Köpte tomt med ogräset parkslide

Köpte tomt med ogräset parkslide

Husägaren för en evig kamp mot det fruktade ogräset parkslide för att det inte ska nå hennes hus.

En husägare i Bollebyggd har på sista åren insett att hon köpt ett hus med den fruktade växten parkslide i trädgården. Nu för hon en kamp mot växten för att stoppa den från att nå huset. Men hon har gett upp på att försöka utplåna den. Istället lägger hon mattor runt huset och hoppas på att den inte ska ta sig dit.

Aftonbladet har besökt husägaren.

– Jag får se om det fungerar. Om det ligger mattor här kanske inte växten trivs och håller sig borta, säger hon.

Parkslide finns ännu inte på listan över invasiva arter. Men de flesta som är kunniga inom ämnet säger att den borde finnas där. Utomlands finns till och med särskilda företag som enbart arbetar med sanering av parkslide.

Växten är extremt livskraftig och sprider sig mycket lätt. Det räcker att en mikroskopisk bit från grävmassor följer med så kan den sprida sig. Den kan också ligga i vila i flera år. 

Tidigare har vi på Byggahus.se talat med vår medlem Shadowfire som också för en kamp mot parkslide. Han har testat alla knep i boken och till slut lyckats få växten på reträtt. 

Är du osäker på om du har parkslide i trädgården, hur du ska hantera växten eller vill läsa mer om Shadowfires kamp, får du gärna följa med i diskussionen här: Allt du behöver veta om parkslide.