Byggahus.se

Utbyggnad av hall/farstukvist

 1. bygga och förändra
  Medlem · 3 inlägg

  bygga och förändra

  Medlem
  [​IMG] [​IMG]
  Hej jag funderar på att bygga ut min hall likt dessa bilder som jag hittat i från printerest,(nr 2 ska vara vänd 90 grader och inte var rakt ut så dörren hamnar på långsidan )
  Vad krävs och vad ska jag tänka på ? bygglov? tänker att rummet ska rymma kläder och skor samt förvaring av dessa.isolerat? . Hur får jag tag i en ritning? kan jag rita en själv på milimeterpapper eller behöver den vara gjord i något tjusigt program finns det någon typ gratisdemo ? hur får jag till skarven mellan befintligt hus och tillbyggnad så det blir tätt? någon som gjort något liknande ? tacksam för svar
   
 2. 1
  Medlem · Stockholm · 352 inlägg

  16386

  Medlem
  Med tanke på kvaliteten i utförandet skulle jag säga att en arkitekt har ritat den där tillbyggnaden. Så det är väl det första du bör göra - hitta en arkitekt som kan hjälpa dig med att hitta en bra lösning för ditt hus, dina behov och din budget.
  Och ja, du behöver antingen bygglov eller en bygganmälan (det senare om du gör det som en attefallsåtgärd).
   
 3. bygga och förändra
  Medlem · 3 inlägg

  bygga och förändra

  Medlem
  Tack för ditt svar, Är du arkitekt?
   
 4. 1
  Medlem · Stockholm · 352 inlägg

  16386

  Medlem
  Nej, det är jag inte. Bara intresserad av arkitektur.
   
 5. bygga och förändra
  Medlem · 3 inlägg

  bygga och förändra

  Medlem
  ok va synd
   
 6. fubar
  Tillbyggare · Nerike · 951 inlägg

  fubar

  Tillbyggare
  Vi har samma funderingar angående en farstukvist. Vi har dock redan en entré med tak, så egentligen bara väggar o nytt golv, men vi har tänkt så här:
  Vi öppnar inte upp väggen, utan ytterdörren o väggarna är ytterväggar, så klimatskalet inte bryts.
  Tillbyggnaden blir i vårt fall en kallveranda, antagligen lite isolering o ev Nån frostvakt. Sedan har vi tänk att försöka få tag i gamla fönster o dörrar.

  När vi byggde ut huset åt ett annat håll för några år sedan kollade jag med kommunen, sedan ritade jag med penna o linjal på de gamla husritningarna. Det var godkänt här iaf.
   
 7. P
  Medlem · Uppsala län · 210 inlägg

  Patmark

  Medlem
  Det den här tjänsten erbjuder kan man få gratis eller göra själv. Fråga kommunen om hjälp om det känns oklart, så kan de ge exempel.
   
 8. P
  Medlem · Uppsala län · 210 inlägg

  Patmark

  Medlem
  Normalt sett ska du undvika millimeterpapper, de flesta kommuner kräver vita papper som kan scannas och diarieföras utan störande mönster.

  Det är inte så att en arkitekt krävs för att man ska kunna bygga fint, men det är klart att det hjälper. Med tanke på dina frågor känns det som att du ska ta hjälp av någon arkitekt och/eller byggare som är erfaren och som du vet har ritat och byggt något fint tidigare.

  Bygglov kommer du högst sannolikt behöva.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.