Byggahus.se

Uterum

 1. A
  Medlem Nivå 1
  Vi planerar att bygga ett vinterbonat uterum med egna mått och lite special med takfönster. Ska vi anlita arkitekt för att få det snyggast? Vet ju ungefär hur vi vill ha det men kan ju inte regler osv
  Med vänlig hälsning, Marie
   
 2. A
  Medlem · Nivå 7
  Har ni tänkt att bygga det själva eller planerar ni att ta hjälp av någon? Ifall ni ska ta hjälp av snickare så kan många garanterat offerera utifrån en skiss och genom att titta på plats. Ska ni bygga själva så går det att göra egna ritningar till bygglovet. Dimensionering av bärande delar går att räkna fram hos svenska trä bland annat. Men en arkitekt kan säkert komma med många bra lösningar som man kanske själv missat för att få ut mesta möjliga av uterummet.
  Vi ska bygga uterum själva. Har planerat, skissat och ritat i snart 1 1/2 års tid. Nu är de flesta delar beställda. Bygglovet godkänt ifjol. Men ändå inte alla detaljer 100% klara. En hel del kommer få lösas efter hand bygget fortskrider.
   
 3. Hemmakatten
  Medlem · Nivå 19
  Om det är ett speciellt hus ni har, TS, så är det värt att få lite experthjälp. Är det ett mer "vanligt" hus ni har så kan nog en snickare eller uterumssäljare/företag hjälpa er att få till ett uterum som passar huset.
   
 4. N
  Tillbyggare · Nivå 6
  En arkitekt är smidig och kan ta hand om kontakten till kommunen men ett bygglov kring ett uterum kommer att kosta en del om man vill ha det bra gjort och tänket i detalj med sig redan från början som borgar för kvalitet. Om du anlitar arkitekt måste du vara noga med att arkitekten förstår om du är typen som "är självfixaren" och bara vill ha rithjälp och komma till rätta med byråkratin. Det blir billigare då. Nu vet jag inte hur ditt hus är ritat men oftast får du uppdaterade ritningar på ditt hus på samma gång i cad format som du kan ha nytta av länge.