P
"Massor av fricadelle!!"
 
  • Haha
Pappa1986 och 1 till
  • Laddar…
7ender
Jag utgår från det här receptet, men man kryddar ju upp det efter smak. Man kan lätt dubbla mängden parmesan i bullarna, kan nästan inte bli för mycket. S-e-vingott. Med tagliatelle.

http://www.sopranos.se/recept/tomatsas.aspx
 
Redigerat:
  • Gilla
Åsa Lund och 1 till
  • Laddar…
Blodsoppen
Rabbemos passar vilken dag i veckan som helst. En tallrik med rotmos, stekta falukorvsskivor och senap.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Stekt falukorv i panna och en kastrull med äggröra, tub med stark senap vid sidan på spishäll.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
dilemma och 5 till
  • Laddar…
harry73
Poffert (=tjock pannkakssmet som man kokar au bain marie) med smält smör, lingon och stekt bacon
Poffert med lingon och smält smör, stekt bacon och sallad på blå tallrik med vattenglas.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
pmd och 3 till
  • Laddar…
A
Två ugnsformar på ett träbord, en med fläskkotletter och en med potatisgratäng toppad med ost.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Långkokta fläskkotletter i gryta med soja och sambal oelek, serverade på tallrik.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


gårdagens middag.
fläskkotletter i gryta..
skurna kotletter, sambal olek, soja, vitlök, grädde.
2 kg fick gå i gryta ca 1.5-2 timmar..
Och en potatisgratäng med lagrad ost ovanpå..
 
  • Gilla
Pappa1986
  • Laddar…
A
En gryta med korv och tärnade rotfrukter, lagad i en svart gjutjärnsgryta med slev.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
dagens middag.
korvgryta med rotfrukter.. :ok:
 
  • Gilla
john.h och 4 till
  • Laddar…
Cl_-3IPL6BdINFb0WBAQxkHHuq3buTRN658RMzzAAiO5A27aHwnGFkfQZ4gBMipWG33L0vLTzypjznYj-L9rYcgNBD7D-fIxLO2cFhvsaDgZpDsZ6-6y5_bF9aocpsWW-iFfqX6TJxrB4KUVr5QTodUYbANPW3E8z-wh9VgdwZF3w0GNYFLQRt4R69ALk2MoMUFXwe5HwVbUiWqJMupXoGASJ-q3eU7A8cNa08Glwrzw3RXZKKEa-coe-CmNh_yAE4XF9RWzIUeiTu0gQ1UPSzXgp0BDph_YwPxGMLLJe51LY973UEeufpBlYn3_WisHqyXhtHcHmjQEequa8iqN8yAMSIL7Bkw22kCAyKAJg2mAWmZKutS33qDMZVoXdDJO8RwIhcbzASeZSVn-JU5jeSyDcM9kmYHq3LGO479H9woxdHNBlztHClaUT2i54n64BO1qz2qFNGng69rkiJv3zLPm9SUPNvZG3D_CHD6_JF59BzQWcfVrZz6fBgEE-rzDd0-cJu49uj1zW6kAJSJugDtJe1CY9gk5iJdsXYvbUOzXE81szn2eErNNFB9ZP4dxawVkJyxzPnL1nFktxkfhqC9YAXJxRul_Vyuz80H0149REtrZtSOwBYxwBNnTkA8ALyqUkk68Rx6OhzadgMQf7xxyRfdAO9Fc-hMuqerKTHUj37AEdMPxZ6jrQtdppGxAoQFJwOkuQXKChfV4jMM7flbc=w1666-h1249-no

Hoppade över att grilla brödet, det var en tabbe. Iaf. med dessa Potato buns från Korvbrödsbagaren.
Men dillpicklad gurka, picklad rödlök och Caj Ps Sriracha majo fungerar fint tillsammans med 4skivor Väddös Cheddar och hårt stekt grovmalen högrevsfärs (Gotlänsk med högst 13% fett från lokala ICAn) :ok::geek:
 
  • Gilla
nikasp och 12 till
  • Laddar…
P
Jag har fått intrycket att det har gått mode i att använda högrev i Sverige. Poängen med högrev är att köttet har mycket insprängt fett som ger smak när man kokar köttet i grytor (t.ex. chili), men man måste koka det länge.
Högrev innehåller också en del senor och bindväv som gör att den vinner på att tillagas länge, eller malas till köttfärs.

Köttfärsen till en hamburgare bör innehålla ganska mycket fett för att den ska hålla ihop. Cirka 20 % är normalt. Med för lite fett i färsen behöver man i allmänhet tillsatser (t.ex. ägg) för att burgaren inte ska falla i bitar när den steks/grillas. Högrev innehåller ganska mycket fett och blir därför bra köttfärs att göra hamburgare av.

En del hamburgarmakare har salt och peppar i färsen innan den formas till burgare, men jag föredrar att inte ha i någonting alls. Saltet i färsen märks ändå inte när man gör en välkomponerad hamburgare med alla tillbehör.
Tycke och smak.

Din hamburgare ser trots allt riktigt god ut. (y)
 
  • Gilla
mackee och 1 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Vi har en hamburgerpress.
Dessa prylar! tänker du kanske.
Men den är faktiskt mycket bra. Vi köper ett halvt kilo fin färs, delar i fyra delar utan att bearbeta färsen, pillar ner i formen och trycker till. Ut med skapelsen på skärbrädan och mala lite svartpeppar över. Klart!
Det blir väldigt gott kött med lagom tuggmotstånd på detta sätt. Inte alls segt vilket köpta burgare brukar bli.
 
  • Gilla
pmd och 1 till
  • Laddar…
Personligen tycker jag det är lite äckligt om man inte kryddar & blanda färsen innan man gör burgare
 
Tokslut Tokslut skrev:
[bild]

Hoppade över att grilla brödet, det var en tabbe. Iaf. med dessa Potato buns från Korvbrödsbagaren.
Men dillpicklad gurka, picklad rödlök och Caj Ps Sriracha majo fungerar fint tillsammans med 4skivor Väddös Cheddar och hårt stekt grovmalen högrevsfärs (Gotlänsk med högst 13% fett från lokala ICAn) :ok::geek:
Väddös har jag sett på Stora Coop här hittills, provat en gång och den var bra. :ok: Brukar salta och peppra innan det smashas, mest för att slippa bära ut det, också. :geek:

Här var det "ensammedbarnendåfrunjobbarsent", rekade kylen imorse innan jobbet, konstaterade grillkorv, och ägg fanns. In och kompletterade efter jobbet, kommer ut med pecorino och pancetta resultatet går att beskåda nedan.
Pasta med pecorino och tärnad pancetta i stekpanna, redo att serveras.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Nu tom panna och mätta magar.
Pancettan kändes mindre fet än bacon som jag använt de senaste gångerna, Zeta hade en förpackning med 160g tärnad.
Får se om det blir grillkorv nästa tisdag.;)
 
Redigerat:
  • Gilla
Tokslut och 4 till
  • Laddar…
Jag glömde nämna att jag saltar och pepprar efter smashningen, vänder när vätskan/fettet börjar bubbla på färsen och sen ost på. Efter tycke lyftes den från stekbordet. I bland skulle en stekkopp behövas för att få till smältningsprocessen på osten när vinden stjäl värmen...

Funky chicken food truck som koras till sveriges bästa burgare några år nu pepprar sitt kött så mycket att man skulle kunna tro det är oätligt när man ser det. (så överpeppra ser omöljigt ut) De gör tydligen av med svartpeppar för 60.000kr/år i enbart en food truck :O

Hamburgare med riklig peppar på stekbord, rök och en hand i blå handske vid en kant.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
  • Wow
nino och 2 till
  • Laddar…
Gissa...
Ölburk och halvfullt glas bredvid en tallrik med matrester och en chili.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Tekniskt sett hade vi ätit klart..
Men ja.. :oops::whistle:
 
richardtenggren
FredrikR FredrikR skrev:
Gissa...
[bild]
Tekniskt sett hade vi ätit klart..
Men ja.. :oops::whistle:
Borta-lagat från Älvkanten? ;)
 
  • Haha
FredrikR
  • Laddar…
richardtenggren richardtenggren skrev:
Borta-lagat från Älvkanten? ;)
Ornäs ;)(y)
Bättre kebabsås där, men inte lika bra som de i stan, Haga, Valentino eller Königzee. :cool:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.