1 339 865 läst ·
16 358 svar
1340k läst
16,4k svar
Vad blir det för mat?
Jag utgår från det här receptet, men man kryddar ju upp det efter smak. Man kan lätt dubbla mängden parmesan i bullarna, kan nästan inte bli för mycket. S-e-vingott. Med tagliatelle.
http://www.sopranos.se/recept/tomatsas.aspx
http://www.sopranos.se/recept/tomatsas.aspx
Redigerat:
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
gårdagens middag.
fläskkotletter i gryta..
skurna kotletter, sambal olek, soja, vitlök, grädde.
2 kg fick gå i gryta ca 1.5-2 timmar..
Och en potatisgratäng med lagrad ost ovanpå..
Hoppade över att grilla brödet, det var en tabbe. Iaf. med dessa Potato buns från Korvbrödsbagaren.
Men dillpicklad gurka, picklad rödlök och Caj Ps Sriracha majo fungerar fint tillsammans med 4skivor Väddös Cheddar och hårt stekt grovmalen högrevsfärs (Gotlänsk med högst 13% fett från lokala ICAn)
Jag har fått intrycket att det har gått mode i att använda högrev i Sverige. Poängen med högrev är att köttet har mycket insprängt fett som ger smak när man kokar köttet i grytor (t.ex. chili), men man måste koka det länge.
Högrev innehåller också en del senor och bindväv som gör att den vinner på att tillagas länge, eller malas till köttfärs.
Köttfärsen till en hamburgare bör innehålla ganska mycket fett för att den ska hålla ihop. Cirka 20 % är normalt. Med för lite fett i färsen behöver man i allmänhet tillsatser (t.ex. ägg) för att burgaren inte ska falla i bitar när den steks/grillas. Högrev innehåller ganska mycket fett och blir därför bra köttfärs att göra hamburgare av.
En del hamburgarmakare har salt och peppar i färsen innan den formas till burgare, men jag föredrar att inte ha i någonting alls. Saltet i färsen märks ändå inte när man gör en välkomponerad hamburgare med alla tillbehör.
Tycke och smak.
Din hamburgare ser trots allt riktigt god ut.
Högrev innehåller också en del senor och bindväv som gör att den vinner på att tillagas länge, eller malas till köttfärs.
Köttfärsen till en hamburgare bör innehålla ganska mycket fett för att den ska hålla ihop. Cirka 20 % är normalt. Med för lite fett i färsen behöver man i allmänhet tillsatser (t.ex. ägg) för att burgaren inte ska falla i bitar när den steks/grillas. Högrev innehåller ganska mycket fett och blir därför bra köttfärs att göra hamburgare av.
En del hamburgarmakare har salt och peppar i färsen innan den formas till burgare, men jag föredrar att inte ha i någonting alls. Saltet i färsen märks ändå inte när man gör en välkomponerad hamburgare med alla tillbehör.
Tycke och smak.
Din hamburgare ser trots allt riktigt god ut.
Vi har en hamburgerpress.
Dessa prylar! tänker du kanske.
Men den är faktiskt mycket bra. Vi köper ett halvt kilo fin färs, delar i fyra delar utan att bearbeta färsen, pillar ner i formen och trycker till. Ut med skapelsen på skärbrädan och mala lite svartpeppar över. Klart!
Det blir väldigt gott kött med lagom tuggmotstånd på detta sätt. Inte alls segt vilket köpta burgare brukar bli.
Dessa prylar! tänker du kanske.
Men den är faktiskt mycket bra. Vi köper ett halvt kilo fin färs, delar i fyra delar utan att bearbeta färsen, pillar ner i formen och trycker till. Ut med skapelsen på skärbrädan och mala lite svartpeppar över. Klart!
Det blir väldigt gott kött med lagom tuggmotstånd på detta sätt. Inte alls segt vilket köpta burgare brukar bli.
Väddös har jag sett på Stora Coop här hittills, provat en gång och den var bra.Tokslut skrev:
[bild]
Hoppade över att grilla brödet, det var en tabbe. Iaf. med dessa Potato buns från Korvbrödsbagaren.
Men dillpicklad gurka, picklad rödlök och Caj Ps Sriracha majo fungerar fint tillsammans med 4skivor Väddös Cheddar och hårt stekt grovmalen högrevsfärs (Gotlänsk med högst 13% fett från lokala ICAn)![]()
Här var det "ensammedbarnendåfrunjobbarsent", rekade kylen imorse innan jobbet, konstaterade grillkorv, och ägg fanns. In och kompletterade efter jobbet, kommer ut med pecorino och pancetta resultatet går att beskåda nedan.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Nu tom panna och mätta magar.
Pancettan kändes mindre fet än bacon som jag använt de senaste gångerna, Zeta hade en förpackning med 160g tärnad.
Får se om det blir grillkorv nästa tisdag.
Redigerat:
Jag glömde nämna att jag saltar och pepprar efter smashningen, vänder när vätskan/fettet börjar bubbla på färsen och sen ost på. Efter tycke lyftes den från stekbordet. I bland skulle en stekkopp behövas för att få till smältningsprocessen på osten när vinden stjäl värmen...
Funky chicken food truck som koras till sveriges bästa burgare några år nu pepprar sitt kött så mycket att man skulle kunna tro det är oätligt när man ser det. (så överpeppra ser omöljigt ut) De gör tydligen av med svartpeppar för 60.000kr/år i enbart en food truck :O
Funky chicken food truck som koras till sveriges bästa burgare några år nu pepprar sitt kött så mycket att man skulle kunna tro det är oätligt när man ser det. (så överpeppra ser omöljigt ut) De gör tydligen av med svartpeppar för 60.000kr/år i enbart en food truck :O
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder





