Hyresvärd säljer familjers hyresradhus till privatpersoner

Radhusen ifråga finns i Burlöv.

Radhusen ifråga finns i Burlöv. Foto: Google Maps

Eftersom hyresvärden inte kan tvinga ut familjerna som hyr hans radhus har han börjat sälja av dem till privatpersoner.

En hyresvärd i Burlöv har börjat sälja av radhus till privatpersoner, men kvar i radhusen bor fortfarande hyresgästerna. De säger till Sydsvenskan att de plötsligt fått en lapp i brevlådan att deras radhus från och med nästa vecka övergår i ägo till en privatperson.

"För er innebär ägarförändringen att hyran för tid efter tillträdet skall betalas till köparen, som är den nye upplåtaren", stod det i meddelandet från hyresvärden.

Därmed blir deras bostadssituation betydligt mer oviss. En privatperson som hyresvärd har större möjligheter att på kort varsel begära att själv få tillgång till bostaden.

Hyresvärden Burlövs egnahem säger till Sydsvenskan att han avser sälja samtliga radhus till privatpersoner, i dagsläget finns det elva stycken kvar. Tidigare har han sålt när folk har flyttat ut självmant, men sedan en tid tillbaka säljer han dem oavsett.

De som i nuläget är hyresgäster i radhusen känner sig stressade och oroliga eftersom de inte känner till de nya ägarnas intentioner - huruvida de kommer att få bo kvar.

– Vi mår psykiskt dåligt och barnen undrar vad som kommer hända i framtiden. Vi har bott här i åtta år och våra fyra barn är rotade i skola och förskola här. Dessutom jobbar både jag och min man i kommunen, säger en av de som drabbats.

Hyresvärden säger till Sydsvenskan att det vore lämpligt om hyresgästerna sökte nya bostäder, och att om det uppstår problem får de ta det med sin nya hyresvärd för det är inte längre hans ansvar.