Byggahus.se

Stående kollektorer ?

 1. K
  Medlem · 26 inlägg

  Koholmen

  Medlem
  Har "hört" att man kan få problem i trädgården om man har jordvärmeslang under gräs och träd. Någon som har erfarenhet av detta? Är det någon som provat IVT:s stående kollektorer och hur har det fungerat? Funderar på att installera sådana för att minsa ytan på kollektorslangen.

  Tacksam för svar! :)
   
 2. C
  Medlem · 5 694 inlägg

  CarMan

  Medlem

  Re: Stående kollektorer ?

  om man har på tok för kort slang, eller att skangen ligger för tätt, så man tar ut alt för hög effekt på liten yta, så kommer man få kärlskott, gissar att dom där kompakt kolektor som du far efter kommer att ge samma dåliga resultat, om man inte har en myckes svag värmepump, som desutom kan skicka överskottsvärme ut i slingan för att värma marken.

  normal jordvärme gör ingen inverkan alls på marken!!! men på 80 talet så instalerades många direktförångar system o dessa ger kärlskott
   
 3. C
  Medlem · 20 inlägg

  Clyftigh

  Medlem

  Re: Stående kollektorer ?

  [quote author=Koholmen link=1165434404/0#0 date=1165434404]Är det någon som provat IVT:s stående kollektorer och hur har det fungerat? Funderar på att installera sådana för att minsa ytan på kollektorslangen.
   
 4. M
  Moderator · Västernorrland · 11 186 inlägg

  Mats

  Moderator

  Re: Stående kollektorer ?

  Iden med deras kollektorer är ju att få en större upptagningsyta riktad nedåt i backen just för att minska antalet kvadratmeter som krävs. Ser inget skäl varför detta inte skulle fungera under förutsättning att det dimensioneras och monteras rätt
   
 5. Overlander
  Medlem · 281 inlägg

  Overlander

  Medlem

  Re: Stående kollektorer ?

  Dessa kräver återladning.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.