Tester

Högtryckstvätt Bosch GHP 5-65 X långtidstest

Högtryckstvätt Bosch GHP 5-65 X långtidstest

Foto: Robert-san01

Efter Byggahus stora test av högtryckstvättar gick Bosch GHP 5-65 X vidare till medlemmen Robert-san01 för långtidstest under ett år. Här berättar han om hur maskinen har presterat på sikt och ger sitt betyg.

Jag har använt högtryckstvätten till att tvätta bilar och marksten, totalt 3-4 timmar under året som gått. Inget har gått sönder på maskinen.

Omdöme

Bosch GHP 5-65 X är en mycket bra konsumentmaskin. Den har en stabil konstruktion, bra slang och reglage. Dock är den lite för klen för att kunna klassas som yrkesmaskin.

Kraftfullhet är inget problem för de flesta. Den har ett rimligt högt tryck och vattenflöde för en maskin i denna storlek och prisnivå. Möjligen är den lite klenare än en proffsmaskin i samma prisklass.

Utformningen känns stabil och slangvindan funkar bra. Har även låsning så den inte rullar tillbaka och det finns bra hållare för extralansar och handtag.

Ergonomin har bara en miss och det är att de olika lansarna skruvas på. En snabbkoppling hade de kunnat kosta på och även en snabbkoppling så man kunnat byta ut munstycket enkelt. Handtag mm är i metall så man hade förväntat sig snabbkopplingar.

Långtidstest Bosch GHP 5-65 X
Foto: Robert-san01

Betyg och är den prisvärd?

Prisvärdhet är relativt förväntningar. Vissa skulle nog säga att den är prisvärd pga bra slang och stabila handtag, robust byggd mm. Andra skulle säga att de hade förväntat sig kraftigare maskin för pengarna. Det är lite lyxig mellanmjök över den skulle jag säga.

Jag ger den betyg 9/10.

Läs mer

Bosch GHP 5-65 X - test högtryckstvätt
TEST: Högtryckstvätt - vilka är bäst?