Byggahus.se

Vilka Golvspånskivor

342 läst  7 svar

 1. L
  Medlem Nivå 2
  Hej!
  Vi ska börja lägg golvspån på Nivell reglar i källaren och undrar följande angående dessa då det fins flera olika klasser & fabrikat. Har inte hittat så mycket info om just detta ämne.

  Har tittat och jämfört Byggmax, Bejer byggelit & XL-bygg Forestia.

  Är det någon skillnad på dem i kvalitet miljö funktion eller annat mellan dem. Vilken storlek på skivorna är att föredra för detta 22x620x1820 eller 22x620x2420.

  Läste doc i ett gammalt inlägg att byggmax golvspån inte är godkända att skarva mellan reglarna stämmer detta fortfarande.

  Avslutningsvis bör man använda fukt trög spånskiva när det gäller en källare eller fungerar det lika bra med vanliga där. Vilket lim är bäst att använda för limningen på reglarna.

  Tack! till alla er som vill dela med er av era erfarenheter och hoppas någon har svaren att hjälpa oss med detta.
   
 2. T
  Medlem · Nivå 8
  Redigerat 8 jul 14:31
 3. L
  Medlem Nivå 2
  Tack för svaret angående lim & storlek. Håller med ditt resonemang angående storleken på skivorna så det blir 1800 skivor.

  Limmet du föreslog fins däremot inte på lager att köpa där jag bor. Jag har doc hittat andra märken som jag tror kan funka men prisskillnaden är stor mellan dem så undrar därför får man vad man betalar för när det gäller kvalitet på limmet och vilket bör man i så välja av dessa som allternativ eller är det samma innehåll och kvalitet på dem. Undrar också vad föredrar snickarna att använda.

  https://www.beijerbygg.se/privat/sv/produkter/farg/kemisk-tekniska-varor/lim/trälim-sikabond-535-vinter-750ml-900036131

  https://www.xlbygg.se/luleanotviken...ckel-fix-fog/tralim-vinter-wd206-0-75l-149771

  https://www.byggmax.se/trälim-vinter-p18004
   
 4. T
  Medlem · Nivå 8
 5. NyaTorpane
  Verktygstokig Nivå 5
  Vet inte riktigt hur nivells golvsystem fungerar men när jag lagt granabs reglar ska man alltid limma spån-till-regel med ett speciellt lim för att undgå knarr
  Spån till spån med vanligt vitt trälim
   
 6. T
  Medlem · Nivå 8
  ser ju ut till att vara plåtreglar då kan man inte limma med trälim
   
 7. NyaTorpane
  Verktygstokig Nivå 5
  Såg nu efter att nivell är trä så bortse från mitt inlägg
   
 8. L
  Medlem Nivå 2
  Hej!

  Fick veta av sakkunnig på området att Byggelit & Forestia tillverkar det bästa golvspånet för närvarande och är testade och miljögodkända enligt svenska krav båda tillåter skarvning mellan reglar. Byggelit är svenskt och spån från norrländska skogar de är även de mest formstabila av dem.

  Det blev Byggelit golvspån & sika 535 vinter lim för vår del i källaren:)