Byggahus.se

Arkitektur

Två mansions av Pål Ross

Just nu ligger två lyxiga påkostade hus av den svensk-amerikanska arkitekten Pål Ross ute till salu, ett i skånska Ljunghusen och ett på Lidingö. Här kan du njuta av de karatäristiska husen i pampig internationell stil.

Pål Ross ritar gärna hus i organiska former, så även på Villa Poesi i Ljunghusen. Foto: Bjurfors (samtliga bilder på Villa Poesi)

Villa Poesi av Pål Ross ligger avskilt på en stor tomt precis vid stranden i exklusiva Ljunghusen i Skåne. Huset ritades och byggdes av Pål Ross 2005, av cellplastblock som fyllts med betong.

Byggnadsstilen som är så karaktärisktisk för Pål Ross flörtar med klassiska byggnader, men också med modernistiska rikligt uppglasade fasader.

Boarean är på hela 290 kvm och tomten är 9 494 kvm. Huset värms med bergvärme via vattenburet värmesystem. Uppvärmningskostnaderna ligger på 36 000 kr per år.

På den här bilden för Villa Poesi tankarna till Vita huset i Washington.

Villa Poesi i Ljunghusen har just lagts ut till försäljning hos Bjurfors med utgångsbudet 21 000 000 kr.

 

Ett stenkast från sandstranden i Ljunghusen.

-

En rundad trappa leder upp till övervåningen.

-

Rummen får en speciell karaktär med de rundade väggarna.

-

Luft och rymd i den öppna planlösningen.

-

Ljus öppen matplats med högt i tak. Köket skymtar till höger på bild.

-

Tvättstuga och badrum.

 

Här finns ett isolerat garage för en bil.

Det andra huset av Pål Ross är Villa Näckrosen på Lidingö som just nu ligger till salu hos ESNY för 28 500 000 kr. 

Villa Näckrosen på Lidingö är 50 kvm större än Villa Poesi och byggt på en mer kuperad tomt. Foto samtliga bilder på Villa Näckrosen av ESNY.

Villa Näckrosen är 340 kvm stort och är byggt i tre plan med 12 rum,  med en tomt på 870 kvm. Pål Ross ritade huset 2002-2003. Här finns tre badrum, biorum, hiss, varmgarage, ett SPA och ångbastu. 

 

 

I den pampiga entrén finns ett fönster i golvet där du kan titta ner i ett stort maffigt SPA.

Villa Näckrosen figurerade nyligen i ett avsnitt av Toppmäklarna som sänds på Kanal5. Där fick man följa med på rundtur i huset och även se ägarna. De fick ett bud under utgångsbudet men tackade nej, de ville inte sälja till ett lägre pris än 28 500 000  kr.

På nedre plan av Villa Näckrosen finns ett imponerande lyxigt och påkostat SPA.

Den här artikeln om två mansions av Pål Ross ingår i vår populära artikelserie Fredagshuset, där vi tittar närmare på ett hus som ligger ute till salu just nu. Artikelserien är inte sponsrad på något sätt.