Byggahus.se

Spiskåpa

 1. Berganlinda
  Medlem Nivå 1
  Hej!

  vi ska sätta in ett nytt kök och har precis fått veta att vi ej kan ha en köksfläkt med motor då detta styrs via vårt hus centralfläkt. Hade gärna haft en vertikalfläkt men några sådan verkar inte att få i en sådan modell. Hur har ni andra gjort, har ni anpassat er och byggt in en integrerad fläkt i ett kökskåp eller hur omfattande är bygga om systemet för att kunna ha en motordriven fläkt?
   
 2. B
  Medlem · Nivå 22
  Välkommen till forumet!

  Många väljer att i stället sätta in en kolfilterfläkt för återcirkulation av luften och ha ett ventilationsdon för husets frånluft. Vad tror du om den lösningen?
   
 3. D
  Besserwisser · Nivå 22
  Alla fläktar är motordrivna.
   
  • Laddar…
 4. Buskfyggaren
  Medlem Nivå 5
  Är det ett hus eller lägenhet i BRF? Är det lägenhetsbyggnad med en centralfläkt som tjänar alla lägenheter är det med största sannolikhet så att ni bara kan ha en spiskåpa. Med spiskåpa menas alltså en kåpa med spjäll som kan öppnas när ni lagar mat så att det blir större flöde, ingen fläkt i själva kåpan.
   
  • Laddar…
 5. B
  Medlem · Nivå 22
  Som sagt i många lägenheter med centralfläkt väljer man att installera en kolfilterfläkt med återcirkulation och ett ventilationsdon till centralfläkten.
   
  • Laddar…
 6. Buskfyggaren
  Medlem Nivå 5
  Så är det, tycker dock att TS frågeställning är lite oklar då hon nämner att bygga en integrerad fläkt i köksskåp eller bygga om systemet för att ha motordriven fläkt. Eller så missar jag något.

  Finns då tre alternativ; spiskåpa, kolfilterfläkt eller alliancefläkt som jobbar med centralfläkten (vilket jag tror blir krångligt att få till i en BRF).