(dyslektiker)Hej!är det värkligen tillåtet??...jag har ett ny byggt hus där man lyckats med konststycket att skarva vatten matningen(lk alupex 20-koppar 22 med klämringskopplingar i en liten skrubb under trappan till källaren.man når utrymmet via heilalucka(60cm*60cm )från tvättstugan(kommer titta där kanche max 4ggr år om det inte var för kopplingarna.ingen golvbrunn inget skvallerrör.

Vilka förutsättningar måste finnas för inbyggda presskopplingar på värmesystem i villa?vattentät slitsbotten,skvallerrör,utbytbart åtkommligt?

Taksam för svar från sakkunnig
 
Nu var det lite otydligt om det gäller tappvatten eller värmeledning.

Värmeledningar får skarvas lite hur som helst. En värmefördelare däremot ställer samma krav som tappvatten. Skarv och fördelare skall finnas i inspekterbart utrymme med tät botten och läckageindikering.
 
Tappvatten är det,och inspekterbart kan man kalla det med god vilja,tror ingen som inte är insatt kommer inspektera det så ofta direkt om man säger så(då har det redan läckt ut mängder med vatten om en koppling skulle börja läcka).finns heila lucka så det är utbytbara oxå(man kan krypa in i utrymmet om man är lite smidig).däremot finns varken tätskickt,golvbrunn eller skvallerrör tror dock dom klarar en besikning eller vad krävs i detta fall för godkännande?heila lucka samt skvaller rör?problemet med skvaller röret är att det förstör grannrummets tätskickt då det är en tvätt stuga(tätskickt på golv med uppvik då går man igenom uppviket med skvaller röret.
 
K
Bilder?
 
Som sagt kravet är att golvet ikopplinsutrymmet skall vara tätt. Indikering görs oftast med skallerrör. Men kan vara ex. elektroniskt larm. Att gå igenom tätskikt i angränsande rum behöver inte vara ett problem om det görs på rätt sätt.
 
Bilder kommer i slutet av nästa vecka
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.