Byggahus.se

Transportskadad lhuseverans

 1. O
  Medlem · 39 inlägg

  ondina

  Medlem
  Är det någon som har erfarenheter av ersättning vid skada på leveransen av husblocken? Vad är rimligt att få i ersättning? Skadan är följande:
  En bärande synlig limträbalk är tryckskadad. Går inte att byta för huset är stomrest! Ett av blocken är en planka skadad (ska bytas). Ett fönstetrbläck skadat (ska bytas).
   
 2. C
  Medlem · 611 inlägg

  carlssoni

  Medlem

  Re: Transportskadad lhuseverans

  Om inte leverantören själv ombesörjer de reparationer som erfordras utan du själv måste göra detta är det rimligt att du vid slutbetalningen drar av den kostnad du haft för att göra det. Tag separat kvitto för arbetet.

  Om du själv utför arbetet är det svårt att på denna beskrivning bedömma vad det är värt. Balken är väl lämpligast att spackla, kanske tar någon timma. Om det är en panelbräda som måste bytas på blocket så tar det väl ungefär samma tid. Fönsterblecket likaså. Så utöver materialet, som väl leverantören kan sända, så bör du kunna få ersättning för 3-5 timmars jobb. Du får ju ersättningen som avdrag på köpeskillingen så det blir ingen skatt på beloppet. Därför är det rimligt med en timpenning på ca 100 kronor. Således en ersättning på ca 500 kronor exkl. material.
   
 3. kalleanka70
  Medlem · Östergötland · 2 144 inlägg

  kalleanka70

  Medlem

  Re: Transportskadad lhuseverans

  Problemet är väl om limträbalken inte skall målas...då blir det inget bra!
   
 4. O
  Medlem · 39 inlägg

  ondina

  Medlem

  Re: Transportskadad lhuseverans

  Limträbalken var det meningen att den skulle laseras. Balken är 7 meter lång och skadan är ca 30 cm lång krosskada. Lasering är omöjligt nu och den måste spacklas och målas. Vi har flera limträbalkar som nu påverkas (en på 11 meter) med färgval då det inte blir snyggt att blanda mellasn lasering och täckmålning. Att täckmåla alla tre lager tar tid!
   
 5. B
  Medlem · 17 inlägg

  Bjornannica

  Medlem

  Re: Transportskadad lhuseverans

  I det här läget måste ni kunna få ordentlig ersättning tycker jag! Ni blir ju tvungna att ändra utseende helt iom att ni inte kan ha balken laserad. Hoppas det löser sig för er!

  Mvh Björn
   
 6. kalleanka70
  Medlem · Östergötland · 2 144 inlägg

  kalleanka70

  Medlem

  Re: Transportskadad lhuseverans

  Förbannad otur alltså.....detta förorsakar en lösning som ni inte vill ha. Går det verkligen inte att byta balken, vad har KA sagt? Lyssna inte bara på husföretaget. För dem är detta den enkla lösningen att spackla och måla.

  Om det inte går att byta så kräv en rejäl kompensation, inte bara för arbete och färg utan också för att ni inte får den lösning ni vill. En vitlaserad balk kan ju uppfattas mycket snyggare än än vitmålad mtp omkringliggande inredning.

  Lider med er.... :-[
   
 7. O
  Medlem · 39 inlägg

  ondina

  Medlem

  Re: Transportskadad lhuseverans

  Balken går inte att byta, huset är stomrest. Balken bär upp mellanbjälklagret där det är öppet mellan våningsplanen.
  Vi har anmält skadorna till transportföretaget och husleverantören. Vi har inte pratat kompensation ännu.
   
 8. Ingenjören
  Medlem · 718 inlägg

  Re: Transportskadad lhuseverans

  Jag har ju i och för sig ingen aning om förhållandena i ert hus men visst brukar det gå att byta en balk även om den är inbyggd i stommen. Man får stämpa upp de balkar som belastar limträbalken medan den byts ut, det kräver naturligtvis en del arbete och en del gipsskivor och dyl. kanske måste bytas men det brukar vara fullt möjligt!
  Däremot kostar det naturligtvis pengar och det är nog inte en åtgärd som föreslås i första hand av den som skall betala.....

  /Ingenjören
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.