Ämne
Svar
Läst
Senast ↓
 1. J

  Checklista för byggprocessen

  Länken fixad.
  jon_h · dec '07 · 2 svar · 29,3k läst
  ·
 2. Marlen Eskilsson

  Regler för "Referenser arkitekter"

  Här delar konsumenter erfarenheter av en specifik arkitekt, tar och ger referenser helt enkelt. Den som ger referenser måste uppge korrekta och fullständiga uppgifter i medlemsprofilen som kan verifieras via Eniro och/eller Hitta.se. Detta för att det oftast är kontroversiella uppgifter som måste kunna verifieras av moderatorerna. Lösryckta påståenden från en anonym medlem leder ingen
  Marlen Eskilsson · okt '07 · 0 svar · 24,1k läst
  ·
 3. B

  Var hittar man arkitekt som kan skissa kreativt hus?

  Här kan du söka på Arkitekter nära dig: https://www.arkitekt.se/anlita-arkitekt/sok-arkitektkontor/ De flesta arkitekter är "kreativa", det är liksom oftast därför man vill bli arkitekt ;) Sök inspiration och ha gärna några idéer om stil och funktioner innan ni träffas, de blir nämligen dyrare ju fler skisser som krävs. Bygglovsritningar och (ofta)konstruktionsritningar måste man
  Buzzword · 11d · 3 svar · 458 läst
 4. J

  App eller program för att skissa hus

  Jag tolkar ditt inlägg som att du enkelt vill kunna se en perspektivskiss med dina tankar. Det finns flera 3D-program på nätet som är gratis och som klarar det. T.ex. Sketchup och Form-Z Free. Dessa program kan göra väldigt mycket men har en lång och ganska brant inlärningskurva. Det är tveksamt om du skulle ha någon nytta av sådana program för dina projekt. En bra metod när man
  justusandersson · 18d · 2 svar · 218 läst
 5. P

  Extra rum

  [citat] Hej. Kollade bara lite snabbt och här är min spontana idé. Vet inte om det skulle kunna vara möjligt? Den svarta linjen mellan alkovoch sovrum är en ny vägg som gör alkoven lite större. Skulle ju även gå om man vill ha allrummet kvar så blir det 2 små rum inne i alkoven, förutsatt att man flyttar väggen så att sovrummet blir mindre. [bild]
  Pappa1986 · 19d · 1 svar · 237 läst
  ·
 6. C

  Dataprogram för ritningar

  Skall du bara jobba i 2D och dra lite streck så är QCad enligt min åsikt ett utmärkt gratisalternativ. I synnerhet om du har någon erfarenhet av AutoCAD då den i princip är en "ripoff" av denna.
  cpalm · 21d · 9 svar · 954 läst
 7. Snigla

  Kapprustning i utebelysning

  [citat] Farfalle-lampa? ;)
  Snigla · 25d · 227 svar · 34,2k läst
  ·
 8. T

  Går i nybyggartankar, feedback önskas!

  [citat] Det är inte inne med förvaring nu! ;)
  Thomas' · 28d · 22 svar · 2,3k läst
  ·
 9. Fredrik K

  Feedback önskas på skiss till utbyggnad

  Tack för er feedback! Mikron hamnar nog på den höjden tror jag. Vi är långa båda två och idag sitter mikron på ungefär samma ställe så vi vet att vi tycker det fungerar. Vi har inga barn heller så den kan nog sitta kvar där. Vitrinskåpen ska vi tänkte till en omgång till på dock!
  Fredrik K · 11 nov · 29 svar · 1,4k läst
  ·
 10. B

  Vad kallas denna typ av hus? (Enplanshus med olika nivåer)

  [citat] Känt terrasshus från 1951: https://sv.wikipedia.org/wiki/Terrasshuset,_Gr%C3%B6ndal
  BirgitS · 10 nov · 23 svar · 992 läst
  ·
 11. yonna

  Coola arkitektritade hus till salu

  Om man ser på originalritningen verkar det finnas spröjs på det stora fönstret och det ser lite udda ut idag. Mitt barndomshems fönster var alltför stora när de var öppna så denne arkitekt verkar ha haft en praktisk insikt. Huset är jättesnyggt och intressant också för att det är förhållandevis litet.
  yonna · 26 okt · 4,2k svar · 885,0k läst
  ·
 12. T

  Söker tips och inspiration för att göra min entré snygg

  [citat] Hej Tack för alla tankar. Det mesta blir nog mer tydligt när framsidan av tomten kommer att leda dig till entrén, men likväl känns det viktigt att tänka på att vara tydlig. Den stora ytan ovanför garaget är lite lika tom som den ser ut. Det kommer fem fönster där så fort rummen bakom börjar växa fram. Jag tror att det går att trolla lite mer riktningar på panelen, eller
  tobbew · 22 okt · 2 svar · 325 läst
  ·
 13. HOBBY ARCHITECT

  Hemma hos arkitekten - SVT2 ons 20:30

  https://www.svt.se/hemma-hos-arkitekten Missa inte detta program. I första avsnittet tar dom upp i mitt tycke kanske världens snyggaste villa. Så enkelt och snyggt.
  HOBBY ARCHITECT · 4 okt · 0 svar · 419 läst
 14. Buildgates

  Går det att göra en snygg tillbyggnad? Taklutning?

  Lyfter tråden såhär ett knappt decennium senare. Om ni gjorde utbyggnaden som du skissat, är jag väldigt intresserad av hur ni gjorde i skarven mellan taken. De ansluter ju horisontellt, så det borde kunna bli problem med vattenavrinningen. Sen ser det knepigt ut att få det tätt hela vägen. Hur gjorde ni detta?
  Buildgates · 3 okt · 15 svar · 10,6k läst
  ·
 15. S

  Budgetera husbygge

  [citat] Jag har använt en gratisapp som heter byggkalkyl. Kalasbra och lättanvänd
  Shiraz · 2 okt · 2 svar · 801 läst
 16. N

  Program för att måttsätta gammal ritning

  Ska du lyxa till det med en digital ritning gör det ordentligt. Mät upp alla verkliga mått, de kan avvika från bygglovsritningen. Det gjorde det i mitt fall. Jag ritade upp hela huset i CAD med bygglovsritningen vid sidan av efter att ha mätt hela huset. Ska du ha ritningen för att skapa en ny bygglovsritning hade jag kopierat den och ritat in förändringarna för hand.
  NoOne2k · 19 sep · 5 svar · 482 läst
 17. H

  Fönsterplacering västerbottensgård

  [citat] Ja det blev ju så av sig själv för spismuren tog ju upp utrymme längs ena långväggen så då blev det bara ett fönster på den sidan. I Österbotten kallas det fönstret för "ugnsfönstret".
  heimlaga · 14 sep · 9 svar · 1,1k läst
  ·
 18. M

  1 plan eller 2 plan på tomten ? Kolla ritingarna

  2 plan har 17 m trädgård
  MackanM · 5 sep · 1 svar · 436 läst
  ·
 19. M

  Vad tycker ni om min Planlösning för mitt Betonghus

  [citat] Det får bli hallen som minskas. Mina väggar är 12 cm. Garderoben kommer att ändras till 60 cm pax system ifrån Ikea
  MackanM · 2 sep · 16 svar · 1,1k läst
  ·
 20. M

  Ritningar trappa

  Tack för tipset, det var inte den firman jag var i kontakt med förra gången men det behöver ju inte betyda något. Provade lite fler sökbegrepp och hittade en firma i Linköping, Klockrike CAD, som verkar jobba med samma sak. Skall kolla vidare med bägge.
  mmforssen2 · 30 aug · 2 svar · 582 läst
 21. B

  Skyltfönster

  Byggnaden ger intryck av lanthandel, en handelsbod - sista kvartilen 1800-tal - som är ett otal gånger ombyggd. Handelsverksamhet slutgiltigt igenbommad ett sekel senare. Stämmer det? Börja med att leta äldre foto! Dokumentera gjorda förändringar Utrusta dig med en ängels tålamod, och resonera med länsantikvarien om mer exakt vilka "värden" han/hon tycker ska bevaras.
  billy_baver · 27 aug · 7 svar · 633 läst
  ·
 22. KnockOnWood

  Arkitekt för bygglovsritningar

  [citat] Du bor i Dalarna? Varning, Reklam: Då kan jag rekommendera http://agnasark.se/ Ring och fråga! Min svåger, nu pensionerad, var delägare och jobbade där i många år. Han har bland annat ritat vårt hus, och ritat justeringar/tillbyggnader i våra tidigare hus, och gör fortfarande lite småjobb vid datorn när kontoret är överlastat med jobb.
  KnockOnWood · 25 aug · 15 svar · 8,8k läst
 23. Z

  Grand Design på DVD/Blueray?

  Tycker inte GD är speciellt kul längre. I början var det en bra blandning mellan gammalt och nytt, men nu är det bara modernistiska lådor med jättefönster. Enda variationen är ett ekohus byggt av kodynga då och då.
  ZipLock · 20 aug · 13 svar · 1,1k läst
 24. Anna_H

  Hur löser jag trappan

  Jag googlade lite åt dig: http://www.trappor.fi/måttrekommendationer http://www.atab-trappan.se/sv/viktigamatt_l/
  Anna_H · 19 aug · 5 svar · 433 läst
  ·
 25. J

  Gå från betongpannor till tegel på 70-talshus med mexitegelfasad?

  Det är framför allt färgen på fönstren, karmar och bågar, som jag tycker ger för stor kontrast. Färgen bör vara ljusare och mer mättad. Kulören i sig är nog inte så viktig. Det kan även vara ljusgrått. De takknutna trädelarna tycker jag bör färgsättas mht vilka pannor du får på taket.
  justusandersson · 15 aug · 23 svar · 1,3k läst
  ·
 26. J

  Tips på trapphus önskas.

  Planritningarna visar tydligt att ett trapphustorn på gaveln inte är en bra idé eftersom det skulle förstöra ett av de värdefullaste rummen på övervåningen. Generellt sett är nuvarande trappa olyckligt placerad. För utnyttja volymerna (inkl snedtaket på övervåningen) på bästa sätt borde trappan vara L-formad, starta alldeles intill ytterväggen och sedan vinkla upp rakt mot
  justusandersson · 14 aug · 11 svar · 744 läst
  ·
 27. B

  Bygga om hemma.

  När det gäller just planering av kök så har ju köksfirmorna normalt personal som är bra på det. När det gäller om murstocken kan tas bort och i så fall hur är nog en byggnadsingenjör bäst. En arkitekt kan vara aktuell om du vill se över hela planlösningen, dvs. planera för en rumsfördelning som bättre passar dig/familjen. Arkitekter (SAR, med 5-årig högskoleutbildning) har
  BirgitS · 13 aug · 1 svar · 291 läst
 28. M

  Råd för vad vi ska bygga för hus 4 meter byggnadshöjd

  [citat] Vad kostar villa Askim? 3M låter billigt.
  maximm · 11 aug · 2 svar · 526 läst
  ·
 29. Anna_H

  Eget hus, inputs på planritning.

  [citat] Tänk på att han ritat in garderober i korridoren också...
  Anna_H · 9 aug · 14 svar · 726 läst
  ·
 30. F

  Tips på arkitekt i Skåne för utbyggnad

  Hej, vi planerar att bygga ut vårt Egnahem-hus från 1927 och skulle behöva tips på duktiga arkitekter i Malmöområdet. Vi söker någon som har känsla för smarta lösningar på små ytor och som kan hjälpa oss att bevara charmen i ett gammalt hus. Tack snälla på förhand!
  Frida_N · 31 jul · 0 svar · 320 läst
 31. Lillibeth

  Söker arkitekt i Örebro län tack

  Hej, Tacksam för tips och referenser till bra och prisvärd arkitekt i Örebro län.
  Lillibeth · 30 jul · 0 svar · 287 läst
 32. 13th Marine

  Vad är denna armering till för?

  [citat] Jag som läser som en kratta, du har helt rätt.
  13th Marine · 19 jul · 18 svar · 1,7k läst
  ·
Laddar...