Tester

Högtryckstvätt Husqvarna PW 235 långtidstest

Efter Byggahus stora test av högtryckstvättar gick Husqvarna PW 235 vidare till medlemmen Flaxie för långtidstest under ett år. Här berättar han om hur maskinen har presterat på sikt och ger sitt betyg.

Vi har använt högtryckstvätten till att  tvätta bilar, cyklar, en matta, stengång och försökt tvätta bort färg på tegel. Totalt rör det sig om ca 30 timmars driftstid. Inget har gått sönder på maskinen.

Omdöme

Maskinen är för klen för allt utom att tvätta bilar och cyklar, dvs smuts som sitter lätt. Marksten i form av ölandssten tog väldig lång tid att få ren.

Som ni skrev i testet välter den för lätt. Även när man ska rulla fram den vill den gärna tippa. Den känns även plastig som om den ska gå sönder om man är för hårdhänt med den.

Ergonomiskt sett fungerade den bra för mig, ljudet var inget jag tänker på då jag har noice cancelling lurar på mig när jag tvättar.

Betyg och är den prisvärd? 

Nja.. då den inte uppfyller mina krav om att göra rent där jag vill få rent så hade det varit slöseri med pengar. Nu har jag ju testat den gratis så den är prisvärd av den anledningen.

Den får betyget 4/10 för att den är alldeles för klen.

Läs mer

Husqvarna PW 235 - test högtryckstvätt
TEST: Högtryckstvätt - vilka är bäst?