Villa Poesi av Pål Ross

2k läst  11 svar

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida Nivå 8
 2. G
  Anonym
  Ser förjävligt amerikanskt ut
   
 3. Martin_B
  Medlem · Nivå 13
  På vilket sätt?

  På de flesta bilder ser det ut som en vanlig svensk inredning. Eller menar du byggnaden i sig? Inte den heller ser typiskt amerikansk ut.

  Vad är "amerikanskt"? :)
   
 4. Oldboy
  Medlem · Nivå 12
  Jag gillar denna stil.

  Dock tycker jag att huset i Ljunghusen ser ut lite som en potemkinkuliss. Jag saknar genuint hantverk, och jag ryser vid tanken att det är ett frigolithus. Ett sådant här hus kräver massiva genuina klassiska material.

  Fönstren borde ha livat med fasaden. Golven skulle varit i riktig ekstavsparkett, lagd stav för stav. Jag ser simpla golvlister, och kantiga obearbetade "socklar"/"murverk" gissningsvis i gips enl modernt fyrkantigt själlöst byggande.
  Dessutom syns ojämnheter/skarvar i tak och väggar både inom- och utomhus. Klart b, som i billigt och dåligt hantverk. För dessa priser så förväntar man sig något genuint och inte bara en uppsnofsad "IKEA-låda".

  Det är synd eftersom det finns mycket som är bra. Alla dessa organiska former kräver duktiga hantverkare, och mkt ser ut att vara välgjort och i bra mtrl.

  Huset i Sthlm ser ut att vara mer välgjort och påkostat, även om det inte finns så mkt underlag att bedöma det på.
  Dock ser skorstenarna ut att vara onödigt stora och klumpiga plåtschabrak. De borde naturligtvis vara i tegel och puts, och inte en plåtbit annat än en nätt och diskret trappstegsformad plåtfot för regnvattnet.

  Sådana här hus är intressanta att få veta betydligt mer i detalj hur de är byggda eftersom de sannolikt inte följer normalt typhusbyggande. Det vore naturligtvis också intressant att få veta hur arkitekten tänker när han designar sådana här hus.
   
 5. Marlen Eskilsson
  Administrator · Nivå 20
 6. arneri68
  Medlem Nivå 8
  Jag tycker att de lyckas skapa unika byggnader med Ross känsla. En av mina grannar har ett Rosshus och det tog typ 2 år att färdigställa. Det såg ut som ett smurfhus med allt byggskum innan de fick på ytskiktet.
  Även om huset kanske inte upplevs som det vackraste huset i området är helheten med tomt utöver det vanliga.
   
 7. P
  Medlem · Nivå 11
  Hittepå-arkitektur med svårt Hollywoodkomplex. Känns fruktansvärt pretentiöst.
   
 8. T
  Medlem Nivå 5
  ... nä man skall inte sticka ut! Hellre en litet hus där skillnaden att grannen har en röd volvo och jag en grön! Tydliga och aktiva planbestämmelser, där även färgval på buskar är förvalda, dvs ej gullregn, men syrén, naturligtvis i rätt färg. Gräsmattan skall vara 4,5 till 5,5 cm lång och inget annat.

  obs - ironi
   
  • Laddar…
 9. P
  Medlem · Nivå 11
  Man får gärna sticka ut. En del klarar tom av att göra det med lite god smak — andra uppenbarligen inte...
   
 10. S
  Medlem Nivå 8
  Jag tycker att ett rosshus bryter av fint i ett villaområde. Inte min stil egentligen, är mer en trähustyp, men det är kul med nått annorlunda
   
 11. B
  Medlem Nivå 8
  Arkitektur betyder helhet!

  Rosshusen har tyvärr satt sig över all tradition o kunskap som skapats i vårt land under årtusenden. Ett hus ska precis som kläder o alla verktyg som en människa behöver uppfylla VENUSTAS FIRMITAS O UTILLITAS

  Rosshusen saknar stora delar av detta...

  Det som kanske blir tydligast är att husens funktioner ligger långt från entreer då det blir lättare att designa då men knepigt att lösa vardagen i .

  Det som ser läckert ut i solsken kan vara pest i regn...

  Vill man ha ett enkelt hus att leva i under vardagar så ska transporterna vara korta säng-bad/toa-kök-Bil och när du kommer hem Bil-kök-bad/toa-vardagsrum-säng för husets alla innevånare

  Hus som byggs för vackra vidvinkelkort hos mäklare blir lätt gigantiska trapphus med enorma vardagsrum o köken längst bort från entreer...Du orkar bo så ett tag men inte livslångt
   
 12. B
  Medlem Nivå 1
  Plasthus, i alla bemärkelser.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: