Byggahus.se

Var ska alla elbilar laddas?

 1. P
  Medlem · 222 inlägg
  Det börjar ju lossna med försäljningen av elbilar. Men var ska alla elbilar laddas?

  Är inget problem för oss som bor i villa men hur blir det i städerna där man letar parkering på gatan varje gång man har varit iväg?

  Eller i större områden med hyresrätter typ våra miljonprograms områden. Ska det byggas 1000 laddstolpar där?

  även elnätet kommer ju i sånna fall att behöva byggas ut.
   
 2. T
  Medlem · 384 inlägg

  Trunk

  Medlem
  Till att börja med så bor nästan halva befolkningen i villa så redan där täcks väldigt många bilar. Lägg därtill att det är villabefolkningen som använder bilarna mest.

  I städerna parkerar förstås många längs gatan och där kan det bli knepigt att ladda bilen. Det går förstås att sätta en laddstolpe var tionde meter men frågan är om det kommer ske. Väldigt många har dock sin bil i antingen ett garage eller ett parkeringsområde och där är det enklare att sätta upp en laddstolpe. Jag har bott i ett miljonområde och där hade de flesta bilen i garage.

  Många arbetsplatser kommer i framtiden erbjuda laddstolpar vid sina parkeringar, det tillsammans med att många bilar kan snabbladdas upp till en viss procent vid ”laddmackar” gör att alla inte behöver kunna ladda bilen hemma.


  Så nej, elbil kommer inte passa alla i den närmsta framtiden men för en väldigt stor majoritet tror jag inte det är ett reellt problem.

  Tittar vi riktigt långt framåt så kommer det nog en del häftiga lösningar som löser problemet. Effektivare bilar, solceller på tak, laddning under marken, batterier som laddas supersnabbt, laddstationer där varje mack fanns osv osv osv osv.


  Ett problem är som du är inne på vårt elnät. Och elproduktionen överlag, men framsteg sker även där. Frågan är bara om den sker tillräckligt snabbt.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.