Byggahus.se

Taklyft

 1. S
  Medlem Nivå 1
  Hej!
  Jag ska höja vårat tak. Har ni några erfarenheter?, vad ska man tänka på? vilket företag ska man anlita? Det är en yta på 120 kvm. Putsad fasad.
  Vill gärna ha massor med tips och förslag. :)
   
 2. M
  Moderator · Nivå 18

  Re: Taklyft

  Du har naturligtvis kollat med kommunen att du får höja byggnadshöjden?
   
 3. Totte_S
  Medlem · Nivå 9

  Re: Taklyft

  Det är bra att veta vad man vill göra innan man kollar om man får, det blir liksom enklare för kommunen att svara då.
  Vad har ni för taktyp/hustyp idag? 1 plans med bara kallvind eller? Det är ju en fördel om det inte ser konstigt ut när det är klart. Ett mansardtak på ett funkishus ser nog lite skumt ut... Skall ni bara höja taket, eller är det aktuellt med förhöjt väggliv? Behöver huset putsas om eller renoveras i fasaden?
  Vi bytte till ett mansardtak, vilket kan vara en stor fördel om det passar, eftersom man får mer användbar yta på övervåningen om man skall ha 1½ planshus. Kostar marginellt mer än ett "vanligt" sadeltak.
  Vad ni skall  ha för beläggning på taket spelar ju en viss roll.
  Vad ni skall anlita för företag beror ju helt på era förutsättningar i övrigt, skall ni göra en massa själva, eller vill ni ha allt gjort. Standradsvaret är att se till att fråga runt bland vänner och bekant, och kanske till och med på kommunen om de kan tipsa om bra hantverkar. Min erfarenhet är att det är en fördel om snickarna inte drar ut på tiden, blir lite jobbigt att vara utan tak för länge, dessutom blir det rätt mycket runtikring med ställningar och annat som kan vara skönt att slippa så fort som möjligt.

  Kom med lite mer information om era förutsättningar och gäran en bild så får ni garanterat fler tips.