följa och inspireras av alla de fantastiska projekttrådar som forumets medlemmar bidrar med. Det finns trådar som är extra aktiva, både tack vare flitiga trådstartare och med hjälp av engagerade och nyfikna medlemmar som kommer med hejarop, frågor och hjälp. Här listar vi 2022 års mest aktiva projekttrådar som startade under året som gick.

1. Bygga fritidshus i fjällen i egen regi

I januari 2022 startade medlemmen Gabbe1 denna uppskattade projekttråd där vi får följa hans och sambons imponerande resa med att själva bygga ett fritidshus i Saxnäs, Marsfjäll. Denna tråd har kommit att bli riktigt populär och är en de mest aktiva projekttrådarna.

Egenbyggt fjällhus

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/bygga-fritidshus-i-fjaellen-i-egen-regi.441725/

2. Installera FTX i 70-talsvilla

I en tegelvilla från 1970 ska ulfben installera FTX. Detta får vi följa i projekttråden som startades i maj 2022 och som har flitig aktivitet av såväl trådskaparen som övriga medlemmar.

Installera ftx själv

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/installerar-ftx-i-70-talsvilla.451381/

3. En kanadensare kanske blir till

Efter att ha funderat på det några år bestämmer sig medlemmen Fulkemisten för att han ska bygga en kanadensare, vilket vi får nöjet att följa i denna projekttråd som han startade i maj 2022. I oktober 2022 står kanoten färdig och dess jungfrutur förevigas.

Bygga kanadensare själv

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/projekttrad-en-kanadensare-kanske-blir-till.452250/

4. Villa från -69 totalrenovering

I juli 2022 tar medlemmen DSOS ett kliv ut i rampljuset för att starta sin första projekttråd på forumet efter att “ha varit en tyst åskådare i ett tag”. DSOS berättar att familjen köpt en villa från -69 och listan över allt som ska göras är diger - det blir en totalrenovering helt enkelt.

Totalrenovering 60-talshus

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/villa-fran-69-totalrenovering.462111/

5. Bygge av lada med verkstad

Medlemmen arkTecko startar en projekttråd under februari 2022 där han delar med sig av sina planer på att bygga en lada kombinerad med verkstad och under trådens gång får vi se den vackra ladan växa fram.

Bygga lada

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/bygge-av-lada-med-verkstad.443372/

6. Föräldraledighetsprojekt: Garage

I mars 2022 startar medlemmen scim denna projekttråd som dokumenterar hur han parallellt med sin föräldraledighet lyckas bygga ett garage.

Bygga garage själv

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/foeraeldraledighetsprojekt-garage.447422/

7. Projekt gästtoa

Itscire ska renovera sin gästtoalett och bestämmer sig i februari för att starta en projekttråd där han både delar med sig och arbetets gång och uttnyttjar “forumets samlade hjärntrust” för att bolla idéer och få tips.

renovera gästtoalett

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/projekt-gaesttoa.443887/

8. Oordning på torpet

Apriel Skies startar denna tråd i juli efter att ha köpt ett, på avstånd, idylliskt litet torp. Torpet måste dock renoveras och en hel del jobb väntar …

Renovera torp

Till tråden:  https://www.byggahus.se/forum/threads/oordning-pa-torpet.460745/

9. Ny värmekälla, byter till bergvärme

Holmberg87 ska skaffa bergvärme och ska göra håltagningen själv. I projekttråden som startas i januari delar han med sig av sina erfarenheter.

Installera bergvärme själv

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/ny-vaermekaella-byter-till-bergvaerme.441853

10. Växthus/orangeri i lösvirke 15m2

Snoop-Dag byggde ett vackert växthus i lösvirke där man man bland annat återbrukade fönster från en gammal sommarstuga som skulle rivas. Tråden startades i mars 2022.

Bygga växthus själv

Till tråden: https://www.byggahus.se/forum/threads/vaexthus-orangeri-i-loesvirke-15m2.447582

Det här är bara ett litet urval. Gå till delforum Socialt & Projekt för att hitta massor av fler intressanta byggprojekt.

Till Socialt & Projekt: https://www.byggahus.se/forum/forums/socialt-projekt.49/